Lichtbak (LED) van Action – aanrader!

Iets waarvan je niet verwacht het bij de Action te vinden: een lichtbak?! Tegenwoordig zijn deze steeds makkelijker te maken, en dat blijkt, de Action verkoopt het nu ook. Vanaf morgen (woensdag) in de aanbieding van €12,95 naar €9,95. Dat zijn leuke prijsjes! Ik ga je laten zien hoe deze lichtbak eruit ziet, of hij goed werkt en of het de moeite waard is om te proberen!

Budget LED lichtbak

Nu moet ik wel eerst zeggen dat ik nooit eerder met een “echte” lichtbak gewerkt heb. Vergelijkingsmateriaal heb ik dus niet. Een luxere variant heb ik nog nooit gebruikt. Maar het is juist een mooi prijsje om te gaan proberen!

Als je de doos opent vind je een gebruiksaanwijzing (klein blaadje). Een stekkertje die je erin moet steken die (volgens mij) hetzelfde is als bij bijvoorbeeld Samsung telefoons. En in een zachte sleeve zit de “lichtbak” zelf. Echt een lichtbak is het natuurlijk niet, als je kijkt naar hoe dun hij is, haha. Maar het principe van een lichtbak en deze led-light pad van Action is hetzelfde. In het beschermingsmateriaal ga ik de lichtbak bewaren, de doos is veel te groot, vind ik, om hem in te bewaren.

Hoe werkt de lichtbak?

Bovenstaand zie je de lichtbak wanneer hij uitstaat. Met het stekkertje (dat vrijwel zo plat is als de lichtbak zelf, hij is écht heel dun!). Het snoertje is niet zo heel lang, dat is wel een nadeeltje. Maar de stekker en het draadje zijn apart, dus wie week kun je een langer kabeltje kopen bij Action zodat je wat meer bewegingsruimte hebt wanneer je bezig bent met de lichtbak.

3 verschillende standen

Hij heeft drie verschillende standen, dit is de lichtste. Het is lastig om dit goed op de foto te zetten, maar gelukkig kun je aan de achtergrond goed zien dat hij écht feller wordt. De omgeving veranderde niet.

Stand 2.

En de meest felle stand. Deze hebben we zelf gebruikt voor het eerste probeersel. Mijn vriend heeft hem vol enthousiasme ingepikt voordat ik er iets mee kon doen, dus jullie moeten het doen met zijn resultaten, haha.

Hier kun je zien  hoe ontzettend dun het is! Dit maakt het opbergen heel fijn en is het niet zo’n enorm gedoe om hem überhaupt uit de kast te pakken en er lekker mee aan de slag te gaan.

En dit is het eerste resultaat! Mijn vriend heeft een vrij donkere afbeelding van een auto (een BMW, ongetwijfeld) uitgeprint. Vervolgens heeft hij hem op de meest felle stand gezet en dit overgetrokken. Dit was het eerste probeerseltje. Beide op printerpapier (dit papier is relatief dun als je het mij vraagt, maar het papier waarmee je met alcoholmarkers kan werken dat ik in huis heb is nog iets dunner). Uiteraard ga ik ook zelf nog aan de slag, maar ik ga nog even goed bedenken wat ik ermee ga doen!

Zoals je ziet heeft mijn vriend veel details kunnen overnemen, dus hiervoor was het licht zeker fel genoeg. Maar, goed om te weten: hij heeft wel gekozen voor de meest felle stand. Als je met erg dik papier werkt, dan werkt het misschien minder fijn. Maar misschien heb je dat met elke lichtbak wel.

Dingen die je kan doen met een lichtbak:

 • Contouren overtrekken
 • Handlettering
 • Foto’s gebruiken, bijvoorbeeld als je iemand wil tekenen, of een mooi werkje van een huisdier wil maken.
 • Ook voor borduren schijnt het erg handig te zijn!
 • Zelf een print in elkaar zetten (je maakt 1 kleinere afbeelding en deze verspreid je over een heel vel papier door middel van de lichtbak
 • Zoals je hier ziet kun je kinderen er ook erg goed mee vermaken. Erg veel mogelijkheden! Deze lichtbak van Action is wel een stuk fragieler dan zo’n grote, dus het zal ook breekbaarder zijn, maar het is een leuke compacte versie!
 • Bij het maken van kaarten zijn er ontzettend veel technieken waarbij je een lichtbak kan gebruiken. Juist omdat deze zo compact is (je kan werken met A4 formaat), is het hiervoor perfect.
 • Je kan er gewoon fantastisch leuke kunstwerkjes mee maken!

Als ik er iets tofs mee heb gemaakt deel ik het op mijn Instagram, beloofd!

Mocht hij er in jouw Action niet zijn, op Bol.com vind je een soortgelijk exemplaar dat ook betaalbaar is.

Wat vind jij van deze LED-lichtbak van Action? Hij is wel heel erg fijn geprijsd, komende week… voor een tientje heb je er al een! Ga jij hem kopen?

DELEN:

21 reacties

 1. Nienke 11 september 2018 / 17:49

  Helaas gisteren gekocht net voor de aanbieding dus. Ik heb hem vooral gekocht en tot nu toe gebruikt voor mijn diamond paintings, maar ga hem ook zeker gebruiken bij het tekenen. Ben er blij mee echt een aanrader. Ik ben benieuwd wat jij er van vind en er mee gaat maken!

  • Iris 25 augustus 2020 / 08:48

   Ik heb hem zelf ook gister gekocht
   Alleen wat ik mij afvraag word de lightpad warm?
   Zo ja wat leggen jullie eronder??

 2. Leonie 11 september 2018 / 20:27

  Ik heb er al een jaar 1 van AliExpress en ik vind het heel erg handig. Echt een aanrader voor mensen die van handletteren houden en er nog geen 1 hebben.

 3. Darina 12 september 2018 / 06:47

  Deze wil ik wel hebben want ik wil meer gaan handletteren en tekenen.

 4. Emmy 12 september 2018 / 08:10

  Misschien koop ik hem wel als ik langs de action kom. Ik heb vroeger veel gebruik gemaakt van een lichtbak, maar er zelf nooit een aangeschaft.

 5. irene | tussenmarsenjupiter 12 september 2018 / 08:54

  Bij onze Action zal het wel weer een eeuwigheid duren voor het daar te koop is. Ik zou hem wel aanschaffen als ik hem zou spotten! Lijkt me heel handig om te oefenen met handletteren!

 6. Margriet 12 september 2018 / 12:11

  Je maakt me helemaal enthousiast 🙂 Ik ga vanmiddag kijken of onze Action ze heeft.

 7. Miranda 12 september 2018 / 19:03

  Vorige week heb ik hem ook gekocht , zodat al mijn uitnodigingskaarten hetzelfde waren. En ik heb eerst een normaal A4 papier erop gelegd en daarop aquarel papier. Ik weet niet precies hoeveel gr, maar werkte prima!

 8. Suzan 12 september 2018 / 19:31

  Mijn aankoop van vandaag …
  Ja, deze lichtbak van de Action natuurlijk.
  Alleen niet meteen in de eerste winkel, waar mijn ouders voor mij keken.
  Gelukkig wilde mijn zus na haar werk even bij een andere Action kijken.
  Dus ik kan hier nu ook mee aan de slag, ben wel benieuwd of het fijn werkt.

 9. Mariska 12 september 2018 / 22:15

  Wat grappig dat ze dit bij Action hebben! Lijkt me inderdaad erg handig als je dingen moet overtrekken.

 10. Jacqueline 15 september 2018 / 09:03

  Zelf ben ik niet zo van het tekenen, maar ik geloof dat ik mijn meiden heel blij zou maken met zoiets.

 11. Saar 27 september 2018 / 11:29

  Leuk! Heb hem al een keertje gezien, maar wel handig dat die nu in de Action verkrijgbaar is x

 12. Wanda 9 oktober 2019 / 22:16

  Zijn ze nu ook nog te koop bij de Action???

  • Eef 18 november 2019 / 00:43

   Ben ik ook benieuwd naar gevonfrn?

 13. Alex 16 maart 2020 / 22:42

  ” Zelf een print in elkaar zetten (je maakt 1 kleinere afbeelding en deze verspreid je over een heel vel papier door middel van de lichtbak ”

  Dit is me niet helemaal duidelijk. Als ik het goed begrijp, maak je dus een vergroting van het origineel ?
  Hoe doe je dat dan precies ?

  • Marjolein 14 juni 2022 / 08:25

   Daar was ik ook wel benieuwd naar. Maar je kreeg precies nog geen antwoord..

 14. Linde 2 december 2020 / 15:41

  Heb hem al gezocht maar niet gevonden helaas.. iemand een idee of hij tot het standaard assortiment hoort?

 15. Johnny Demuysere 5 februari 2021 / 23:21

  Ik heb 2 modellen een A4 en een A3 sterke verlichting maar voor foto’s over te tekenen niet voldoende doorschijnen

 16. Tiny van As 1 april 2021 / 14:34

  Ik heb net deA3 versie gekocht in de aanbieding ,deze week .
  Fijn voor diamond painting en tekenen.

 17. Rd 9 januari 2024 / 14:58

  Ik heb een lichtbak nodig om oude negatieven te kunnen bekijken. Is die bak van Action daar geschikt voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.