Lichtpuntje #16 Op hanglampenjacht

Ons huis is zo goed als klaar. Nouja, aan de aankleding en het gezellig maken moet nog wel wat gebeuren misschien, maar wat betreft basisbehoeften zijn we vrijwel voorzien. Een van de weinige dingen die we nog missen: hanglampen in de woonkamer. Dat is echt iets waar ik me enorm op verkeken heb: want wat is nou mooi? Wat past erbij? En… hoeveel heb je nou over voor een mooie lamp? Soms ben ik het uitzoeken helemaal zat, op het volgende moment ben ik blij dat we nog wat uitzoekwerkjes hebben voor ons huisje. Want: dit ga je niet vaak doen, daar kan je maar beter van genieten, hihi!

 hanger

Ronde vormen, vind ik heel mooi, maar past dit ook bij de stijl van onze woonkamer? Bron foto

hang-je-lekker-

Een tikkeltje stoerder. Dat stoere en industriële vind ik ook wel heel gaaf, maar aan de andere kant moet het ook wel gezellig en knus blijven bron foto

wat-hang-je-nou-man-

Dit vind ik ook echt stoer, lekker oversized! Maar goed; vooral gaaf voor bij een eettafel, maar is ons appartement (en de tafel) niet te klein voor zo’n enorm ding? Maarja, misschien staat het juist wel super mooi. bron foto

Het plekje waarvoor we nog een lamp zoeken.

En voor hier hebben we al een lamp, een basic matte zilver-/metaalkleurige kap van Ikea (kan hem niet meer vinden op de website helaas). Een beetje richting dat industriële, maar dan iets meer basic. Ofwel, we kunnen nog alle kanten op! Hoewel ik nu twijfel of we hem niet beter bij de bank kunnen hangen, een mooie lamp zoeken voor bij de eettafel is op een of andere manier zo veel makkelijker, haha!

Of helemaal in een andere kamer, op mijn kantoor hangt nu ook gewoon een uberbasic plafonnière van €2,50 haha. Daar zou hij ook leuk staan!

lampen-van-bol.com

De lampen hierboven komen allemaal van de hanglampenafdeling bij Bol.com (prijzen liggen tussen de 50 en 100 euro). Andere websites waar ik wellicht nog een leuke lamp zou kunnen vinden:

Helaas zijn hier in de buurt weinig winkels waar ze (leuke) lampen verkopen, dus we zullen het echt van het internet moeten hebben. Vind het echt moeilijk om te oordelen of het hier past aan de hand van (vaak slechte) foto’s! En oja, deze HEKTAR van Ikea vond ik ook wel heel gaaf, maar helaas is deze te zwaar (5 kilo) voor ons plafond.

Denk dat het toch een exemplaartje van Bol.com gaat worden. Maar ik twijfel echt heel erg. Soms heb ik de neiging om naar de winkel te gaan en de eerste de beste lamp te kopen die er maar is. Dan zijn we maar van die kabeltjes, peertjes en gaatjes in het plafond af, hahaha. Soms frustrerend dus, maar vooral leuk om uit te zoeken. Wat denk jij wat mooi is? En als je nog tips hebt, let us know!

28 reacties

 1. Nem 18 september 2013 / 07:24

  Gedeelde smart! Ben ook nog steeds op zoek, leuke grijze gevonden maar vriend wil geen grijs, dus denk dat we voor een witte (word dat niet vies?) of zwarte gaan. Succes! Laat je weten welke het is geworden?

 2. Anne 18 september 2013 / 07:55

  Lastig lijkt me! Zelf ben ik helemaal niet zo bezig met de inrichting van mijn huis. Maar als ik op zoek zou gaan naar een hanglamp zou ik waarschijnlijk zo’n gevouwen/origami lamp willen, omdat die licht, origineel en toch basic tegelijk zijn.

 3. Laura 18 september 2013 / 08:21

  Weet je wat ook gaaf is? Die lamp van de IKEA (melodi) besmeren met beton/mortel. Dat geeft een onwijs gave industriële look. Ik heb het zelf ook gedaan voor ons huisje en ik zet binnenkort de diy online. Maar als je de foto’s eerder wilt hebben, als het je leuk lijkt natuurlijk, kun je altijd mailen!

 4. Marjolein | A Spoonful of Dork 18 september 2013 / 08:52

  Ooohh ik zou een mooie industriële look pakken! Denk dat dat echt waanzinnig zal staan! Heeeerlijk om in te richten! Geniet er van 😉

  X Marjo

 5. Tamara 18 september 2013 / 09:09

  Heb je al eens bij de Karwei gekeken? Ik weet niet of je zo een winkel bij je in de buurt hebt, maar ik was pas geleden blij dat ik daar een nieuwe lamp gescoord had. Wat ik zelf bij Ikea onhandig vind is het ophangsysteem. Vaak zit dat daar met allerlei klemmetjes enzo en moet je erg friemelen om dat ding goed hangend te krijgen. En bij de Karwei had ik voor een leuke, betaalbare prijs een toffe lamp met een stabiel en goed ophangsysteem. En als ik je inspiratiebeelden zie denk ik dat er misschien wel wat voor je tussen kan zitten.

 6. martina 18 september 2013 / 09:48

  oeeeeh moeilijk!!
  Ik vind een lamp kiezen zo moeilijk… Zelf hebben we in de zithoek een grote sta/hanglamp die in een boog boven de tafel komt te hangen… Lekker lastig uitleggen, maar het is in ieder geval sfeervol!

 7. Marieke 18 september 2013 / 09:51

  Ooh, lampen uitzoeken vind ik ook altijd zo lastig! Die van Bol.com zijn wel leuk, zeg! Wist niet dat ze ze daar ook verkopen.

 8. Tineke 18 september 2013 / 10:00

  Het is zo lastig om een mooie lamp uit te zoeken. Ik wil nog steeds een mooie kroonluchter voor in de woonkamer..
  Liefs

 9. glossypunch magazine 18 september 2013 / 11:42

  Die zijn echt ontzettend leuk. ben me ook al aan het oriënteren voor welke straks in mijn woonkamer ga hangen. Leuke lampen.

 10. Isabel 18 september 2013 / 12:06

  Ik heb geen tips, wij hebben een kroonluchter boven de tafel… Ik denk niet dat dat bij jouw stijl past haha.

 11. me 18 september 2013 / 12:06

  Ik heb er eentje gevonden bij de Kringloop voor mijn salontafel, simpel porseleinen wit kapje met lichthouten versiering en verder grijs…perfect, ik hou van simpel en een lage prijs.

 12. Karin Éénig Wonen 18 september 2013 / 13:14

  Wat dacht je van een booglamp in plaats van een hanglamp? Ik denk dat dat ook mooi zal staan bij jullie inrichting! Wat ook leuk is is om een aantal lampen bij elkaar te hangen, maar misschien is dat wat te druk in jullie rustige interieur.

  • Cath 18 september 2013 / 23:03

   Daar dacht ik ook aan: een booglamp rechts naast de tv en dan zo dat de kap
   boven de salontafel komt.

   • Lisanneleeft 18 september 2013 / 23:23

    Vind ik ook wel heel gaaf, ben het alleen nog niet echt tegen gekomen in de winkels!
    Ik ga eens op zoek. Dus, mocht je nog tips hebben dan hoor ik het graag! 😀

    • Cath 19 september 2013 / 19:01

     Als je op http://www.beslist.nl kijkt en dan booglamp of vloerlamp intypt krijg je héél veel te zien.
     Je kan dan online bestellen of kijken bij welke winkel ze te koop zijn. Succes ermee!

  • Rosa 19 september 2013 / 10:48

   Precies wat ik wilde zeggen!
   1 hanglamp lijkt me niet ideaal in jullie zithoek. Boven een eettafel kan dat heel goed omdat hij dan duidelijk boven een tafel hangt, dat is een kleine geconcentreerde plek. Maar midden in een zithoek heb je kans dat hij een beetje vreemd en eenzaam in het “niets” hangt. Met een groepje lampen of een staande lamp is dat al heel anders.
   Zelf vind ik dat ze bij veel bouwmarkt-achtige winkels vaak verrassend leuke lampen verkopen (Gamma, Praxis, Kwantum etc). Het meeste is wel iets duurder dan bij de Ikea, maar wel echt goedkoper dan als je naar echte lampenwinkels gaat.

 13. Hester 18 september 2013 / 18:25

  Oeeh een lamp uitzoeken lijkt mij ook tof! Nog nagedacht over een toffe kroonluchter? 😀 Maar volgens mij lopen de prijzen van lampen al best snel op… Dat is dan wel weer jammer. Oh, en let er ook wel een beetje op wat voor licht hij afgeeft enzo! Ik heb een superleuke lamp aan mijn plafond maar hij is pas na een halfuur helemaal 100%. Je zal er vast ook nog wel een andere lamp in kunnen doen, maargoed, toch he 🙂

  • Lisanneleeft 18 september 2013 / 20:59

   Ja, we gebruiken altijd led lampjes! (en het liefst een beetje sterk, ik wil veel licht hihi)

 14. Suzanne 18 september 2013 / 18:35

  Wij moeten ook nog steeds (al 3 jaar :P) een lamp boven de eettafel 😛 Oeps

 15. Simone 19 september 2013 / 00:00

  Letterlijk lichtpuntjes haha! Een lamp mag best opvallen! Wij hebben boven de eettafel een lamp van 1 meter lengte en een staande lamp van spoorbiels. Eyecatcher is het toverwoord! En snap best dat je van die peertjes en losse draadjes af wilt! Je bent in elk geval helemaal op de goede weg! Ik ben benieuwd!!

 16. Manja 19 september 2013 / 07:16

  zo’n staande lamp met hoge boog die je kunt verdraaien is ook erg leuk, past denk ik wel goed in jullie woonkamer.

 17. Mira 19 september 2013 / 20:31

  Leuk, jou lichtpuntjes! Ik ben ook nog op zoekl naar een hanglamp, fijne inspiratie:)

 18. Anne 25 september 2013 / 14:10

  Lampen…. ik heb een jaar zonder fatsoenlijke lampen gewoond. 1,5 week geleden gedwongen met mn vader op zoek geweest naar lampen. Ik kreeg ze voor mijn verjaardag dus ik kon niet weigeren. Uiteindelijk ben ik geslaagd bij de Praxis, wel de laatste winkel waar ik het van had verwacht!

 19. Hanglamp 16 augustus 2016 / 13:43

  Ah een mooie hanglamp zoeken vond ik ook zo lastig! Uiteindelijk wel online geslaagd. In de winkel toch beperkt aanbod. En had iets in mijn hoofd, maar om het dan zo precies te vinden, dat lukt natuurlijk nooit haha. Maar nu heb ik dus zo’n lamp besteld als op het derde plaatje, een donker oversized lamp. Ben heeeel benieuwd hoe het staat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.