Lichtpuntje #17 Er zijn zoooo veel (kleine) lichtpuntjes!

Pas wanneer je er bewust mee bezig bent ga je ze echt goed opmerken. Er zijn veel grote lichtpuntjes – die waarover ik blog. Maar er zijn ook kleine mini lichtpuntjes, de hele dag door. Bij mij, maar ook bij jou! Iedereen heeft de hele dag door mini lichpuntjes, je moet ze alleen leren zien! En ik denk dat dat het beste lukt om daar dus bij stil te staan, misschien zelfs meerdere keren op een dag. Wat ging er allemaal goed vandaag? Waarmee had ik wél geluk?

Het-zijn-er-zo-veel!

En dan kan je vaak gewoon een hele lijst maken. Leuk is dat!

Mijn mini lichtpuntjes lijstje:

 • Een knuffel van Tim
 • Dat mijn broer avondeten kwam brengen
 • Het regende niet toen ik moest fietsen, dus ik kwam helemaal heelhuids en droog op mijn werk aan. Op de terugweg deden we het gewoon nog eens over!
 • Ik vond een artikel over een boek terug waarover ik al lang had gedacht
 • Mijn ontbijt? Mango!
 • Tussendoortje? Meloen! Jummie.
 • De Quest viel op de deurmat, leesvoer!
 • Dat ik onwijs veel pijn in mijn arm had, maar Tim mij wilde masseren met dat masseerding. En is mijn masseur een lichtpuntje, maar ook dat massage’ding‘ (heuj, lekker vaag!). Deze telt voor dubbel dus.
 • Ons huis is gewoon heel erg fijn (ok, dit is natuurlijk een groot lichtpunt, maar ik denk het elke dag, 100 keer per dag, maar het lijkt me overdreven om het elke keer dat ik het denk het ook te uiten, dus zet ik het gewoon in dit lijstje. Dan worden jullie tenminste niet gek van me).

En uiteindelijk, als je al die minilichtpuntjes opsomt, geeft het bij elkaar opgeteld best wel veel licht, samen is het een groot lichtpunt. Ooit was de slogan van mijn blog ‘over de simpele dingen die het leven zo leuk maken’, dit zijn precies die dingen die ik bedoel. Klein, maar heel fijn. Ja, door stil te staan bij deze dingen maak je voor jezelf een lichtpuntje!

20 reacties

 1. Kimberly 19 september 2013 / 08:11

  Je hebt helemaal gelijk! Alle dingen bij elkaar zijn ook iets groots 🙂 Een knuffel van mijn vriend vind ik ook zo heerlijk, een echt lichtpuntje voor mij ook!

 2. Anne 19 september 2013 / 08:29

  Zo waar! Kleine lichtpuntjes maken vaak je dag als je ze bij elkaar optelt 🙂 Zeker iets om bij stil te staan.

 3. Alyssa 19 september 2013 / 08:58

  Ik denk wel dat het belangrijk is om bij de kleine dingen stil te staan in het leven. Er zijn zoveel mooie dingen <3

 4. Simone 19 september 2013 / 09:16

  Mooi blogje en zeker waar. We moeten er misschien vaker bij stil staan. Daar worden we vast een stuk vrolijker van!

 5. Marlijn 19 september 2013 / 09:37

  Denken r inderdaad niet vaak genoeg over na! Leuk om na elke dag zo’n lijstje te maken!

 6. Suzanne 19 september 2013 / 09:59

  Het is heel fijn om hier bij stil te staan ook bij de kleine lichtpuntjes. Zeker als het even niet gaat zoals je zou willen.

 7. Mariska 19 september 2013 / 10:31

  Ja zulke kleine puntjes zijn fijn, daar moet je ook van genieten altijd 🙂

 8. Lianne 19 september 2013 / 10:32

  Vaak staan er er te weinig bij stil maar er is genoeg op een dag aan lichtpuntjes 🙂

 9. Suzanne 19 september 2013 / 11:36

  Hallo Lisanne, ik lees sinds kort je blogberichten omdat ik ten eerste vind dat je leuk schrijft maar vooral omdat je zo’n positieve instelling hebt!! Dit wil ik je dan ook via deze weg laten weten. Je hebt het niet makkellijk en zeker niet met die bijwerkingen, maar toch zet je iedere keer weer een leuk stuk neer. Als lezer ervaar je echt een positieve boost. Chapeau!.
  En wat betreft die super kleine lichtpuntjes, helemaal waar. Leer jezelf aan deze te ontdekken, dan leef je zo intenser!

 10. Kauthar 19 september 2013 / 12:05

  Leuk, ik hou van zulke lijstjes. Het is leuk om ze te lezen én om ze zelf te maken. Dan waardeer je die dingen sneller, en daar word je weer blij van. Win-win!

 11. Linda 19 september 2013 / 15:50

  Fijn lijstje! Ik maak ze zelf ook wel eens (pas nog gedaan als lichtpuntje over de herfst) en word er ook blij van als ik ze bij iemand anders lees.
  Knuffelen met je vriendje is sowieso heel fijn <3 Ik moest vandaag omreizen via Den Haag vanaf Utrecht, terwijl ik van Utrecht naar Rotterdam moest, en was bijna een uur langer onderweg dan normaal. Maar ik reisde samen met een vrouw die ik toevallig tegenkwam in de trein en dat was erg gezellig. Fijn dat je dan iets stoms om kan bouwen tot iets leuks 🙂

 12. SunshineCin 19 september 2013 / 17:31

  Fijne lijstjes! Ik maak ze zelf ook, ik heb een “dankbaarheidslijst” schriftje.. Alleen ben ik die even kwijt, dus ik probeer nu voordat ik ga slapen drie dankbaarheidsmomentjes op te noemen of in te denken van die dag, zodat ik fijn kan slapen..
  Ik vind dit echt een heel leuk thema!

 13. ellen 19 september 2013 / 22:27

  Dit is echt fijn om op te noemen voor jezelf denk ik. Wordt je een stuk positiever van!

 14. Dagmar 19 september 2013 / 22:40

  Ik vind het zo mooi dat je mij bewust hebt gemaakt van deze lichtpuntjes, ik kan er ook maar niet over ophouden om te praten over deze lichtpuntjes. Dankjewel voor alles <3 En zoals je zegt; het zijn er opeens zo ontzettend veel! En het worden er alleen maar meer 🙂

 15. Bo 20 september 2013 / 12:22

  Het is altijd fijn om erbij stil te staan, leuk zo’n lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.