Lichtpuntje #22 Alles onder controle

Nee, ik ben nog steeds een warhoofd en heb het allemaal alles behalve op een rij. Gewoon compleet niet, een beetje in de war. Maar weet je nog dat ik een agenda kocht om alles op te gaan schrijven? Ik was dat dus even vergeten, haha. Nu gebruik ik hem weer!

onthouden

Wat ik er zoal inschrijf? Alles wat ik graag wil onthouden. Ik gebruik hem ten eerste als agenda, dus gewoon de afspraken die ik heb en deadlines enzo. Nu is dat nog even wennen met onthouden om erin te schrijven, maar dat moet wel goed komen.

Verder schrijf ik de dingen op die die dag gebeurd zijn en ik graag wil onthouden. Bijvoorbeeld dat ik een gesprek heb gehad met een bepaald persoon en wat er dan is gezegd. Na een dag kan ik het me nog wel herinneren, maar de dag erna weet ik niet meer wat er gezegd is en wanneer. Dan kan je het maar beter opgeschreven hebben toch? Dan hoef ik me ook geen zorgen te maken over het onthouden van dat soort dingen.

En verder is het gewoon een soort dagboekje. Een combi van de leuke dingen die ik heb gedaan/gedacht en dingen die ik graag wil onthouden, maar ook weer niet zo belangrijk zijn dat ik ze móet onthouden.

Leuk is dat: voor elk probleem bestaat een oplossing. Ik gebruik mijn fijne Hema agenda (een dag per pagina, lekker veel ruimte!) en mijn vrolijke verschillende pennen. Zo wordt dingen onthouden en opschrijven toch nog een beetje leuk, hihi. Wie had dat ooit gedacht? Ik niet hoor!

15 reacties

 1. Hester 27 september 2013 / 07:48

  Ik kan me ook echt niet voorstellen hoe ik vroeger alles zonder agenda deed. Schept zoveel rust en duidelijkheid, heerlijk!

 2. Manon 27 september 2013 / 08:35

  Ik gebruik ook een agenda. Veel gebruiken nu een agenda via de telefoon, maar dat vind ik totaal niet fijn.

 3. Anne 27 september 2013 / 08:35

  Agenda’s en opschrijfboekjes zijn echt mijn redding. Zonder die dingen verlies ik de controle. Schept zoveel ruimte in je hoofd 🙂

 4. Stephanie 27 september 2013 / 08:54

  Handig 🙂 ik gebruik ook m’n agenda en van die memoblaadjes voor dingen die ik moet onthouden!

 5. Anne 27 september 2013 / 08:56

  Gisteren heb ik een nieuwe agenda gekocht voor 2014. Een basic zwarte met een dag per pagina, een beetje kantooragenda-look maar wel een mooi formaat. Hij was 2 euro geloof ik, echt een aanrader!

 6. Linda 27 september 2013 / 09:45

  Ik heb wel een agenda, maar gebruik eigenlijk vooral notitieblaadjes en -boekjes en de kalender die in de keuken hangt – zodat m’n vriend ook meteen weet wat ik aan het doen ben, haha 🙂

 7. Kelly Caresse 27 september 2013 / 10:07

  Ik en mijn agenda zijn onafscheidelijk haha! Ik schrijf er zoveel in, van afspraken tot notities, to do lijstjes, blog planning etc 🙂 heerlijk die ordening!

 8. martina 27 september 2013 / 11:27

  ik heb altijd een to do boekje in mijn tas en mijn moleskine agenda!

 9. Simone 27 september 2013 / 11:33

  Ik gebruik mijn agenda, maar ben er niet zo structureel in. Ik onthou ook veel. Daarnaast hangt er in de keuken een memobord waar ik de afspraken opschrijf voor de week/maand.

 10. Syl 27 september 2013 / 11:42

  Ik kan niet zonder mijn agenda en lijstjes.

 11. Renate 27 september 2013 / 13:12

  Ik gebruik ook nog steeds ouderwets een agenda ( terwijl ik juist helemaal weg ben van de gadgets, maar ik snap niet waarom mensen het zo gemakkelijk vinden om het in hun mobiel te zetten ). Ik heb een agenda van supertrash en ik ben er helemaal verliefd op, dus dat maakt een agenda bijhouden alleen maar leuker! En ik heb ook 100e notitieboekjes en to do lijstjes, anders raak ik compleet in de war haha.

 12. Ilse 27 september 2013 / 22:27

  Ik heb een Loesje studieagenda, die gebruik ik eigenlijk alleen voor studeer-stuff. Ik heb nog heel veel notitieboekjes maar dat werkt niet en dan raak ik helemaal gefrustreerd. Laat mij maar lekker aanrommelen, dan komt -meestal- alles ook op zijn pootjes terecht.

 13. Ise 28 september 2013 / 10:22

  Ik heb precies dezelfde agenda, werkt heel fijn met zoveel ruimte! Leuk idee om kleurtjes te gebruiken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.