Lichtpuntje #4 De 100TSC challenge is gehaald!

Twee maanden geleden begonnen we aan een avontuur om de minimalist in ons naar boven te halen. We, drie andere bloggers en ik, organiseerden een challenge waarbij we 100 spullen weg gingen doen deze zomer. De hele periode heb ik bijgehouden wat ik weg deed en wat ik nieuw kocht. En ja… het eindresultaat mag er zijn! Naast dat ik veel spullen lichter ben heb ik ook een aantal dingen geleerd. En ik heb een aantal quotes gevonden die daar perfect bij passen!

summerchallengelichtpuntje4

– Angst neemt de leiding als het gaat om spullen verzamelen. Wat zal er gebeuren als ik dit ooit nog nodig heb en ik het nu weg gooi? Hoe groot is die kans, is er dan geen andere oplossing en hoe erg is het als dat niet het geval is? Zie je wel… gooi die angst over boord!

summerchallengelichtpuntje5

– We leven in een wereld die altijd maar wil consumeren. Ja, goed voor de economie enzo, maar als je altijd meer wil kan je oneindig lang doorgaan. Gelukkig zijn met wat je hebt is zo veel waard! En ook dan mag je heus nog weleens wat nieuws kopen.

summerchallengelichtpuntje3

– Spullen zijn stoorzenders. Niet alleen fysiek (het ligt in de weg) maar ook mentaal (het houdt je van belangrijker werk af, het dwaalt rond in je hoofd).

summerchallengelichtpuntje2

– Maar ook heel letterlijk; hoe minder spullen je hebt, hoe meer ruimte je hebt. Ik heb zo veel opgeruimd (en dichte kasten gekocht) dat alles nu gewoon achter deurtjes kan zitten. Geen meuk meer op mijn kastjes. Heerlijk! Maakt ook nog een stuk makkelijker schoon. Die gezellige prulletjes hoef ik niet zo nodig.

summerchallengelichtpuntje

– Hoe verder ik kwam in de challenge, hoe meer ik dit ging beseffen. Mensen hebben spullen nodig om in leven te blijven, maar ook weer niet zó veel. Je hebt zo veel minder nodig dan je denkt!

Alle afbeeldingen komen van de website becomingminimalist.com

Mijn eindresultaat? -225! Nog best goed gedaan, toch? Ik ben best wel blij dat de challenge achter de rug is. Ik heb veel geleerd maar nu heb ik ook weer een moetje minder. Het is gedaan met het tellen van spullen! En nu kan ik genieten van de rust. En zo doorgaan natuurlijk, maar wel zonder me schuldig te voelen bij het kopen van iets nieuws. Hoe is het bij jou gegaan?

Heb je de challenge niet helemaal meegekregen en/of wil je wat teruglezen? Je vindt alles over de 100 Things Summer Challenge hier!

13 reacties

 1. natanja 4 september 2013 / 08:39

  knap helaas heb ik de laaste weken in het ziekenhuis gelegen dus ik heb het denk ik niet gehaald

 2. Marlijn 4 september 2013 / 08:56

  Goed bezig! Dat zijn wel erg veel spullen hihi 🙂

 3. Suzanne 4 september 2013 / 09:10

  Wauw dat zijn veel spullen Lisanne! Sinds ik bezig ben met een gezondere leefstijl, waaronder gezond eten merk ik dat ik helemaal niet veel nodig ben. Ik geef dan ook liever mijn geld uit aan een gezond leventjes dan al die spullen.

 4. Annemijn 4 september 2013 / 09:31

  Wauw wat veel, goed zeg! Je kan inderdaad trots zijn!

 5. MySimplySpecial 4 september 2013 / 10:46

  Goed gedaan! Ik vond het leuk om je updates hierover te lezen. Zelf heb ik niet geteld, maar wel ook lekker opgeruimd.

 6. Isabel 4 september 2013 / 13:19

  Goed gedaan! Ik vond het leuk om te lezen. Ik heb ook veel spullen weggedaan, maar het verder niet bijgehouden omdat ik ook veel wilde gaan shoppen (ik was aan een nieuwe garderobe toe haha).

 7. Janine 4 september 2013 / 19:47

  Wat goed, en wat een score! Vind het echt heel knap van je.

 8. Hester 4 september 2013 / 19:59

  Haha, ‘much less’, die vind ik leuk! Alle quotes zijn inderdaad wel waar. Ik heb zelf ook redelijk veel spullen maar soms kom ik bij mensen thuis die echt héél véél spullen hebben en dan ook nog eens in het zicht, nou dan krijg ik helemaal de opruimkriebels… Vooral als het van die dingen zijn die ik helemaal niet waardevol schat. -225 is wel echt heel goed, fijn!

 9. Nikita 4 september 2013 / 20:10

  heel goed gedaan ! ik doe nog een maandje door, omdat ik ook een maandje later begonnen ben. Heb pas toen besloten mee te doen, dus heb ik ook een maand extra nodig om tot de 100 te geraken :p

 10. Marieke 5 september 2013 / 20:33

  Wow dat zijn wel heel erg veel spulletjes! Daar kun je echt trots op zijn! (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.