Lichtpuntje #6 Even een ander leven leven: de Sims!

Haha, het is echt iets van mij dat terug blijft komen. In mijn ziek-zijn carriere heb ik me toch wat afleiding gezocht in het spelen van sims. Soms is het leven gewoon even shitty (jep, toen ik heel erg ziek was bijvoorbeeld) en dan is het fijn om de tijd voorbij te laten vliegen door Sims te spelen! Nu voel ik me niet topfit (maar het valt best mee hoor, én het zijn maar bijwerkingen) en heeft Tim Sims op zijn oude computer gezet. Perfecto!

de-sims-zijn-leuk

sims5

sims4

sims3

sims2

sim1

Wat ik het leukste vind om te doen?

 • Alle beroepen van Ambities uitproberen
 • Het verkennen van alle tombes in China, Egypte en Frankrijk (ben ik nu mee bezig!)
 • Verborgen eilanden ontdekken
 • Een 5-sterrenresort maken (het liefst met zo veel mogelijk mensen, dus zo veel mogelijk torens op een kavel gepropt)
 • Alle duikgebieden verkennen

Eigenlijk wil ik gewoon elk hoekje en gaatje van het spel verkennen, haha! Als ik het gevoel heb dat ik dat gedaan heb (of het lukt niet meer) dan ben ik er waarschijnlijk op uitgekeken. Vandaag ben ik op vakantie om het huis van Landgraaf te verkennen. En ondertussen reis ik nog even heen en weer naar China voor zo’n hamer en nouja… ik ben nog wel even zoet. Mijn favo uitbreiding is wel duidelijk Wereldavonturen! (Daarna eilandverhalen en daarna Ambities, mocht je dat boeiend vinden)

Oja, ik kwam op het briljante idee om sims te spelen door deze blogpost over Sims 4. Ben nu in elk geval al heel benieuwd. Ja, Sims spelen is een lichtpuntje. Even ‘ontsnappen’ aan je eigen leventjes en super coole dingen doen met je sims. Waarschijnlijk ben ik het binnenkort weer zat, maar dat is maar goed ook, haha. Wat is jouw relatie met de Sims? Alleen van vroeger, of speel je het nu nog steeds weleens?

34 reacties

 1. Linda 6 september 2013 / 07:41

  De sims, dat heb ik vroeger ook jaren gespeeld, vooral 1 en 2. Toen 3 uitkwam had ik geen tijd meer, of maakte ik geen tijd meer… Ik zou het graag weer een keer willen spelen, alleen heb ik geen Windows-computerben dan wordt het vrij lastig heb ik gehoord 😉 Maar het was/is inderdaad een heerlijk spel, even lekker ontsnappen aan de echte wereld!

 2. Alyssa 6 september 2013 / 08:37

  Ik speelde de Sims vroeger altijd. Sinds het de nieuwe versie is, vind ik het minder leuk. Misschien moet ik er eens goed voor gaan zitten 😀

  • Kimberly 6 september 2013 / 08:40

   (Stomme mobiel haha) echt helemaal verslaafd aan de Sims! Ik speel het nu ook weer elke dag doordat ik me ook niet zo goed voel en wil nu alle uitbreidingen hebben haha!

 3. Hester 6 september 2013 / 08:52

  Nog nooit gespeeld behalve een keer met de gratis app, maar het heeft me altijd gefascineerd. Vind het er zó leuk uitzien, is volgens mij ook heel verslavend haha.

 4. Karin 6 september 2013 / 09:06

  Ik was verslaafd aan de eerst versie van de Sims. Ik hield van mijn Sims-familie en was verdrietig als er een Sim overleed (of per ongeluk verdronk in het zwembad). Het huishouden schoot erbij in, er werd geen eten meer gekookt (ik overdrijf nu een beetje ;p). Na een ontwenningskuur ben ik nu volledig afgekickt maar durf er dus niet opnieuw aan te beginnen.

 5. Lindsey 6 september 2013 / 09:14

  Ik ben ongeveer vanaf de groep 7 tot en met mijn 15e verslaafd geweest aan de Sims. Daarna heb ik mijzelf nooit meer de tijd gegund 🙁 Ik heb sims 3 wel in mijn kast liggen, gekocht en nog geen enkele keer gebruikt. Misschien een keer een dag inplannen, alles uitzetten (telefoon, bel etc) en ouderwets sims spelen haha.

 6. Kimberley 6 september 2013 / 09:17

  Wat een leuk spel is het he! Als ik het speel, vliegen de uren echt voorbij haha 😀

 7. Marii 6 september 2013 / 10:36

  Super leuk dat je ook de sims speelt 🙂 Wat je zegt er is zo veel te ontdekken ik zelf heb ook echt nog lang niet alles ontdekt!

 8. roos 6 september 2013 / 10:44

  Ik hou echt van de Sims. Ik wil ook een uitbreiding kopen maar dat kan niet omdat mijn code het jammer genoeg niet doet..

 9. Mariska 6 september 2013 / 10:46

  Ah de Sims ja haha, die ben ik vanaf vorige week weer aan het spelen.. dan de Sims 2 wel, maar goed 🙂

 10. Lianne 6 september 2013 / 10:52

  Nooit gespeeld en ben het niet van plan ook, haha.

   • Lianne 6 september 2013 / 16:16

    Zelfs die niet, haha. Ik speelde alleen maar Zoo Tycoon en Rollercoaster Tycoon, that’s it.

    • Lisanneleeft 6 september 2013 / 23:49

     Oooh die waren inderdaad ook leuk! Volgens mij is dat samen met de sims het enige wat ik gespeeld heb hihi 😀

    • Lianne 7 september 2013 / 11:31

     haha, misschien ga ik die weer eens tevoorschijn halen :p Lekker doelloos maar o zo heerlijk als je je even futloos/rot voelt.

 11. Nem 6 september 2013 / 15:18

  Haha ohh ik had vroeger van die uitbreidingen, beestenboel etc. En natuurlijk alle gratis geld codes :p
  Nu heb ik Sims 2 in de kast dus wie weet ga ik nog wel een keer spelen.

 12. Ilse 6 september 2013 / 15:25

  Sims is een heerlijke afleiding, geweldige plaatjes. Ik speel nog de simpele sims 2 zonder extra pakketten en ben helemaal happy soms! 😀

 13. G. 6 september 2013 / 15:34

  Ik vind het een geweldig spel! Alleen als ik eenmaal bezig ben, ben ik zo drie uur of langer aan het spelen. Dus ik doe het vooral in het weekend en in de vakanties, want doordeweeks heb ik het te druk met school 😉

 14. Tamarah 6 september 2013 / 16:53

  Vroeger speelde ik uren achtereen de sims maar nu vind ik het leuker om boeken te lezen of magazines..ik speel helemaal geen spelletjes meer eigenlijk. .Misschien maar weer eens doen ^-^

 15. Larissa 6 september 2013 / 19:01

  Ik was verslaafd aan dit spel! Bijna dag na school speelde ik de Sims. Het spel ligt nu ergens onder een laagje stof. Ben inmiddels ook wel te oud om het te spelen…

 16. Anneke 6 september 2013 / 19:17

  Ik heb de Sims ooit gezien bij een vriendin. Toen heb ik het gekocht, na een tijdje verkocht, toen weer gekocht en uiteindelijk wéér verkocht. Vond het na een tijdje steeds zo saai worden.

 17. gerard 6 september 2013 / 19:47

  ik speelde de Sims vroeger heel veel maar nu speel ik de Sims eigenlijk nooit meer

 18. Nikita 6 september 2013 / 20:09

  ik speel het nu ook nog ! wereldavonturen vind ik heel erg leuk, maar soms blijft de computer hangen en dan kan ik niet verderspelen met mijn familie 🙁 dus dat vind ik echt balen ! ik hoop dat ik voor men verjaardag nog extra uitbreidingen krijg :p

 19. Linda 6 september 2013 / 23:12

  De Sims blijft gewoon leuk. Ik moest echt hardop lachen om de bovenste plaatjes, geweldig! Lekker onlogisch maar wel heeeul herkenbaar voor Sims spelers!

 20. Ise 7 september 2013 / 17:44

  Ik heb het al heel lang niet meer gespeeld maar zou me er nu nog goed een lange tijd mee bezig kunnen houden!

 21. Carlijn 8 september 2013 / 17:53

  Ik heb vroeger met een vriendin jaren sims gespeelt. Alle uitbreidingen van 1 tm 3 hebben we samen gekocht. Nu zijn we niet meer bevriend, en de enige keer dat we elkaar spreken is om uitbreidingen uit te wisselen. Toch blijft sims 2 mijn favoriet. En die van haar is 3, dus dat scheelt 🙂

  Veel sims plezier, ik had op twitter al gezegd dat ik door jou ook weer aan het spelen ben haha, en dat ga ik nu weer doen!

 22. xx_Patries_xx 22 september 2013 / 18:02

  ooo de sims heerlijk, ik heb niet alle uitbreidingen van sims 3 maar degene die i heb echt verslavond.. het zijn wel tijden dat ik het speel.
  Met 1 gezin maak ik echt het gezinnetje met een huisdieren kinderen mooi huisje vanaf de basis met veel werken etc. en met een ander poppetje ontdek ik ect de carieres en ga ik de wereld rond. I LOVE IT!

 23. Anoniem 6 november 2015 / 22:21

  Ik heb de Sims 4 net nieuw, ik vind het zo gaaf dat je helemaal je eigen wereld kam creëeren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.