Mijn lichtpuntjes wanneer ik alleen maar in bed kan liggen

De laatste tijd heb ik erg veel dagen gehad dat ik alleen maar kon liggen, liggen en nog eens liggen. Heel erg saai, maar ook die dagen moet je zien door te komen. Het is een uitdaging, maar ik doe dat door naar lichtpuntjes te kijken. Mijn lichtpuntjes wanneer ik dagenlang in bed lig, die deel ik vandaag met je!

lichtpuntjes-in-bed

– De boom die ik vanuit mijn slaapkamerraam kan zien. Je ziet heel mooi hoe het seizoen verandert aan die boom. In de zomer mooi fel groen, maar nu is hij aan het verkleuren. Het is echt heel mooi als aan het eind van de middag de zon erop staat. Ik houd van dat moment.

– Mijn bed ligt zo fijn, dat is fijn als je er niet uit kan.

– De hulp die ik krijg van mijn ouders. Dus toch (gezond) kunnen eten en mezelf (een klein beetje) verzorgen.

– Alle lieve post die ik krijg. Ik krijg de laatste tijd heel veel lieve post van familie, heel erg lief. En natuurlijk van lieve lezers of kijkers. Dit is echt een groooot hoogtepunt, ik krijg bijna elke dag wel post, dat is zo bijzonder!

– Daarnaast krijg ik natuurlijk ook post van bedrijven, dat is ook een fijn momentje. Ik lig in bed, mijn moeder komt binnen en heeft een pakketje bij zich. Dan ga ik meteen het pakketje openen (of mama helpt me). En dan ontdekken wat erin zit. Ik heb in elk geval een heleboel leuks om over te schrijven!

– Netflix kijken op mijn telefoon. Als ik niet rechter op in bed kan zitten (ik heb een elektrisch verstelbare bedbodem), en echt alleen maar kan liggen, dan is netflix op mobiel echt briljant. Anders zit ik een beetje rechtop en kijk ik zo Netflix, maar dat houd ik niet zo lang vol.

– Social media. Het is zó fijn om te zien dat andere mensen fijne dingen doen en lekker bezig zijn. Sommige zieke mensen vinden dat juist heel moeilijk (vond ik in het begin ook wel hoor). Maar nu kan ik oprecht heel erg blij worden wanneer Lauri bijvoorbeeld een leuke dag heeft gehad.

– En vlogs volgen vind ik ook leuk. Vloggloss volg ik dagelijks, van haar vlogs word ik vaak ook helemaal blij, vooral wanneer er opruimen of koken of dat soort simpele dingen in een vlog zitten. En Itsjudyslife is ook geweldig. Even naar een vlog kijken, naar drie kleine meisjes, en ik ben weer helemaal blij. Ik volgde hen vanaf de zwangerschap van de tweeling, dus die meisjes heb je echt zien opgroeien, heel bijzonder. Ik vind dat heel mooi om te zien.

– Wanneer er soms even iemand langs kan komen. Maar dat is natuurlijk lang niet elke dag.

– Als ik kan eten, het liefst gewoon gezond, dan is mijn dag ook al goed!

– En dit deed ik laatst een dagje toen ik vooral veel pijn had: werken vanuit mijn bed. Mijn slaapkamer leek wel een kantoor! Maar het was zó fijn om weer even aan het werk te kunnen. Dat maakt me helemaal blij.

– Wanneer ik me kan aankleden.

– En anders gewoon een leuke pyjama!

– Nadenken over wat ik allemaal wil gaan doen als ik mijn bed uit kan. Ik heb in december een feestje. Ik weet natuurlijk nog helemaal niet of ik erheen kan, maar ik ben al helemaal aan het denken over wat ik aandoe en hoe ik dat ga doen. Maar ook kleine dingen, zoals een cadeautje voor iemand kopen ofzo. Soms kijk ik zelfs gewoon wat op webshops rond zodat ik weet naar welke winkel ik wil als ik even naar buiten kan.

DELEN:

32 reacties

 1. Mama Lifestyle Blog 17 oktober 2016 / 06:18

  Lisanne ik vind het zo bewonderenswaardig dat jij alles zo positief bekijkt. Fijn dat je zo geniet van de lichtpuntjes in je leven. Ik hoop dat je naar het feestje in december kan gaan. Dat zou een super mooi lichtpuntje zijn toch?

 2. Darina 17 oktober 2016 / 06:37

  Prachtige lichtpuntjes Lisanne! Ik hoop echt dat het snel beter met je zal gaan, dat je minder vaak in bed hoeft te liggen en naar het feestje kan gaan in december. xx

 3. Koen 17 oktober 2016 / 07:11

  Mooie lichtpuntjes. Je geniet van kleine dingen. Meer mensen zouden van de kleine dingen moeten genieten, inclusief ik zelf. Ik hoop dat het snel weer wat beter gaat en je wat minder hoeft te liggen.

 4. Charelle 17 oktober 2016 / 07:37

  Oh ik vind dat op slechte dagen inderdaad heel moeilijk, om te zien hoeveel leuker dingen anderen doen. Niet altijd, maar soms word ik er oprecht verdrietig van. Dan wil ik zó graag meedoen en dan wordt het zo hard in je gezicht gedrukt dat dat niet kan. Ik zeg al, het is niet altijd, er zijn ook genoeg dagen dat ik het wel leuk vind om dat allemaal te zien. Maar blijft een moeilijk iets. Fijn dat je zo’n lijst met lichtpuntjes maakt, het zijn inderdaad hele kleine lichtpuntjes, maar het zijn er gelukkig wel veel. 😉 Houd vol!

 5. Romy 17 oktober 2016 / 07:51

  Wat mooi om te lezen dat je ook op bedligdagen toch nog naar de kleine lichtpuntjes kunt kijken. Ik hoop wel dat je snel wat meer uit je bed mag en dat het stapje voor stapje iets beter gaat.

 6. Sjoukje - meergeldminderstress 17 oktober 2016 / 08:19

  Wat een fijne blog weer! Om uiteenlopende redenen: je leert ons blij te zijn met kleine dingen, je geeft leuke tips en je schrijft gewoon leuk! Ik ben heel benieuwd wat je allemaal gekregen hebt om over te schrijven.
  Hopelijk voel je je gauw goed genoeg om het met ons te delen.

 7. Vanessa 17 oktober 2016 / 08:37

  Mooie lichtpuntjes Lisanne! Ik kan er ook van genieten als mijn bed fijn ligt, zeker als er schone en frisse lakens op bed liggen. Soms neem ik de laptop erbij om te bloggen vanuit bed, en anders kijk ik Netflix en vlogs. Ook van pakketjes en lekker eten kan ik heel blij worden.

 8. Tiffany 17 oktober 2016 / 08:44

  Ik vind het zo knap dat jij altijd het positieve kan zien. Vroeger als ik een slechte dag had en op bed moest liggen werdt ik vaak een beetje depresief. Inmiddels heb ik het meer los kunnen laten en probeer ik dan van hele kleine dingen te genieten zoals even een youtube video kijken waarop iemand knutselt (heb ik zelf het gevoel dat ik aan het knutselen ben, haha). Of net als jij webshops bekijken zodat ik naar de winkels kan als ik me weer beter voel. Het blijven vervelende dagen, maar door er zo mee om te gaan worden ze beter te doen.

 9. Ilse 17 oktober 2016 / 09:44

  Heel herkenbaar! Nu ja, ik heb geen boom die ik vanuit mijn kamer kan zien of mensen die me post of eten komen brengen of helpen mij mezelf verzorgen wanneer ik niet uit bed kan, maar het op social media kijken en andere dingen doen op je telefoon wanneer je niet uit bed kan of zelfs niet rechtop kan zitten, dat is wél herkenbaar. 🙂 Moest ik dat niet kunnen, zou ik gek worden, denk ik. Nu ja, het gebeurt soms dat ik niet op internet kan of dat mijn batterij leeg is en ik niet de energie heb om de oplader te nemen en dat is écht niet leuk dan. Herken je ook vast wel. 🙂

 10. Anouk 17 oktober 2016 / 12:34

  Wat een mooie puntjes! Het lijkt me wel lastig om niet zoveel te kunnen, ik vind het mooi dat je uit zulke dingen dan positiviteit haalt!

 11. Linda 17 oktober 2016 / 13:09

  Dit vind ik zó knap! Ik neem mijn gezondheid soms gewoon voor vanzelfsprekend, omdat ik de mazzel heb dát ik gezond ben. Jouw artikelen doen me beseffen dat ik nog heel wat kan leren op het gebied van dankbaarheid én doorzettingsvermogen! Ik vind je echt een topper zo positief!

 12. Sandra 17 oktober 2016 / 13:24

  Bijna al deze dingen herken ik van de periode dat ik ook alleen maar op bed lag. Zeker dus herkenbaar en ik begrijp dus ook dat jij van deze dingen kan genieten! Goed dat je deze kleine dingen kan zien Lisanne. 🙂

 13. Caroline 17 oktober 2016 / 14:08

  Met een brok in mijn keel lees ik dit. Niet omdat ik moet huilen, maar omdat ik het zo fijn vind dat ik niet de enige ben. Je begrijpt vast wel dat ik dit niet lullig bedoel. (Geen ziekte van lyme, eerst rug en nu al jaren hersentumor) Liggend breng ik mijn dag door, en bijna niemand die mij gelooft dat ik dan ook gelukkige momenten kan hebben. Ik ben je zo dankbaar voor dit stukje! En die vlogs ga ik eens opzoeken. Lisanne, heel veel kracht toegewenst en ik ben trots op jou. X en een dikke knuffel

 14. Simone 17 oktober 2016 / 14:26

  Ik vind het zo mooi dat je laat zien dat geluk niet zit in grote dingen, maar juist in de kleine dingen. Je bent zo onwijs sterk en bijzonder mens, dat moet je niet vergeten. Ik heb echt veel bewondering voor je.

 15. Suzan 17 oktober 2016 / 14:31

  Goed dat je andere bewust maakt van deze kleine lichtpuntjes.
  En met zoveel lichtpuntjes over de dag verdeeld, lukt het gemakkelijker de dag door te komen.
  Ben wel benieuwt naar alle post die jij krijgt, waar je blij van wordt.

 16. Charlie 17 oktober 2016 / 14:46

  Lisanne steeds ALS ik jou bericht leest , vind ik echt ontroerend getuigt dat jij een groot mens bent , zo positief en jouw gevoelens zo beschrijft dat ik een groot Respect voor jou hebt , hoop wel dat jij in December naar het feest Kunt gaan met mooie outfit draagt veel Liefs ???

 17. Gwen Wijker 17 oktober 2016 / 15:05

  Mooie blogpost. Ik herken het heel erg bij mij in mijn slechtere dagen. Door alles wat ik heb meegemaakt kan ik nu zeggen dat ik oprecht kan genieten van alle dingen die ik nog wel kan (al is het heel beperkt). Ik ben blij dat ik van alle kleine dingen intens geniet. Dat is een rijkdom en dat kunnen veel gezonde mensen (die gewoon alles kunnen) niet zeggen. Het leven is heel bijzonder en een hoop mensen vergeten dat een gezond en fijn leven niet vanzelfsprekend is.
  Ik hoop dat er snel een betere periode aanbreekt voor je!

  Liefs Gwen

 18. Josephine 17 oktober 2016 / 18:19

  Dat heb je weer eens mooi verwoord Lisanne. Ik vind het altijd zo afgezaagd om te zeggen dat ik het knap vind, maar dat vind ik echt. Toen ik mijn dagen in mijn pyama op de bank moest slijten, was ik beslist niet zo positief ingesteld. Dus wat fijn dat jij deze bijzondere eigenschap wel hebt. Daar kan ik zeker wat van leren. Ik wens je nog veel mooie lichtpuntjes toe. 🙂

 19. Anita 17 oktober 2016 / 19:02

  Zo fijn dat je deze lichtpuntjes blijft zien Lisanne! Het zijn de kleine dingen die het doen en dat bewijs jij maar weer.

 20. Denise 17 oktober 2016 / 20:57

  Wat een held ben jij Lisanne. Ècht. Door ervaring weet ik wel dat juist als je zo weinig kan je de kleine dingen meer gaat waarderen, maar toch. Zo positief zijn als jij? Je moet het maar kunnen. Ik hoop dat het snel ietsje ( of een heleboel maar laten we met ietsje beginnen) beter met je gaat en ik ga keihard duimen voor dat feestje in December!

 21. S 17 oktober 2016 / 22:33

  Mooie blog. Ik heb ook een periode gekend waarin mijn wereld noodgedwongen klein(er).was.
  Ik zat het afgelopen jaar gedwongen op gesloten afdelingen. Het eerste halfjaar mocht ik nooit alleen naar buiten. Toen werd ik er ook mee geconfronteerd dat buiten het leven ‘verder’ ging. Het mijne stond stil, maar lichtpuntjes waren er ook toen. Ik wens jou heel veel kracht en sterkte. Hou vol!

 22. Aneta | Love4seasons 18 oktober 2016 / 08:43

  Wat ben jij toch een positief mens! Ik heb bewondering hoe je dit allemaal doet. En dat feestje in de cember gaat er komen! Weet je al wat je aan doet? Liefs aneta

 23. Laura 18 oktober 2016 / 11:44

  Precies dat! Heerlijk. Filmpjes kijken en zoveel mogelijk eten. Heerlijk.

 24. Marion 18 oktober 2016 / 11:54

  Heel erg mooi artikel. Zo mooi om te lezen dat je toch altijd lichtpuntjes weet te vinden. Soms neem je dit soort dingen zo voor lief zonder er bij na te denken. Zo jammer eigenlijk omdat het juist dit soort kleine dingetjes zijn die het zo mooi maken. Hoop zo dat het heel snel weer beter met je mag gaan, gun het je zo!!

 25. Vivian 18 oktober 2016 / 16:54

  Ik vind het enorm heftig dat je de laatste tijd zoveel aan bed gekluisterd bent, maar chapeau voor je lijstje met lichtpuntjes! Kan me in veel dingen ook wel herkennen 🙂

 26. Jessica J. 19 oktober 2016 / 11:49

  Wat ben jij een ontzettend sterke vrouw. ♥ Bewonderenswaardig hoe jij in alles het positieve blijft zien. Ik duim dat je naar dat feestje kan!

 27. Hilde 19 oktober 2016 / 14:20

  Respect hoe je hiermee omgaat. Ik ben al een aantal keren toevallig hier op jouw blog beland (ivm enerzijds blogtips, anderzijds the bullet journal) en vind het heel boeiend wat ik hier zoal lees. Ik duim mee voor jou dat het lukt voor dat feestje. 🙂

 28. Lifeaholic.nl 19 oktober 2016 / 17:21

  Mooie lichtpuntjes inderdaad maar jouw positiviteit is het grootste lichtpunt! Je bent een topper! 🙂

 29. EmilyLotus 20 oktober 2016 / 13:20

  Mooi om te lezen en zó knap van jou. Social media helpt mij ook, en de bomen voor m’n raam. 🙂
  Cadeautjes kopen voor anderen word ik ook heel blij van, hihi.

 30. Daniëlle 21 oktober 2016 / 16:24

  Heel knap hoe jij naar de positieve dingen kan kijken! Een groot voorbeeld voor velen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.