Lichtpuntjesmaand #2 tosti's, sjaaltjes & helium walks into a bar

September is lichtpuntjesmaand! In deze maand zet ik al mijn lichtpuntjes op een rij en deze deel ik met jullie. Dit is deel twee!

sjaaltjesweer

– Dat het sjaaltjesweer is! Ik mag nu niet in de zon vanwege de antibiotica, en je snapt misschien wel: ik ben heel blij dat we geen extreem zomerweer hebben, haha. Het is juist precies lekker weer, niet te koud, zonnig (zonnebril op wanneer ik naar buiten ga) en toch soms wat frisjes (een sjaaltje om, ook handig tegen de zon!). Ik ben blij. Dat ik ook nog een leuk sjaaltje heb is natuurlijk nog leuker!

– En sowieso dat ik de afgelopen week een paar keer naar buiten heb gekund. Een cadeautje! Ik merk de laatste dagen wel dat de antibiotica weer ‘zijn werk aan het doen is’, dus ik voel me niet zo heel fit meer. Maar elk beetje naar buiten is meegenomen!

lieve-kaartjes

– Een boel leuke lieve kaartjes die op de vensterbank staan. Allemaal van mijn opa en oma, haha.

– Sowieso dat er zo veel mensen zijn die mij helpen en met me meedenken nu. Dat is heel erg veel waard! Zo is het voor mij iets meer leefbaar.

– Sims4 doet het weer zonder steeds uit te vallen én ook het dakraam op zolder zit er weer in. Ik ben er helemaal blij mee, bijzonder is dat: wanneet het daglicht er niet is mis je het heel erg, maar wanneer het er wel is lijkt het vanzelfsprekend!

schoon-beddengoed

– Fris gewassen beddengoed. Heerlijk!

– Samen met een schone pyjama en een schone ik. Perfect.

– Al het eten dat ik her-ontdek! Broodjes, chocoladehagel (wow, ik heb er eentje gevonden waar geen melk in zit, yay!). En ik mag (van mezelf en van de artsen) weer een beetje melk nemen, dus ik eet nu oude kaas en ben niet zo streng meer met verpakkingen waar op staat dat het ‘sporen van…’ kan bevatten. Dat scheelt echt enorm, bijzonder is dat! Ik doe er wel super voorzichtig mee natuurlijk, maar alleen al het uitzoeken van wat ik misschien weer een keer kan eten is al super leuk, haha.

– Een nieuw tosti-ijzer. De vorige begaf het (na amper een jaar gebruiken), dus kochten we onlangs een nieuwe. Kan ik lekker tosti’s eten, yeah!

boeken-op-kleur-sorteren

– Boeken sorteren op kleur! Hoe leuk staat dit? Ik ga de andere kant (daar staan ook boeken) denk ik ook nog doen. Ik word er blij van!

– Dat Tim nu hij al zijn tentamens gehaald veel meer vrijheid krijgt vanuit zijn studie. Een stuk gezelliger en ook fijner zodat hij mij meer kan helpen.

wij-doen-gekke-foto's

– Hahaha, het lijkt op een photoshop filtertje, maar het zijn foto’s genomen achter het glas van onze deur. Tim ziet er wel heel eng uit zo, vind je ook niet?

– Er zijn nu wel echt veel momenten waarop ik me ziek voel, maar humor is echt iets dat de pijn verzacht! Ik zei altijd ‘ik heb geen humor’, maar Tim heeft net zo weinig humor dus bij elkaar opgeteld is dat heel grappig. Dit bijvoorbeeld:

helium-walks-into-a-bar

bron afbeelding

Tim las hem voor aan mij, en ik snapte het niet. Niet omdat ik geen scheikunde ken, maar omdat ik het zó flauw vond dat ik niet kon geloven dat dit het grapje was. En dat was heel grappig.

Wat waren jouw ultieme lichtpuntjes van afgelopen week? Je kan ze nog steeds delen via social media met #lichtpuntjesmaand, zodat we elkaars lichtpuntjes kunnen zien! Doe jij al mee?

33 reacties

 1. Kelly Caresse 15 september 2014 / 07:14

  Jaa het is weer sjaaltjesweer, sloffen tijd, kaarsjes aan, dekentjes op de bank, leuke televisie programma’s, grote mokken thee, en lekker warm binnenblijven weer 🙂 mooie lichtpuntjes!

 2. Frauke 15 september 2014 / 07:22

  Mooie lichtpuntjea! Heerlijk he dat het weer snaaltjesweer is 😀 en jaa fris beddengoed, schone pyjama en gewassen zijn, beste gevoel ooit 😀 fijn dat je weer wat melk mag drinken! X

  • Frauke 15 september 2014 / 07:22

   Wooow hahaha lichtpuntjeS en sjaaltjesweer dus! 😛

 3. Linda 15 september 2014 / 07:26

  Fijne lichtpuntjes 🙂 Ik hou ook van sjaaltjes, maar heb eigenlijk alleen te dikke nog voor dit weer haha!
  Ik schrijf nu steeds op dinsdag een lichtpuntjes-artikel, dus morgen is het weer zover 🙂

 4. Marion 15 september 2014 / 07:43

  Fijne lichtpuntjes! Ben ook blij dat de sjaaltjes weer fris en gewassen klaar in de kast hangen. Lief van je opa en oma!

 5. Anneleen 15 september 2014 / 08:41

  Fijne lichtpuntjes! Kaartjes krijgen is altijd leuk en je hebt interessante boeken!

 6. Miranda 15 september 2014 / 08:46

  Jeej! Het is weer sjaaltjesweer! Helemaal mee eens. Heerlijk vind ik dat. De kaarsjes aan, een dekentje op de bank. Het kan allemaal weer.
  Oh en fris beddengoed + een schone pyjama + net gedoucht is idd perfectie:)

 7. Manon 15 september 2014 / 08:51

  Ik hou ook van een fris en schoon bed, schone pyjama en schone mensen erin. HEERLIJK!

 8. Thefoodiary 15 september 2014 / 09:00

  Een heleboel lichtpuntjes! Ik kan me eigenlijk van alles wel voorstellen dat het een lichtpuntje is. Jammer genoeg (voor jou) wordt het deze week weer zomers weer. Maar als je dan in een schoon bed met en schone pyjama en een schone jij, met uitzicht op de boekenkast en kaartjes mét een tosti met oude kaas, gaat liggen moet het te doen zijn toch?! 😀

 9. Amélie 15 september 2014 / 09:24

  Mijn lichtpuntje? Mijn verjaardag! Leuk om ook jouw lichtpuntjes te lezen.

 10. Maaike 15 september 2014 / 10:10

  Mijn lichtpuntje deze week was toch wel het mooie weer! ik heb er niet zoveel van kunnen genieten in de zomervakantie. Leuk om jouw lichtpuntjes te lezen!

 11. Anne 15 september 2014 / 10:19

  Super fijn om te lezen! Op nog veel meer lichtpuntjes!

 12. Shaz 15 september 2014 / 11:24

  Ik ben gek op sjaaltjes! Nu het weer wat warmer is, moet ik toch nog even wachten met dragen.

  Erg leuk om jouw lichtpuntjes te lezen.

 13. Mandy 15 september 2014 / 11:37

  Wat een fijne lichtpuntjes! Ik moet nu mijn beddengoed uit de was halen, dus vanavond slaap ik ook onder een lekker fris dekbed.

 14. Manon 15 september 2014 / 13:53

  Leuk om je lichtpuntjes te lezen, ja het word weer sjaaltjesweer, alleen vandaag is het weer wat te warm voor een sjaal haha

  • Lisanneleeft 15 september 2014 / 15:41

   Ik heb vandaag toch een sjaal om, haha! We hebben hier in Den Helder koude wind dus het is nog prima te doen 😀 lekker warm, hihi

 15. Milou 15 september 2014 / 14:03

  Leuke lichtpuntjes. Ik ben helemaal fan van de herfst eigenlijk. Ik houd van lange, donkere avonden en kaarsjes aansteken. Nieuwe herfstcollecties in de winkels en weer lekker sjaaltjes aandoen! De boeken op kleur sorteren is een goed idee, staat heel erg mooi!

 16. Simone 15 september 2014 / 17:04

  Wat een fijne lichtpuntjes! Knap dat je je daar ook altijd maar aan weet vast te houden 🙂

 17. Iris 15 september 2014 / 18:14

  Ik moest echt enorm lachen van die glasfoto’s!

 18. Danielle 15 september 2014 / 23:32

  Aah wat een heerlijke lichtpuntjes.
  Vooral je lichtpuntje met melk lijkt me heerlijk. Helaas mag ik zelf ook geen gluten en lactose, en snak soms naar een klein beetje kaas!

  • Danielle 15 september 2014 / 23:34

   O en vraagje.. Eet jij ook wel eens tosti’s zonder kaas? Werkt dat wel een beetje?

   • Lisanneleeft 16 september 2014 / 00:31

    Nee, nog niet geprobeerd! Toen had ik nog niet bedacht dat mijn broodjes ook in het (gluten)tostijzer konden als er gewoon bakpapier omheen zat, hehe. Maar ik denk dat het met wat boter wel heel lekker kan zijn, dan heb je een soort kruising tussen een tosti en geroosterde broodjes met ham!
    Er bestaat ook lactosevrije kaas (Kees het dat toch?), maar ik weet niet of dat lekker is en of dat smelt, want daar zitten wel de eiwitten in die ik niet mag dus die heb ik niet geprobeerd, hehe. Ik voel je kaas-pijn, ik had het zo gemist!

 19. Renate 17 september 2014 / 21:58

  Wat leuk om de lichtpuntjes te lezen en het zal natuurlijk voor jou ook fijn zijn om elke maand TOCH de leuke dingen te kunnen benoemen (want hoe dan ook uiteindelijk zijn er altijd meer leuke momentjes dan je zelf denkt – dat besef ik de laatste tijd tenminste!) en een chocoladehagel zonder melk?? welke? I NEED TO KNOW! Ik ben dol op chocoladehagel, maar ik heb lactose intolerantie, dus ik zou dolgraag willen weten welke het is! (:

  • Lisanneleeft 17 september 2014 / 22:21

   Euroshopper puur! Helaas wel gemaakt in een fabriek waar ook melk wordt geproduceerd, dus dan weet je het nooit 100% zeker natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.