Lijstje: Dit verbaasde me van mezelf

Weer een opdracht uit het Flow frisse blik schrijfboekje! Deze keer een lijstje met dingen die me verbaasden van mezelf.

dingen-die-me-verbaasde-over-mezelf

Hoe diep ik kan gaan

Je weet pas hoe sterk je bent totdat sterk zijn je enige optie is

En ja, dat heb ik wel geleerd. Als ik nu terug kijk naar de dingen die ik al heb moeten ondergaan is dat best wel heftig. Zelfs als ik kijk naar gebeurtenissen van nog niet lang geleden.

Maar als je een doel hebt (beter worden) dan vind je enorm veel kracht, daarom snap ik nu wel waarom ik zo veel kan verdragen. Maar ik vind het wel heel bijzonder hoe ik die negen jaar zonder juiste diagnose ben doorgekomen. Pas op het moment dat ik merkte dat ik maar achteruit bleef gaan (en dat was heel laat, ik kijk niet graag achteruit, leef liever met de dag) en dat het zou kunnen dat het zo door zou bleven gaan kreeg ik het even zwaar. Gelukkig kwam mijn diagnose precies op tijd!

Maar van tevoren had ik echt niet van mezelf gedacht dat ik dit allemaal aan zou kunnen.

Dat ik soms best stoer ben geweest

Dingen als interviews geven, alleen met de trein gaan (iets heel groots voor mij destijds), zakelijke gesprekken en ook de dingen die ik online in de spotlights doe. Vroeger was ik best verlegen, nu gelukkig een stuk minder, maar echt een super spontaan of stoer persoon ben ik nooit echt geweest.

Daarom heb ik van sommige dingen die ik heb gedaan best wel opgekeken. Deed ik dat echt? Ik denk dat iedereen ook zichzelf wel herkent in dit punt, toch?

Hoe erg ik ben veranderd als je kijkt naar de dingen die ik belangrijk vind

Als je mij vijf jaar geleden had verteld dat ik niet in staat zou zijn om met mijn vrienden af te spreken zou ik je voor gek verklaren! Ik hechtte heel erg veel waarde aan gezelligheid en sociale contacten. Die had ik vooral op school, ik vond school onwijs leuk! Daarnaast zag ik mijn vrienden meestal ook in het weekend en ging ik zelfs stappen. Als ik dat niet kon voelde ik me niet zo happy.

Nu kan ik gelukkig heel goed happy zijn zonder mijn vrienden regelmatig te hoeven zien en zonder naar school te gaan.

Hoe ik vroeger was

Vroeger was het allemaal heel normaal, maar ik was best wel sportief, had heel veel energie, was best ijverig en had onwijs veel gave plannen. Het verbaast me dat ik ooit die persoon ben geweest, hoewel die er zeker nog wel in zit, hoor!

Kun jij ook iets bedenken wat jou verbaasde van jezelf?

DELEN:

37 reacties

 1. Kelly Caresse 4 november 2014 / 06:29

  Wat een mooi onderwerp om bij stil te staan, wat heftig ook en confronterend denk ik voor je om te zien wat je ooit gewoon nog wel kon. Mooi om terug te kijken wat je allemaal geleerd hebt, dat je nu online zoveel succes hebt opgebouwd is zo knap!

 2. Akosua 4 november 2014 / 06:37

  Wat een mooie inzichten. Wat mij verbaast is dat de mening van anderen mij nu veel minder kan schelen. Ik doe nu dingen omdat ik het zelf leuk vind, zonder er te lang bij stil te staan wat anderen ervan denken. Dat geeft toch echt een gevoel van vrijheid.

 3. Marion 4 november 2014 / 07:22

  Mooi om te lezen! Ik ga dit meteen opschrijven, want dit vind ik mooi om zo’n lijstje te maken!

 4. Frauke 4 november 2014 / 07:25

  Leuk om te lezen! Zo te zien heb je jezelf al vaak verbaasd met wat je al dan niet kan! Vind ik knap. Ik verbaas me soms wel een keer van mezelf, maar niet zo dat ik het echt kan onthouden denk ik haha. Of het is gewoon te vroeg :p! X

 5. Lauriëtte 4 november 2014 / 07:27

  Mooi om voor jezelf zo’n lijstje te maken! Ik zie ze als een soort onverwachte lichtpuntjes. Kan je trots op zijn!

 6. Dagmar 4 november 2014 / 07:33

  Wauw wat mooi geschreven, so true ‘Je weet pas hoe sterk je bent totdat sterk zijn je enige optie is’. En ik hoop dat die sportieve en ijverige en gezellige met vrienden afsprekende Lisanne gauw weer naar boven kan komen om het daadwerkelijk te doen <3 Wat kan er toch veel veranderen, maar ik hoop gauw de goede kant op! En ik vind je nog steeds heel erg stoer én dapper!

 7. Linda 4 november 2014 / 07:56

  Wat een mooie artikelen zijn dit allemaal! Ik heb dat boekje ook, toch maar eens kijken of er ook opdrachtjes bij zitten die ik kan verwerken tot artikelen voor mijn blog 🙂
  Ik vind je erg inspirerend, je bent een echte doorzetter!

  • Lisanneleeft 4 november 2014 / 19:01

   Super leuk, er staan echt mooie blogwaardige opdrachten/vragen in!
   Dankje 🙂

 8. Diana Carlton 4 november 2014 / 08:20

  Ik word een beetje stil van je artikel. Je realiseert je soms pas hoe sterk je bent, wanneer er geen alternatieve route mogelijk is en je het gevecht hoe dan ook aan moet gaan. Het lijkt mij moeilijk om terug in het verleden te kijken en te zien hoe haaks je leven nu is in vergelijk met vroeger. Toch denk ik dat jij weer je geluk haalt uit andere aspecten, waar je anders veel minder bij stil stond . Soms zijn het de kleine dingen die we vergeten te waarderen, zoal het lezen van een goed boek, een wandeling door het bos of lieve woorden van je partner. Daar is ook geluk te vinden.

 9. Manon 4 november 2014 / 08:28

  Wat een goed onderwerp 🙂
  Ik verbaas me er nog steeds over dat mijn lijf gewoon een mensje heeft gemaakt, “verzorgd” en ook nog voor zichzelf kan zorgen. En dat in maar 9 maanden… Zo bizar om te bedenken!

 10. Miranda 4 november 2014 / 09:07

  Wauw. Wat een mooi lijstje. Goed onder woorden gebracht!

 11. Laura 4 november 2014 / 09:16

  Ik herken mezelf hier wel een beetje in (natuurlijk is de situatie bij mij wel compleet anders, maar toch). Ik vind het soms ook best heftig om te realiseren hoe ik veranderd ben door de afgelopen jaren. Heel mooi geschreven!

 12. Eline 4 november 2014 / 09:43

  Wat mij verbaasd aan mezelf is dat ik stug vol blijf houden als alles tegen zit, keer op keer weer!

 13. Elize 4 november 2014 / 10:20

  Mooi lijstje zeg!
  En de meeste dingen zijn best wel herkenbaar voor me.

 14. marieke 4 november 2014 / 10:42

  Leuk om te lezen Lisanne!
  Vind je eerste quote ook erg mooi, over sterk zijn. Beschrijf precies hoe het is!

  even of-topic trouwens, nog heel erg bedankt voor al je blog tips! Ben net begonnen en heb er echt wat aan! Lees ze regelmatig nog even door! 🙂

 15. Simone 4 november 2014 / 10:43

  Oh er zijn ook echt veel dingen waarvan ik verbaas over mezelf. Zo had ik eigenlijk niet van mezelf gedacht dat ik het zou kunnen volhouden om al 5 maanden te solliciteren zonder dat het iets oplevert (ik bedoel dan een uitnodiging voor een gesprek).

 16. Yvonne 4 november 2014 / 11:03

  Wat een mooie lijst! Wat mij verbaasd – dat ik mezelf de toestemming heb gegeven te eten en te herstellen van mijn eetstoornis. Ik had nooit verwacht dat ik ondanks allerlei lichamelijke complicaties zo ver ben gekomen.

 17. Annemijn 4 november 2014 / 11:45

  Wat mooi om hier bij stil te staan Lisanne. Hier denk je niet dagelijks over na. Althans ik niet. Door jouw blog kom ik regelmatig tot nieuwe inzichten en ben ik vaker dankbaar voor alle mooie dingen in het leven. Dankjewel!

 18. overthuis.nl 4 november 2014 / 14:11

  Wat een mooie punten! Ik vind het onwijs stoer van je dat je zo open bent op het internet. Ik denk dat een hoop mensen iets aan jouw verhaal hebben. Daar is wel lef voor nodig! Ook om aan te geven wanneer het niet zo goed gaat. Ik vind het stoer van mezelf dat ik bij een bedrijf ben gaan werken wat ik een paar jaar terug nooit had kunnen dromen. Zo zie je maar, er is zoveel mogelijk, als je er maar echt voor gaat!

 19. Silvana 4 november 2014 / 17:04

  Mooi lijstje, je mag zeker trots zijn op jezelf! Laatst hadden we een bepaalde opdracht op school, waarbij we een bekende illustrator moesten interviewen. Niet via de mail of iets dergelijks, maar in de vorm van een talkshow. Ik moest hem dus interviewen terwijl zo’n 40 man zat toe te kijken.. Slik. Ik was tot mijn verbazing totaal niet zenuwachtig en het ging eigenlijk hartstikke goed!

 20. Manon 4 november 2014 / 17:49

  Wat een mooi artikel! Je mag trots zijn wie en hoe je bent na alles wat je hebt meegemaakt. Ik had mensen voor gek verklaar als ze me een paar jaar geleden hadden verteld dat ik zou stoppen met dansen.

 21. angelique 4 november 2014 / 18:01

  Prachtig lijstje, wat mij verbaasde is dat ik uit een gevaarlijke situatie zou durven te stappen en daar sterker dan ooit te komen. Dat ik een man weer zo goed kon vertrouwen om dicht genoeg bij mij te laten.

 22. Iris 4 november 2014 / 18:12

  Ik had niet gedacht dat ik zou worden aangenomen voor mijn werk.

 23. Lisanneleeft 4 november 2014 / 19:04

  Jeetje, ik wilde eigenlijk op heel veel mensen reageren, maar ik doe het zo toch maar in een keer: wat zijn veel van jullie dapper/stoer zeg!
  Heel mooi dat jullie je verhalen met mij (en de rest van de lezers) willen delen, dankjewel!

 24. Janske 4 november 2014 / 19:22

  Je mag super trots zijn op jezelf! Knap hoe je positief je blijft ondanks alles. Ga zo door meid! 🙂

 25. Eilish 4 november 2014 / 21:29

  Dat ik nog steeds op dansen zit, ondanks de vreselijke pijn die ik heb in mn hand! Ik vind het gewoon zo leuk!

 26. Hester 4 november 2014 / 23:40

  Over iets soortgelijks (meer waar ik trots op was, maar dat komt gedeeltelijk op hetzelfde neer) heb ik pas nagedacht, zo super interessant! Ik stond vooral verbaasd van hoeveel persoonlijke groei ik heb meegemaakt in de afgelopen tijd – ik ken mezelf nu veel beter en ‘snap’ dingen die me overkomen en mijn reactie daarop nu dus ook meer -, en ook hoe ik bovenop heel rotte dingen ben gekomen terwijl ik dat op dat moment echt niet voor me zag.

  Vooral die laatste vind ik bijzonder bij jou, inderdaad raar hoe je op een bepaald moment in je leven een totaal ander persoon bent geweest. Inspireert je toch ook wel weer voor nu, tenminste, dat heb ik vaak. En zeker als ik dan blogposts van toen teruglees! (Jij hebt natuurlijk geen ‘gezonde’ blogposts, maar toch, vast wel andere dingen vastgelegd in die tijd.)

  Klein puntje trouwens: in de inleiding staat de zin ‘Deze keer een lijstje met dingen die me verbaasde van mezelf’, daar moet het ‘verbaasden’ zijn. In de titel staat het wel goed, want ‘dit’ is gewoon enkelvoud natuurlijk (alleen ‘dingen’ is dus meervoud).

  • Lisanneleeft 5 november 2014 / 12:59

   Dat is dus zo leuk, we groeien en veranderen allemaal, maar eigenlijk staan we daar maar heel weinig bij stil! Terwijl we er wel veel van kunnen leren 🙂

   Haha, wat een stom foutje! Ik heb het even verbeterd, thanks

 27. Miriam 5 november 2014 / 10:20

  Mooi geschreven. Ik herken het wel inderdaad. Zo had ik ook nooit gedacht dat ik ooit een tattoo zou nemen 😉

 28. Anneleen 5 november 2014 / 17:00

  Wat mooi om te lezen! Hier mag je heel trots op zijn!

 29. Lenneke 6 november 2014 / 18:45

  Dat ik het volhoud om te bloggen, haha. Ik vind het superleuk, maar ik heb nogal de neiging om te weinig tijd vrij te maken…

 30. Celeste 15 november 2014 / 12:31

  Wat leuk om te lezen! Hier kun je mooi trots op zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.