Lijstje: Hier lig ik soms wakker van

Wakker liggen, gebeurt iedereen weleens (behalve Tim, die slaapt als hij ligt binnen maximaal 3 seconden). Mij helaas ook weleens! Dit is een opdracht uit het Frisse Blik schrijfboekje van het Flow vakantieboek. Ik laat je weten waarvan ik soms wakker lig, toch best persoonlijk…

dingen-waar-ik-van-wakker-lig

Bang om nog veel zieker te worden

Sinds ik weet dat ik Lyme heb weet ik dat ik beter kan worden. Maar ik weet ook dat het nog véél erger kan worden, en dat wil ik niet.

Ik leer wel steeds een beetje beter leven met minder kwaliteit van leven, maar het is niet mijn bedoeling om ooit in een donkere kamer te komen liggen, de hele dag schreeuwend van de pijn. Ik ben heel erg dankbaar dat het (nog) niet zo ver is gekomen, maar ik weet ook dat het nog kan komen. Ik ga er wel vanuit dat het niet zal gebeuren hoor, maar ik weet dat het een mogelijkheid is. Gek genoeg ben ik daarentegen niet zo bang om dood te gaan, als mijn lichaam toch zo ver heen blijkt te zijn dan is dat maar zo. Maar dat komt misschien ook doordat er al jarenlang niets mis lijkt te zijn met me, dat ik daarom niet geloof dat dat kan gebeuren, haha.

De ellende in de wereld

Bijzonder feitje: ik lees hierom het nieuws niet meer. Op een of andere manier kan ik daar heel erg slecht tegen! Als ik dan toch per ongeluk iets heb gelezen dan zou het kunnen dat ik daar wakker van lig.

Van sommige dingen kan ik gewoon niet begrijpen dat het bedacht is door mensen, gewoon mensen, echte mensen zoals jij en ik. Ik vind het beangstigend waar een mens toe in staat is! Macht en geld. Als de mensheid zo in elkaar steekt, waar zijn we dan over 50 jaar? Zo lang ik het nieuws niet lees lig ik er in elk geval niet wakker van, hehe.

Vooral aan ranzige onmenselijke details heb ik een hekel.

Spinnen

Haha, als er iets is waar ik niet van houd, dan zijn het spinnen! Op een of andere manier ben ik hier in huis degene die de mega spinnen ontdekt… Gelukkig heb ik een hele sterke vriend die heel goed spinnen uit mijn kamer kan halen, hahaha.

Bang dat ik iets vergeten ben

Nog iets dat me misschien wel het meest wakker laat liggen: bang dat ik iets vergeten ben of iets verkeerd ga doen (of heb gedaan). Het is uiteraard nooit mijn intentie om kwaad te doen of iemand te kwetsen, maar soms lig ik te twijfelen over een bepaald zinnetje in mijn blogpost die gepland staat voor morgen.

Of of er niet per ongeluk drie blogposts gepland staan voor morgen. Gelukkig kan ik die dingen snel checken op mijn telefoon zodat ik gauw weer kan slapen!

Pijn, vermoeidheid, restless legs

Deze hoort denk ik niet helemaal binnen deze opdracht, maar pijn, restless legs en vermoeidheid zijn de dingen die me het meest wakker laten liggen, haha. Gelukkig komen bovenstaande dingen niet super vaak voor!

Eigenlijk best een heel persoonlijk lijstje zo. Als jij jouwe ook met mij wil delen, doe dat bij de comments of schrijf er ook een blogpost over op jouw blog! Dus… waarvan lig jij soms wakker?

DELEN:

35 reacties

 1. MySimplySpecial 28 oktober 2014 / 07:01

  Logisch dat je bang bent om nog zieker te worden, dat zou ik ook hebben. Het nieuws bijhouden doe ik tegenwoordig ook steeds minder. Het is voornamelijk narigheid, narigheid en nog meer narigheid.

 2. Daantje 28 oktober 2014 / 07:02

  Ik lig ook wel eens wakker van het nieuws. Ik kijk inderdaad ook geen nieuws omdat ik er gevoelig voor ben, maar helemaal geen nieuws meekrijgen is haast onmogelijk helaas 🙁

  Verder kan ik ook heel slecht tegen horror-fims. Vorige keer was er op een forum waar ik veel zat een topic over horror-films en alleen door het lezen van de beschrijvingen waar die films over gingen kon ik die nacht al niet slapen 😛

  • Lisanneleeft 28 oktober 2014 / 14:46

   Hihi, om dat laatste moest ik lachen, heel herkenbaar! Ik kijk nóóit enge films, kan er ook erg slecht tegen.

 3. Kelly Caresse 28 oktober 2014 / 07:16

  Wat lijkt me dat eng als je lichaam zo onvoorspelbaar is en dan kan ik me goed voorstellen dat je er wakker van ligt over wat er nog kan gebeuren! Heftig om dat zo te lezen. Zelf heb ik diabetes wat in de toekomst ook nare complicaties van blind worden, beenamputatie en nierziekten bijvoorbeeld kan geven, ik kan soms wel wakker liggen bij dat idee. Ik weet alleen geen remedie om die gedachten rust te geven

 4. Marion 28 oktober 2014 / 07:52

  Het valt me op dat veel chronisch zieken niet bang zijn om dood te gaan. Maar daar wil ik het nu niet over hebben. Ik vind het moeilijk om te lezen dat die mogelijkheid er is voor jou. Knap hoe je daar dan toch mee omgaat. Het nieuws kijk ik ook niet meer. Laatst kreeg ik te horen dat ik mijn kop in het zand stak. Daar heb ik wakker van gelegen. Toen bedacht ik me, laat haar maar denken. Ik weet dat het anders is. Soms is het dan wel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben.

 5. Celeste 28 oktober 2014 / 08:00

  Heel erg herkenbaar! Vooral die van de spinnen haha. Maar ik snap je helemaal. Vooral over het feit dat het erger kan worden, maar daar gaan we natuurlijk niet van uit. Vind het altijd zo knap dat je zo positief blijft.

 6. Paul 28 oktober 2014 / 08:16

  Restless legs lijken me erg vervelend! Dat ken ik gelukkig niet. Een aantal andere dingen van je lijstje dan weer wel. Ik kan goed wakker liggen om nog even zinloos door te piekeren. En ik heb ook zo’n vriend die binnen enkele minuten ligt te snurken.

 7. Miranda 28 oktober 2014 / 08:37

  Wat een feest der herkenning. Mijn man slaapt ook binnen max 3 seconde en dan lig ik nog te malen over van alles en nog wat.
  Vaak inderdaad het nieuws. Ik kijk er ook maar niet meer te vaak naar, kan heel verdrietig worden van bepaalde berichten!

 8. Lauriëtte 28 oktober 2014 / 08:49

  Herkenbaar, vooral wat betreft het nieuws. Ik heb ook een tijdje totaal geen nieuws meer gevolgd en dat gaf me zoveel rust! Het is misschien een beetje naief om je oogkleppen zo op te zetten, maar van al dat zinloze geweld word je inderdaad niet vrolijk 🙁

 9. Anne 28 oktober 2014 / 09:54

  Mooi persoonlijk blogje. Je hebt me op een idee gebracht, zoiets wil ik ook wel eens op een rijtje zetten. Ooit…. Als mijn laptop het weer doet.

 10. Elize 28 oktober 2014 / 10:11

  Ik lig ook wel eens wakker van het nieuws of of ik iets vergeten ben (voor m’n studie, blog of zelfs of ik rekeningen niet vergeet te betalen) .
  Vroeger lag ik ook vaak wakker van de pijn, vermoeidheid etc. Maar gelukkig nu haast nooit meer.
  Mooi persoonlijk blogje Lisanne!

 11. Vanessa 28 oktober 2014 / 10:39

  Mooi persoonlijk lijstje! Ik ben veel bang om dingen te vergeten. Als ik in bed lig, dan raast er nog van alles door mijn hoofd waar ik aan denk. Dat kan voor de volgende dag zijn, maar ook voor binnen een week of twee. Ik ben daar heel erg in. Ondertussen heb ik wel al geleerd om zoveel mogelijk op te schrijven in een boekje zodat ik toch wat rust krijg. Verder maak ik me ook wel zorgen om de toekomst. Alles word duurder en duurder, de stress en druk in de maatschappij verhoogt alleen maar… Ik heb nog geen kinderen, en soms ben ik bang om in deze tijd nog een kindje op de wereld te zetten. Makkelijk zal hij of zij het zeker niet hebben. Maar goed, gelukkig is mijn wens veel groter dan die angst. Ik wil alleen maar zeggen: waar gaan we naartoe? Er is eigenlijk zoveel in het leven om over te piekeren, maar toch probeer ik zoveel mogelijk te leven van dag tot dag. Het is niet altijd makkelijk maar ik doe mijn best!

 12. Simone 28 oktober 2014 / 10:40

  Dat zijn wel dingen waar je van wakker kunt blijven liggen. Ik herken het ook. Zoals je beschrijft hoe die ellende in de wereld is, dat dat gewoon mensen zijn, ik kan daar ook echt niet bij met mijn hoofd. Toch probeer ik het van mij af te zetten. Wat niet altijd makkelijk is.

 13. Yvonne 28 oktober 2014 / 10:51

  Stoer dat je ons met je mee laat kijken! Ik denk dat veel mensen hier wel iets in herkennen; helaas. Ik hoop dat je in ieder geval steeds minder wakker ligt. Wanneer je daar het nieuws voor moet laten voor wat het is, prima.

 14. Nicetobeout 28 oktober 2014 / 11:39

  Ik dromde laatst zelfs over spinnen, dus zelfs als ik niet wakker lig ben ik er bang voor :S

 15. Tessa 28 oktober 2014 / 11:50

  Wat herkenbaar allemaal. Ik heb ook regelmatig van die nachten dat ik maar blijf woelen en niet in slaap kom omdat ik weer in piekermodus ben. Vooral de zorgen om de ‘wereldproblematiek’ is tegenwoordig een terugkerend fenomeen. Ik kijk tegenwoordig ook geen nieuws meer omdat ik er niet meer tegen kan, het kan mij allemaal heel erg beangstigen en dit is nog erger geworden sinds ik een zoontje heb. Ik zou willen dat ik dé oplossing voor je zou hebben, maar helaas ben ik daar zelf ook nog naar op zoek.

 16. Manon 28 oktober 2014 / 12:40

  Dit is best herkenbaar! Ik ben ook bang dat ik zieker wordt nu de wintertijd er aan komt met fibro. Ik heb een dwangprobleem alles 10x te controleren of dingen goed heb afgesloten en bang dat er brand komt. Echt verschrikkelijk is dat!

 17. Floor 28 oktober 2014 / 12:51

  Ik vind het echt heel knap dat je zo openhartig praat over de dingen waar je snachts wakker van ligt. Ik heb er helaas ook genoeg.. Zucht. Gelukkig helpt mediteren bij mij enorm om de zorgen los te laten.

 18. Petra 28 oktober 2014 / 13:13

  Wat een openhartig lijstje, en zo herkenbaar…Het nieuws kijk ik niet vaak mee, ik word er soms zo verdrietig van en dat wil ik niet..maar ik zie het niet als mijn hoofd in het zand steken, maar als zelfbehoud..Ik help er niemand mee als ik loop te sippen en erg verdrietig er van word,,,
  Ik lig wel eens wakker als ik nadenk over de toekomst van mijn man…. Hij is behoorlijk afhankelijk van zorg en het grootste gedeelte van die zorg doe ik zelf, zodat er eigenlijk weinig tot geen hulpverlening van buitenaf nodig is…Dat is natuurlijk helemaal niet erg, ik doe het graag!…Maar ik maak mij wel soms erg zorgen over hoe dat gaat als ik er niet meer zou zijn met al die bezuinigingen. Komt dat allemaal wel binnen no time van de vloer? Krijgt hij dan je juiste gepaste begeleiding?…zulk soort dingen, daar kan ik soms wel van wakker liggen…
  mooi openhartig artikel, dat kan ik wel waarderen..
  groetjes Petra

 19. (Red) Sonja 28 oktober 2014 / 13:14

  Stoer dat je dit gewoon deelt! En de eerste snap ik zeker! Ik heb dan niks vergelijkbaars, maar daar zou ik zeker ook bang voor zijn in jou situatie! Gelukkig ben je over het algemeen heel positief ingesteld! 🙂 En van alle ellende in de wereld kan ik ook echt wakker liggen. Ik lees ook bijna het nieuws niet meer. Laatst heb ik ‘s nachts gedroomd dat er brand was en toen kon ik daarna ook echt niet meer slapen.

 20. Chantal 28 oktober 2014 / 14:23

  Spinnen inderdaad haha. Of het kijken van een spannende thriller laat me ook wel eens wakker liggen en stress…

 21. angelique 28 oktober 2014 / 16:25

  Ik snap heel goed dat je van al die dingen wakker ligt. Ik heb zelf ook altijd een heel lijstje waar mijn hoofd over maalt als ik in bed lig. Maar ik heb niet de lichamelijke klachten die jij wel hebt en vind het echt super hoe je hier toch steeds mee om gaat.

 22. Iris 28 oktober 2014 / 18:49

  Ik lig ook wakker van dingen die ik misschien ben vergeten. Verder ook als ik aan hele leuke dingen denk die nog gaan gebeuren, dan ben ik te enthousiast om te slapen.

 23. Carlijn 28 oktober 2014 / 19:42

  Leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die bewust het nieuws niet volgt. Zoveel nare prikkels, bah!

 24. Vink 28 oktober 2014 / 21:04

  ik snap best dat je van die dingen wakker ligt! Ik lig vaak wakker met gedachtes over school, toetsen waarvan ik me afvraag of ik daar wel goed genoeg voor geleerd heb, opdrachten die af moeten etc. Eigenlijk lig ik elke avond wel wakker met de gedachten over dingen die er die dag gebeurd zijn, op de een of andere manier kan ik niet slapen voordat ik de dag 1000x doorgenomen heb. En dat is soms best vervelend want zo lig ik bijna elke nacht tot een uur of 2 wakker terwijl ik de volgende dag gewoon weer vroeg op moet voor school.

 25. Wendy 28 oktober 2014 / 21:57

  Vaak zijn het bij mij de meest onbenullige kleine dingen. Mijn vriend heeft er ook absoluut geen last van. Die ligt ook altijd meteen te slapen. Die slaapt volgens mij al als hij de slaapkamer in loopt.

 26. Kim 28 oktober 2014 / 21:58

  leuk dat je dit zo deelt!

  Ik lig ook wel eens wakker van het nieuws, maar meer omdat er dan iets spannends is gebeurd waar ik juist alles van wil weten!

  Verder lig ik eigenlijk alleen wakker als ik te moe ben om te slapen (ja echt!). Dan heb ik zo’n drukke dag gehad dat ik me nog helemaal gehaast voel ofzo. Maar verder val ik meestal gelijk in slaap.

 27. Harriët 28 oktober 2014 / 22:04

  Zo herkenbaaaaar! Hoe moet t verder en wat gaat m’n lichaam doen. En tja, ik doe t niet expres, maar ik vergeet zo vaak mensen terug te bellen whatsappen sms’en mailen wat dan ook en dat bedenk ik me dan als ik in bed lig. En die benen idd, gek word ik ervan. Hop daar gaan ze weer de lucht in hahaha

 28. Lisa May 29 oktober 2014 / 13:04

  Om dezelfde reden houd ook ik het nieuws niet bij. Ik vind het heel erg wat er gebeurt in de wereld, maar dat gaat niet over door er alleen maar naar te kijken!

 29. Heleen 29 oktober 2014 / 15:06

  Ik probeer mijzelf altijd zo lang mogelijk wakker te houden, zodat ik heerlijk in mijn hoofd kan genieten. Ik bedenk wat ik graag nog meer wil in mijn leven en denk dan na over hoe ik me voel als ik dat gerealiseerd heb. Puur genieten, totdat ik dan helaas in slaap val! 😉

 30. Deisy 29 oktober 2014 / 21:22

  Heel bijzonder dat je dat met ons deelt lieve Lisanne. Ik begrijp dat je wakker ligt en bang bent om zieker te worden. Het is toch je lichaam en op een of andere manier heb je daar helaas geen controle op: je kan alleen maar proberen om goed te doen en hopen dat het goed komt. Ik lig zelf vaak wakker van de angst om mijn omgeving: mijn vriend, mijn familie, mijn vrienden. Als ik hoor dat er iets niet goed gaat, kan ik mijzelf dat echt ontzettend aantrekken. Op een of andere manier wil ik altijd maar iedereen helpen en baal ervan als dat niet in mijn handen is. Sorry voor mijn, toch wat, persoonlijke reactie. Nogmaals: heel bijzonder en mooi dat je dit met ons deelt….

 31. Frederique 30 oktober 2014 / 21:41

  Echt wakker liggen is bij mij alleen nog maar als ik midden in de nacht wakker ben en al geslapen heb (maar naar de wc moest ofzo). Dan duurt het heel lang voordat ik weer slaap. Als ik naar bed ga, dan slaap ik eigenlijk altijd vrij snel in.

  Maar juist die momenten midden in de nacht (en stiekem toch ook wel heel vaak ook overdag) pieker ik over van alles en nog wat…

 32. Hester 1 november 2014 / 23:59

  Wow, heel persoonlijk! Mooi dat je het deelt. Raar maar waar: ik lig nooit ergens wakker van. Kan wel goed piekeren hoor, maar dat gebeurt dan gewoon door de dag heen, want als ik mijn kussen ruik ben ik binnen 10 minuten weg. (Enigszins te verklaren als je om 00:00 nog blogs aan het lezen bent…)

 33. Floor Daasvand 8 november 2014 / 12:18

  Spinnen en Bang dat ik iets vergeten ben ken ik, dat komt bij mij ook regelmatig voor. Of soms ben ik gewoon te moe om te kunnen slapen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.