Lijstje: Ik word vaak geïnspireerd door…

Inspiratie, het is een soort magisch ding. Voor iedereen anders ook, maar misschien maakt dat het juist wel zo leuk! Ik zag laatst ergens deze zin staan en het leek mij leuk om de dingen die mij vaak inspireren op een rij te zetten en met jullie te delen!

ik-word-vaak-geinspireerd-door

Foto door Silvestri Matteo

Muziek

Eigenlijk luister ik bijna nooit muziek vanwege hoofdpijn, maar wanneer het dan wel lukt word ik mega geïnspireerd door muziek! Dan vind ik het fijn om een muziekje aan te zetten tijdens het bloggen, gek he? De muziek die ik luister? Top 40 muziek, haha. Ik luister altijd de non stop 40 via Nederland.fm! Lekker makkelijk ook, zo hoef je niet zelf allemaal liedjes bij elkaar te zoeken.

inspirerende-blogs

Ikbenirisniet2wmnMissMurphyKittehscupcakes

Fijne blogs

Inspiratie betekent voor mij dat ik zin krijg in het leven, zin om dingen te doen, en om dingen te maken! En dat is eigenlijk exact wat ik nodig heb om aan de slag te kunnen met mijn blog!

Wat voor mij heel inspirerend werkt zijn bloggers die naar mijn idee het goede voorbeeld geven. Blogs door ik geïnspireerd word? Die zie je hierboven! Zij inspireren mij alle vier op hun eigen manier. Door een levenshouding, manier van bloggen en bijvoorbeeld leuke karakters!

Leuke mensen op social media

In het dagelijks leven zie ik op het moment natuurlijk niet zo veel mensen, maar ik weet wel dat de mensen om mij heen een grote invloed op mij hebben. Zo ook de mensen op social media!

Daarom vind ik het fijn om mensen te volgen die mij een positief gevoel geven. Net zoals het fijn is om fijne collega’s, vrienden en familie te hebben waar je vol positieve energie vandaan komt wanneer je op bezoek bent geweest. Voor mij werkt dat dus net zo met mensen die ik ‘zie’ op social media!

inspirerende-magazines

Een fijn tijdschrift

Normaal ook boeken, op dit moment zijn het vooral tijdschriften die mij inspireren. Kleine en grote inspiratiebommetjes! Vooral tijdschriften als Happinez en Flow geven mij veel inspiratie, omdat ze je aan het denken zetten. Ze laten je vaak eventjes op een heel andere manier naar de wereld kijken, waardoor je weer op leuke ideeën komt. Daar houd ik van!

Als we kijken naar boeken dan zijn het ook vooral de boeken die hierop gericht zijn die mij inspireerden. Nieuwe manieren van werken, nieuwe manieren van denken en nieuwe informatie om weer een beetje wijzer te worden.

mijn-leven

Mijn leven

Misschien is dit wel mijn grootste inspiratiebron: mijn eigen leven! Op dit moment is mijn leven natuurlijk een beetje gek, hoewel hij al negen jaar niet helemaal normaal is. Ik vind het heel erg leuk om met mijn blik naar de wereld te kijken! Ik sta altijd wel een beetje ‘langs de zijlijn’ en in combinatie met mijn ‘ziek zijn’ merk ik dat ik tegen sommige dingen heel anders aan kijk dan de gemiddelde mens. Of dat ik ergens veel meer, of juist veel minder over nadenk of bij stil sta. Die verschillen vind ik leuk en interessant!

Zulke dingen inspireren me! Maar ook de simpele dingen als een reclame, iets zien liggen in de winkel, een mooie tekst, een daad van iemand om mij heen of iets anders doodgewoons kan mij ook inspireren.

Dit is trouwens een van de opdrachten die in het Flow frisse blik schrijfboekje zat bij het Flow vakantieboek van afgelopen zomer! Super leuke opdracht, als je ‘t mij vraagt. Als je hem ook invult voor je blog, let me know! Lijkt me super leuk om te lezen.

Wat zijn voor jou dingen die je inspireren?

27 reacties

 1. Marion 9 oktober 2014 / 06:39

  Goh wat een leuk artikel. Je denkt er eigenlijk nooit zo over na: Wat zijn nou de inspiraties voor anderen? Bij mij is het voor het schrijven heel duidelijk mijn eetstoornis en depressie geweest, dus ook mijn eigen leven. Omdat het zo persoonlijk is haal ik dan ook eigenlijk zelden elders inspiratie vandaan. Wel krijg ik heel veel motivatie van mijn lezers en lezeressen. Dat is misschien nog wel het mooiste van bloggen! Leuk artikel!

 2. Yvonne 9 oktober 2014 / 07:02

  Ik vraag me af of ik ergens specifiek door geïnspireerd wordt. Een mooie vraag; ik ga er eens over nadenken!

 3. Celeste 9 oktober 2014 / 07:19

  Inspirerende blog! 😉 Mijn familie en vrienden inspireren mij ook heel erg! En inderdaad de belangrijkste bron is gewoon het dagelijks leven, mijn leven. 😉

 4. Caroline 9 oktober 2014 / 07:28

  Leuke post! Muziek kan mij ook zo inspireren. Met m’n koptelefoon op wegdromen, en daarna voel ik me een powerwoman! Hahahaha
  Je laatste vind ik leuk, want dat vind ik bij mezelf ook. Aan dit lijstje kan ik alleen nog maar m’n vriend toevoegen, de rest komt overeen. Hij is zo’n creatieve denker, heel leuk.

 5. Elize 9 oktober 2014 / 08:13

  Leuk om te lezen! Het doet me nadenken over waar ik eigenlijk door geïnspireerd raak en dat is een iets moeilijkere vraag dan gedacht.
  Soms raak ik we geïnspireerd door andere bloggers, maar niet per se heel vaak. Ik denk dat het grootste deel gewoon mijn eigen leven is. Met mijn moeder en vriend praat ik het meeste over het bloggen dus zij maken ook nog al eens wat ideetjes los 🙂

 6. Manon 9 oktober 2014 / 08:41

  Inspiratie haal ik eigenlijk ook het meest uit de dingen om mij heen, de mensen, mijn familie, vrienden… Maar ook gebeurtenissen en ervaringen van “vroeger”!

 7. Alyssa 9 oktober 2014 / 09:58

  Wat leuk om te lezen en wat lief wat je over mijn blog schrijft. Ik lees jouw blog ook heel graag, omdat ik jou bewonder om hoe je met jouw situatie om gaat en ik hoop heel erg dat je gewoon heel snel beter wordt. Je blog is zo goed en positief om te lezen – ondanks dat je je vaak helemaal niet lekker voelt. En je artikelen (o.a. de blogtips) zijn altijd zo fijn om te lezen. Ondanks dat je ziek bent, haal je er zoveel uit en dat vind ik zo mooi om te zien! Dat wilde ik even zeggen <3

 8. Miranda 9 oktober 2014 / 10:18

  Leuk om te lezen! Ik raak vooral geïnspireerd door de wereld om mij heen! In de breedste zin van het woord;) een wandeling, een rondje door de Albert Heijn, shoppen, familiebezoek, lieve vrienden etc

 9. Vanessa 9 oktober 2014 / 10:24

  Leuk om te lezen! Ik haal mijn inspiratie uit andere blogs en de mensen rond mij heen.

 10. Denise 9 oktober 2014 / 10:30

  Ik vind je positieve lijstjes altijd zo fijn om te lezen. Mooie inspiratie blogs!

 11. Jenn 9 oktober 2014 / 10:42

  Fijn lijstje. Misschien ga ik hem ook wel invullen 🙂

  • San 9 oktober 2014 / 12:20

   Ik krijg inspiratie voor mijn blog van de mensen om mij heen! We zijn natuurlijk ook een bestuur samen dus dan heb je sowieso vergadersessies waarbij je altijd samen ideeën moet verzinnnen! Als we samen brainstormen worden de ideeën steeds beter, groter, leuker en uitvoerbaarder :).

 12. Manon 9 oktober 2014 / 13:21

  Mooie inspiratie bron! Mijn kracht is denk ik dat ik overal een mening over heb en graag dus nadenk over dingen in het leven. Zo krijg in inspiratie van nieuwe producten, het nieuws, recepten etc.

 13. Simone 9 oktober 2014 / 15:55

  Wat leuk om te lezen! Ik word geïnspireerd door andere bloggers, maar ook wat ik mee maak en wat er om mij heen gebeurt.

 14. Iris 9 oktober 2014 / 16:13

  Muziek en andere mensen zijn grote inspiratiebronnen.

 15. Nicky 9 oktober 2014 / 16:51

  Ik denk dat de meeste mensen wel geïnspireerd worden door hun eigen leven, of ervaringen van anderen. Ik bedoel maar: ik heb vandaag iets meegemaakt op het werk, dat me weer geïnspireerd heeft. Het was niet zo een fijne gebeurtenis, maar wel ene die bij het leven hoort. En net dat kan inspireren tot genieten van het leven, of iets anders.

 16. Stephanie 9 oktober 2014 / 17:45

  Tof artikel 🙂
  Ik word ook door veel dingen geïnspireerd 🙂

 17. Jana 9 oktober 2014 / 19:45

  Ik wordt zeker en vast geïnspireerd door andere blogs 🙂 x

 18. Elsbet | La Vie Pure 9 oktober 2014 / 21:04

  Ik vind inspiratie zo fijn, maar tegelijk wordt ik er zo druk van, want dan wil ik zoveel doen, maar dan heb ik geen tijd, dus ja

 19. Renate 9 oktober 2014 / 21:25

  Leuk artikel! Ik ben dol op dingen die mij inspireren en ik ben vaak snel geïnspireerd! Ik ben vooral dol op mensen die mij inspireren, blogs, muziek, films, boeken… maar vooral quotes. Ik raak het meeste geïnspireerd door quotes! en ik word eigenlijk ook wel geïnspireerd door mijn eigen leven, ik zou er zelf nooit aan gedacht hebben, maar nu ik erover na denk word ik heel erg geïnspireerd door mijn eigen leven!

 20. Martine 10 oktober 2014 / 14:21

  Op een of andere manier krijg ik altijd inspiratie als ik onder de douche sta. Echt mijn beste ideeën zijn daar geboren.

  • Lisanneleeft 10 oktober 2014 / 15:57

   Geinig is dat he!
   Ik las er laatst een stukje over, dat schijnt te komen doordat je onder de douche op de automatische piloot gaat waardoor er in je hoofd ruimte is voor nieuwe ideeën!

 21. Diy's for you and me 10 oktober 2014 / 17:15

  haha “shake it off” is zooo leuk!! Net als al die favoriete blogs van je!! En tja.. eigenlijk alles wel! 😀

 22. Anneleen 10 oktober 2014 / 22:04

  Leuk om te lezen! Ik haal mijn inspiratie ook vooral uit men omgeving en men eigen leven denk ik.

 23. Iris 13 oktober 2014 / 09:44

  Wat lief dat je mijn blog als inspiratie noemde! Jij inspireert mij met je eindeloze positiviteit 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.