Lisanne beleeft #1

Zoals ik “vroeger” mijn diary bijhield op Lisanneleeft.nl, gaan we dat nu weer doen. Maar dan net een beetje anders. Afgelopen week heb ik als een toerist met een camera rondgelopen in Rotterdam, Heiloo en Alkmaar. En op ons eigen stekkie in Den Helder natuurlijk! Ik heb behoorlijk wat beleefd deze week, dus… dit wordt een goede en volle eerste!

In de werkweek werkte ik eigenlijk vooral. Ik was bezig met mails beantwoorden, stukjes typen, foto’s maken. En ik maakte productfoto’s van mijn nieuwe kaartjes. Ze zijn nu te koop bij Postenpapier.nl!

Op dinsdagavond ga ik naar schildercursus. Met dit schilderij ben ik hierna nog bezig geweest, dit was van vorige week. Het is best nog een uitdaging! Maar ik vind het wel heel erg leuk om te doen, ik word er heel erg blij van. En leer nieuwe dingen!

Als dit schilderij hierna nog ultiem mislukt hebben we in elk geval nog de foto nog. Dat is waar ik de foto voor maakte, haha.

Ik zag er lekker herfstig uit, het voelde ook een beetje herfstig! In ons huis hoeft de verwarming nog niet aan, maar ik deed wel de gordijntjes open voor de zon. Voor extra warmte. Zo was het gauw weer warm! In onze huiskamer is het nog altijd 23.5 graden. En dat vind ik eigenlijk gewoon heel erg fijn.

Ook de woonkamer ziet er herfstig uit! Maar wel met zonnetje.

Vrijdag moest ik naar het ziekenhuis, het Erasmus MC in Rotterdam. Ik ben hier eigenlijk nog nooit eerder geweest, maar man… ik heb mijn ogen uitgekeken. Eerder ging ik naar het Maasstad ziekenhuis, die buurt is iets minder mooi dat het centrum waar we doorheen reden. Ik dacht altijd dat Rotterdam een “lelijke stad” was, maar ik vond het er eigenlijk heel erg mooi!

Overal mooie gebouwen, gezellige parkjes. Ik kon er echt van genieten onderweg!

De weg naar het ziekenhuis toe was al geweldig. Het voelt een beetje magisch om zo ver van huis te zijn. En dan ook nog het ziekenhuis zelf, in een ziekenhuis zijn is natuurlijk niet leuk, maar het Erasmus is wel echt heel erg mooi.

Ik had een afspraak met een arts gespecialiseerd in bepaalde auto-immuunziekten. Deze dokter is heel ver gespecialiseerd in een bepaalde soort die ik mogelijk (ook) heb, gezien andere auto-immuunziekten is die kans groter. Maar we hebben nu bloedonderzoek gedaan, daarna gaan we kijken of een lumbaalpunctie nog nuttig kan zijn. Het meeste is wel in het bloed te zien en een lumbaalpunctie is niet zo’n prettige ingreep. Zonde om te doen als het eigenlijk zo goed gaat, vind ik!

Na het ziekenhuisbezoekje gingen we even naar de markthal. Mijn broer had het daar al eens over gehad en op Instagram kreeg ik ook heel vaak de tip om erheen te gaan. En ik begrijp het nu: wat een belevenis! Ik heb echt genoten van het rondlopen en heb zelfs glutenvrije koekjes weten te vinden.

Mijn ouders waren beiden mee. Dat doen we eigenlijk altijd als we voor het eerst naar een belangrijke medische afspraak gaan. Mijn ziektegeschiedenis is zo lang en ingewikkeld, dat je in je eentje, en zelfs met z’n twee, gewoon niet genoeg kan herinneren. Normaal gingen we dan altijd meteen weer naar huis, nu konden we nog iets leuks doen! Ik vind het echt fijn dat ik dat met mijn ouders samen nog kan meemaken.

We wandelden nog een stukje buiten, dit is vlakbij de Markthal. Geweldig mooi, toch? Ik heb echt genoten! Het was prachtig weer.

Ik wilde heel graag nadat we hadden gekeken in de Markthal bij de Sostrene Grene kijken, een van mijn favoriete winkeltjes. Het is er altijd zo knus, er draait fijne muziek en ze hebben leuke spulletjes, vind ik. Ik heb ook wat leuke papierwaren gekocht. Deze zal ik je binnenkort op mijn blog laten zien.

Na de Sostrene Grene hadden we geen zin meer om winkels af te struinen, dus gingen we naar “de Plantenhal”, wat eigenlijk ook een winkel is. Maar wel eentje waar ik heel graag eens wilde kijken! Deze waar wij waren was niet zo heel erg groot, maar het was wel heel leuk. De plantjes zijn er onwijs goedkoop. Ik kocht wat nieuwe plantjes voor in ons huis, twee bananenplantjes bijvoorbeeld zo’n plantje kost dan €2 per stuk.

Ik vond het geweldig om daar fotootjes te maken! De plantjes hierboven waren maar een euro per potje.

Zaterdag was eigenlijk een rustig dagje. Dat mag ook wel na zo’n lange dag in Rotterdam. Maar het was zo ongelooflijk leuk! Mijn broertje was er zaterdag met zijn vriendin, dus die hebben we nog even gezien.

Zondag gingen we naar een trouwbeurs in Heilo. Daar stonden wat kraampjes met mensen die verschillende dingen aanbieden wat betreft trouwen. Denk aan trouwringen, bruidsjurken, maatpakken, huwelijksreizen, visagie en haarstyling en… decoratie! Ik overweeg wel heel erg om onze styling en decoratie te laten regelen voor onze bruiloft. Madam Deco, die op deze beurs stond is iemand die dat doet. Daar maakte ik deze foto! (of nouja, Allard maakte hem, ik zit gewoon op een stoel en sta op de foto)

De trouwfair werd georganiseerd op een prachtig landgoed met allemaal mooie gebouwen. Ze hebben allemaal verschillende bestemmingen, maar veel worden er gebruikt door de GGZ. Zo at Allard een taartje die door bewoners van daar gemaakt werd, toch een leuk detail. Ik vond het er echt onwijs mooi, zeker met het mooie weer van afgelopen weekend erbij.

Nadat we de kraampjes hadden bekeken op de trouwfair stopten we in Alkmaar. Daar maakte ik de foto hierboven. Pas nadat ik hem had gemaakt zag ik de schaduw van de paal. Zo is het een bijzondere foto!

Zoals je ziet was het behoorlijk druk in Alkmaar. Op een zondag waarop het zo mooi weer was nog wel! De stad was echt gevuld met mensen. Ook op terrasjes zat het uiteraard vol. Allard kocht een super mooi paar schoenen bij Sascha.

Ook Alkmaar vind ik echt een geweldig mooie stad. het lijkt nog (een heel klein beetje) op Den Helder, maar je bent toch ook een beetje in een andere wereld. De lantaarnpalen met bloemen hebben we hier ook, maar ik vind ze geweldig! Ik kan echt genieten van de sfeer, de gebouwen, de mensen en het feit dat ik daar gewoon geweest ben. Dat is nog absoluut niet iets vanzelfsprekends.

Zelf kocht ik wat herfstspulletjes bij Primark. Ik ben weer een paar kilo aangekomen. Op mijn dieptepunt was ik 49 kilo, nu ben ik weer lekker 62 kilo en dat is toch wel een stuk beter voor me. Alleen het heeft wel als gevolg dat kleding toch anders valt, haha. Dus de kleding van vorig jaar past niet meer hetzelfde. Gelukkig ben ik goed geslaagd in Alkmaar voor wat hemdjes, een bloesje en een jurk! (de jurk zie je hierboven)

En we zaten even bij Bagels & Beans. Wat een rijkdom, he? Er zat ook een wat oudere meneer met een rood-roze colbert en kleurige stropdas. Helaas liep hij net weg toen ik hem wilde complimenteren dat hij er zo fleurig uitzag. Het paste perfect bij de prachtig zonnige dag!

DELEN:

14 reacties

 1. Emmy 23 september 2019 / 10:35

  Ik ben de eerste keer dat ik in het Erasmus MC was echt gruwelijk verdwaald. ZO GROOT!

  • Lisanne 23 september 2019 / 17:28

   Jaaa het is echt enorm! Wij hebben meerdere keren de weg gevraagd, haha

 2. Tineke 23 september 2019 / 11:45

  Dat schilderij is prachtig, ik wist niet dat je zo`n talent had!
  Liefs

  • Lisanne 23 september 2019 / 17:27

   Dankje! Hij is nog niet af hoor, maar de basis staat 😀

 3. Naomi 23 september 2019 / 12:25

  Mooie foto’s en wat een heerlijk gevulde week. Of nouja, ziekenhuis is niet fijn, maar wel fijn dat je daarna nog even wat leuks kon doen.

  • Lisanne 23 september 2019 / 17:29

   Dankje! Ziekenhuis was niet perse fijn, maar daardoor hadden we wel een mooi dagje Rotterdam. Dat is dan wel weer fijn 🙂

 4. Simone 23 september 2019 / 19:38

  Wat word ik blij van je vrolijke blogs! En je hebt echt talent voor schilderen zeg 😀

 5. Romy 23 september 2019 / 19:48

  Wat heerlijk om te zien dat je weer kunt genieten van bijvoorbeeld wat tijd in Rotterdam na een ziekenhuisbezoekje. Het is je enorm gegund! Ook heel mooi voor je ouders, denk ik, om dat samen te kunnen beleven 🙂 Je schilderij ziet er mooi uit trouwens! En wat een leuk jurkje heb je gescoord!

 6. Jacqueline 23 september 2019 / 21:11

  Heerlijk om zo de toerist uit te hangen! Ik kom graag in Rotterdam, maar niet in de markthal. Al die mensen die alleen maar omhoog kijken, haha!
  Rondom het Erasmus MC is er ook zoveel moois te zien. Leuk park en musea om de hoek, winkels en terrasjes op de Nieuwe Binnenweg…

  • Lisanne 23 september 2019 / 22:37

   Wie weet dat we de volgende keer wel naar een museum gaan, lijkt me leuk! Ik zag dat het maritiem museum er zit. We hebben hier het marinemuseum waar ik weleens geweest ben, maar wel benieuwd naar dit museum! Ik zag vanuit de auto inderdaad nog een museum (vergeten wat het was, oeps)

 7. Patricia 23 september 2019 / 22:48

  Wat fijn dat je weer zoveel meer kan doen! Leuke foto ook van je ouders. Heb je een camera op zak? Of gewoon een fijne telefoon?
  Ik hou ook VAN sostrene EN groene, alleen is die niet in Apeldoorn, snif!

  • Lisanne 25 september 2019 / 16:57

   Mijn telefoon heb ik bij me, maar ik sleep tegenwoordig ook heel vaak mijn camera gewoon mee! Veel van de foto’s zijn dus gemaakt met camera, niet alleen telefoon helaas, haha.

 8. Nicole 24 september 2019 / 08:27

  Wat fijn dat je zoveel aankunt op dit moment, ik herinner me nog hoe verdrietig en wanhopig je twee jaar geleden was, en terecht! Echt heel blij voor jou

 9. Darina 24 september 2019 / 08:28

  Zo fijn om te lezen dat je na je ziekenhuisbezoek nog Rotterdam in kon gaan. En wat kun je mooi schilderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.