Lisanne beleeft #10

Jawel, jawel, het is alweer de tiende keer dat ik een Lisanne beleeft fotodagboek maak. Wist je dat ik dit voorheen, in de eerste 7 jaar dat ik blogde ook wekelijks deed? Maar dit zijn nieuwe avonturen, ik laat je zien wat ik afgelopen week deed!

De week begon een beetje ziekjes, maar eigenlijk zag ik er nog best goed uit! Toen ik nog erg ziek was kon ik er ook weleens erg ziek uitzien. Als ik nu in de spiegel kijk word ik bijna altijd wel blij, ik zie er zelden nog ziek uit. Dat doet toch onbewust iets met je, denk ik.

Ik was gelukkig niet erg ziek, maar voelde me gewoon erg moe, wat koortsig en gewoon niet zo lekker. Ik hoorde heel veel mensen erover, dus het valt mee dat het niet heeft doorgezet bij mij. Daar kan ik ook altijd nog zo trots over zijn, gek he?

Bij Action kwam ik superleuke washitape tegen. Ik mag van mezelf niet zo veel nieuwe tapes meer kopen, dus ik besloot de tape op de foto te zetten. Zo kan ik jullie ervan laten meegenieten en hoef ik het niet te kopen. Prima deal!

Ik hielp mee bij het doen van de was. De was is echt zo’n klusje waar (denk ik) de meeste mensen niet te veel over nadenken, maar zonder dat je het merkt het nog best ingewikkeld is. Tenminste, ik vind het niet makkelijk. Er zijn zo veel dingen waar je aan moet denken en die handig zijn om te weten! Het is zo bijzonder om dat pas op je zevenentwintigste te leren, haha. Maar heel leuk om het nu toch ook te kunnen! Ik doe het (nog lang) niet zelf, maar ik probeer zo veel te helpen als ik kan.

En we maakten een puzzel, een jan van Haasteren elfstedentocht puzzel. Deze verpakking is dat, er zit er ook eentje van de nieuwjaarsduik bij. Die lijkt me leuk om te gaan maken na Kerstmis, eind december, begin januari, wanneer hij in het echt ook is!

Inmiddels zijn we alweer bezig met een nieuwe Jan van Haasteren puzzel, dit keer eentje met kerstthema, met allemaal leuke lichtjes, deze vond ik bij de kringloop. De vraag is natuurlijk of hij wel compleet is, ik hoop het wel. We vinden de Jan van Haasteren puzzels super leuk, omdat er zo veel minidetails in zitten. Het is echt een kunst om zo’n puzzel te maken, lijkt me! We zijn ook van van de Wasgij puzzels, maar de Jan van Haasteren zijn misschien toch net iets leuker.

En we kochten bij Kruidvat een nieuw spelletje, Saboteur, het duel (tipje, hij is nu €5 bij Kruidvat en ik zie dat ze nu ook nog 1+1 gratis, dat hadden wij niet). Deze is om alleen te spelen of voor twee personen. Aangezien wij vaak met z’n twee spelletjes spelen is dit perfect! We hebben hem nu een paar keer geprobeerd, maar het is nog een beetje uitvogelen. Ik vind hem wel erg leuk.

En ik stuurde de peg dolls, houten poppetjes, die ik had gemaakt op naar Jennie. Ik ben van plan om deze week weer te proberen nieuwe poppetjes te maken!

Superleuk wel, we haalden de kersthuisjes tevoorschijn. Ze zijn niet super kerstig, op de glitters na, dus ik vond dat ze al wel konden staan. Deze kreeg ik twee jaar geleden van Allard, voor op mijn kamer in Duitsland. Daardoor zijn ze extra bijzonder. En nu staan ze gewoon in ons eigen huis, superleuk.

Mocht je het gemist hebben: twee jaar geleden was ik heel erg ziek en heb ik een behandeling met stamcellen in Duitsland gekregen. Het was een halve verhuizing met een busje dat gehuurd moest worden om mijn matras, rolstoel, wc voor naast het bed en andere hulpmiddelen mee te nemen. Eenmaal daar was het even voor drie weken ons thuis. En de huisjes die ik van Allard kreeg, terwijl ik hem nog maar net kende, hebben al die tijd tijdens mijn behandeling op mijn vensterbank gestaan. Dat maakt ze zo bijzonder!

En nog iets bijzonders: we vierden de achtste verjaardag van de kinderen van Allard. Het was erg gezellig om alle familie weer te zien. Het blijft gek hoe ik zoiets nu gewoon mee kan maken en kan ervaren. Zeker als je kijkt naar twee jaar geleden! Het was echt een fijne dag.

En ik haalde de decemberzegels tevoorschijn, deze zijn al geldig! Ze hebben ook heel mooie nieuwe zegels, maar veel oudere zegels kun je ook nog gebruiken. Wel handig om de oude eerst op te maken! Het leuke aan decemberzegels is dat je er 50 gram mee kunt versturen, in plaats van de normale 20 gram. Zo kun je bijzondere post goedkoper versturen.

En ik kreeg een schoon bedje. Zelf schoon, schoon bed, heerlijk. Dat voelt echt heel luxe!

Wat een fijne week, door de huisjes keek ik terug naar hoe het twee jaar geleden was. En ben ik dus extra dankbaar voor hoe het nu gaat!

DELEN:

5 reacties

 1. Naomi 27 november 2019 / 08:51

  Wat een mooi overzicht weer. Heel mooi en liefdevol om het verhaal achter de kersthuisjes te lezen. Ik kan me voorstellen dat het dan toch anders is dan een willekeurig huisje dat je ergens kocht. En washi tape op de foto zetten in plaats van kopen lijkt me een prima deal;).

 2. Darina 27 november 2019 / 12:12

  Wat een mooi verhaal bij de kersthuisjes. Mooi overzicht om te lezen.

 3. Ilona Wielinga 27 november 2019 / 13:00

  Wat een fijn lijstje. Ik herken dat er ziek uitzien wel erg. Ik ben herstellende van een zware depressie en toen ik er echt diep inzat, kon je dat ook echt wel aan me zien. Momenteel zie ik er weer levendiger uit en dat hoor ik ook van de mensen om me heen. En dat doet inderdaad toch wat met je.

  • Joshua Verhoeven 29 november 2019 / 15:49

   Je gaat een delressie toch niet met ME of Lyme vergelijken? Waarom leed uberhaupt vergelijken, domste wat je kan doen…..

 4. Yoni 1 december 2019 / 14:13

  Krachtige meid ben jij!!
  Ik heb bewondering voor jou!❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.