Lisanne beleeft #111

Afgelopen week was weer een fijne! Ik puzzelde veel, ik heb een Wasgij puzzel gemaakt én testte de CreaChick puzzel. Verder pakte ik cadeautjes in en droeg nog een paar keer leuke kerstsokken.

Eerst een fotootje van vorige week zondag, die paste er vorige week niet meer bij. Downton Abbey, de serie die ik samen met B kijk, is af. Dit is echt een briljante serie, ik snap niet dat ik die niet eerder heb gekeken! Nu op zoek naar een vervanger, dat wordt nog een uitdaging.

Ik droeg weer leuke kerstsokken. Ze komen uit een setje van Monki, ik heb nu al zo veel plezier gehad van de sokken, haha.

Mijn ouders hadden Hello Fresh maaltijden, die ging ik wel even maken. Tomatenrisotto met garnalen. Zó lekker! Tijdens het koken spetterde het een beetje, waardoor ik schrok, dus zat er tomaat op de muur, oeps.

Op een of andere manier raakt mijn tafel altijd helemaal vol. Ik zou vaker moeten opruimen…

De thee adventskalender pakte ik in voor de winnaar. Leuk om te doen!

Ik maakte er ook een kaartje bij. Daarvoor gebruikte ik papierblokken van Action.

Kerstbomen en cadeautjes op mijn sokken. Zo gezellig!

Zo vlak voor de feestdagen is het extra druk. Ik vind het niet vervelend, wel lekker!

Voor een campagne had ik iets nodig om kaartjes aan op te hangen. Dit rekje lag al heel lang klaar om weg te doen. Nu kon ik hem mooi gebruiken.

Ik was wel heel blij dat ik hem nog had!

Het foto’s maken ging iets minder soepel. Uiteindelijk is het toch wel gelukt, maar het was zo donker!

Gelukkig genoeg andere dingen te doen.

Mijn Wasgij puzzel was af. Het viel me bij deze puzzel wel heel erg op dat de puzzel niet zo divers is, bijvoorbeeld alleen maar witte mensen (en de enige niet-witte persoon heel bijzonder afgebeeld), dat is wel jammer. Later in de week maakte ik een puzzel van CreaChick en die was een stuk diverser, naast dat dat gewoon is hoe het hoort puzzelt het ook veel fijner door verschillende kleuren.

Ik heb een mening over candy canes, ik vind dat ze minty moeten zijn. Maar hier in de winkel zijn ze bijna allemaal aardbeiensmaak!

Lekker om te dopen in de warme chocomelk… jummie! Ik haal het niet in huis (want dat is helemaal niet goed voor me), maar als ik het wel had ging er in elk kopje een minty candy cane. Heerlijk!

Zo, opgeruimd staat netjes! Fijn, zo’n lege tafel. Het was maar van korte duur, want ik pakte mijn CreaChick puzzel erbij.

Donderdag- en zondagavond is Expeditie Robinson tijd!

Vrijdag ging ik met mijn ouders een dagje naar Hoofddorp. We hadden dit al een tijdje in de planning staan toen we erachter kwamen dat het black friday was, oeps. We hadden het heel druk verwacht, maar gelukkig viel het heel erg mee. Het was ook wel erg druilerig weer!

Ik slaagde goed bij Costes, daar vond ik twee jurkjes waar ik helemaal blij mee ben. Verder kocht ik bij H&M een vest en bij Primark een muts.

De Creachick puzzel ging langzaam, maar hij ging. En hij bleef leuk!

Zaterdagavond vond ik het tijd voor een kneuterige activiteit, kruidnoten maken!

Ik gebruik hier altijd deze (bijzonder lelijke maar extreem praktische) mixer voor. Ik zou niet zonder kunnen, het is zo’n handig ding!

Uiteindelijk draaide ik nogal grote kruidnoten, oeps. Ik dacht dat het wel meeviel.

Ondertussen keek ik naar Christmas Flow, tot nu toe erg leuk! Ik heb het eerste halfuur in het Duits gekeken tot ik erachter kwam dat het een Franse serie was, hahaha. Hij stond automatisch op Duits, ik weet ook niet waarom. Ik vond het al zo vreemd dat ze Franse straatnaambordjes ophingen. Toen de Eiffeltoren in beeld kwam wist ik het zeker, het klopt niet, hahaha.

Dit is het formaat van de kruidnoten. Tsja, kruidnootkoeken dus…

Ik gaf een Essie adventskalender weg. De winnaar is inmiddels gekozen!

En de puzzel! Hij is inmiddels af, kijk hier maar! Helemaal zelf gedaan, 1000 stukjes. Hij was echt heel leuk om te maken!

Mijn nagellak moet eigenlijk opnieuw gedaan, maar ik wacht nog even tot ik vakje 1 van mijn eigen Essie kalender kan openen. Dan kan ik meteen lakken met mijn nieuwe nagellakje!

DELEN:

7 reacties

 1. Naomi 30 november 2021 / 09:44

  Die kruidnoten zijn inderdaad bijna koeken. Maar ze zien er heerlijk uit. Wel grappig dat jij zegt dat de puzzel van 1000 stukjes langzaam gaat. Ik doe gerust een paar weken/maanden over zo’n puzzel, dus ik vind het bij jou juist heel snel gaan:).

  • Lisanne 1 december 2021 / 13:45

   Het eerste stukje ging niet zo snel, maar op zondag ben ik dus de hele dag bezig geweest met niets anders dan puzzelen haha. Het was een relatief makkelijke plaat, geen stukjes die heel erg op elkaar lijken enzo, dat scheelt wel heel veel!

 2. Nikita 1 december 2021 / 11:40

  Dat zijn echt grote kruidnoten, maar ze zijn gelukt en dat telt! Je weekoverzichtjes zijn altijd heel leuk, ik lees ze altijd met plezier. En over de discussie over de candy canes, ik vind ze in het geheel al niet lekker. Dus gelukkig is het hier iets minder grote traditie.

 3. Dionne 1 december 2021 / 12:55

  Hou van Downton Abbey! Wist je dat er ook nog een film is die afspeelt na de serie? En in maart komt er een tweede Downton Abbey film uit! 😍 Ik ben trouwens van plan vandaag kruidnoten te gaan bakken, ben benieuwd! Hopelijk worden ze wel iets kleiner dan dat inderdaad haha

  • Lisanne 1 december 2021 / 13:44

   Ja, ik had het gelezen, echt heel leuk! Ben zo blij dat er nog een film is, kan wel eindeloos naar Downton kijken 😀

 4. Amy 10 december 2021 / 20:01

  Bij lange na niet Downton Abbey, maar ik gok dat je dan de Spaanse serie Gran hotel ook leuk gaat vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.