Lisanne beleeft #12

De laatste schilderles van het jaar én de kerstboom neerzetten, dat is wat ik deze week deed. Als vanouds schreef ik midden in de nacht een blogpost en ik ging lekker aan de gang met krijtjes die ik bij Action kocht.

In de tweede week van de teken- en schilderlessen was de opdracht om een landschap te schilderen. Deze keer ging ik verder met mijn landschap. De eerste keer ging ik met arcylverf aan de slag, nu ging ik er met pastelkrijt overheen. Toch wel erg leuk om te doen!

En ik kon ‘s avonds niet slapen omdat ik allerlei wilde plannen had. Uiteindelijk werd het gewoon een blogpost, minstens zo leuk natuurlijk. Heb jij de blogpost over het beschilderen van poppetjes al gelezen?

De dag erna maakte ik foto’s voor de blogpost. Ik kan zo genieten van allemaal van deze tubes met kleurtjes arcylverf erin! Het is geen luxe verf, maar toch word ik er heel blij van.

‘s Avonds speelden we een spelletje: Ticket to Ride. Superleuk om met z’n tweeën te spelen. Dit spelletje hebben we nog niet zo heel erg lang, dus dan is het extra leuk!

Ook werd ik afgelopen week geinterviewd door NRC over… spelletjes spelen! Wij zijn natuurlijk wel spelletjesgekkies, haha. Als het ergens online staat zal ik het nog wel melden!

Een boom die traag groeit waait niet zo snel om. En zo is dat! Deze tekst staat in de nieuwste Flow Magazine.

Ik kocht op black friday een bloesje bij Zalando, deze om precies te zijn, van Monki. Helaas vond ik hem wel erg ruim vallen, het flatteerde niet echt, haha. Wel jammer! Daarom stuurde ik hem terug. Hij valt ontzettend ruim, ik droeg een S en dat was nog te groot, ik draag nu meestal een M.

Ik zie nu nog een bloesje van Monki waar ik wel heel blij van word. Deze, paars met rode stippen. Maar het andere printje vind ik nog steeds leuk, helaas hebben ze er geen andere items (meer) van.

Ik krulde mijn haar weer eens. Als ik het gekruld heb zit gewoon veel beter! Links zie je net gekruld, rechts na een nachtje slapen.

Ik zag leuke schriftjes bij Action. Eigenlijk gingen we voor goudkleurige kerstboomhaakjes. Blijkbaar verkopen ze heel veel goudkleurige ballen, maar alleen zilverkleurige haakjes. Nouja, toen hebben we maar gewoon de haakjes gebruikt die we nog hadden.

Ik lakte mijn nagels rood. Nu mijn nagels eenmaal verkleurd zijn (te lui om een basecoat aan te brengen) blijf ik ze maar gewoon lakken.

En ook de kerstboom haalden we op! Dit deden we vrijdagavond. De meneer die de kerstbomen verkocht stond in de regen keihard te werken. We vroegen ons af hoe we een boom konden kiezen als alles ingepast was. Blijkbaar was het zo druk (6 december…) dat hij helemaal geen tijd had gehad om bomen uit te pakken. Nadat hij ons twee bomen liet zien hebben we maar gewoon ja gezegd. En eigenlijk hebben we nu een heel mooie boom! Maar de kerstbomenmeneer vergeet ik niet zo snel meer.

Bij Action kocht ik een setje met krijt en kleurde ik een kerstboompje. Het is echt wel leuk spul! Dit is een versie waar je ook nog met water overheen kan, dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. Ik vind het eigenlijk heel leuk spul als je bedenkt dat het hartstikke betaalbaar is!

En ik oefende een portretje met het krijt!

Zaterdag was ik in Amsterdam, op verjaardagsbezoek bij mijn broer. Mijn broer en zijn vriendin wilden ook wel een kerstboom, dus die dingen we halen. Ik denk niet dat ik ooit zo’n druk tuincentrum heb gezien, hahaha. Er stonden verkeersregelaars, dat vonden we eerst maar gek. Toen we eenmaal klaar waren, de boom in de auto lag en we terug naar hun huis reden snapten we waarom de verkeersregelaars er stonden: het duurde zo lang om van de parkeerplaats te komen! Gelukkig was het goed geregeld.

En gelukkig heeft mijn broer nu een kerstboompje in zijn huis staan. Vind ik leuk!

Voor onze eigen kerstboom waren we nog op zoek naar een kleedje voor op het tafeltje. Deze vond ik zondag bij de kringloop. Het kleedje is niet alleen leuk voor onder de kerstboom, maar ook na kerst vind ik hem nog heel leuk! Hij past perfect bij de ballen in de boom en de kleur op de muur. Superblij mee!

En ik maakte een aquareltekening die wel erg goed lukte. Ik dacht: ik doe eens gek en zet hem te koop. Je weet maar nooit. Natuurlijk houd ik hem met net zo veel liefde zelf, ik ben er best trots op. Af en toe heb ik dat, dat iets heel goed lukt (voor mijn doen dan he, er zijn vast mensen die het nog veel beter kunnen).

Dat was mijn week. Op naar de volgende! Ik ga puzzelen met puzzelpost en ik wil graag vogeltjes proberen te schilderen.

DELEN:

5 reacties

 1. Naomi 11 december 2019 / 09:45

  Mooie creatieve dingen heb je weer gedaan! En herkenbaar van die ideeën in de nacht. Ik schrijf af en toe ook halverwege de nacht blogs of bedenk iets voor in m’n art journal.

 2. Ilona Wielinga 11 december 2019 / 11:10

  Je hebt weer hele leuke dingen gedaan en gemaakt. Ik vind die houten poppetjes ook zo leuk he. En de blouse van Monki vind ik ook geweldig, ik hou juist wel van oversized blouse.

 3. Mariska 11 december 2019 / 13:12

  Wel een leuk idee dat je nu je aquarel te koop aanbiedt, je weet het inderdaad nooit 🙂

 4. Dionne 14 december 2019 / 22:18

  Haha dat van ‘s nachts ideeën hebben, heb ik ook! Meestal schrijf ik het dan allemaal maar in een notitie op mijn mobiel of ik schrijf een hele blogpost uit. Maar dan ben ik het onrustige gevoel nog niet kwijt, zo irritant! En yay voor kringloop pareltjes!

 5. Patricia 17 december 2019 / 09:31

  Gaaf hoe je haar zit na een nachtje zeg! Hier te kort haar voor krullen. Hier is het iedere ochtend maar hopen dat het niet alle kanten op staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.