Lisanne beleeft #13

Extra veel foto’s! Deze keer een dagboekje van anderhalve week, in plaats van een hele week, dan doe ik dat de volgende keer weer, en dan heb ik een beetje vakantie. Ik deed een heleboel leuke dingen, zoals bakken, schilderen, spelletjes spelen en we gingen naar een feestje. Oh, en ik werd geïnterviewd over spelletjes spelen! Ik laat het je graag zien.

Ik begon wat verkouden te worden, inmiddels is het ergste alweer voorbij gelukkig. Wat echt goed werkt tegen keelpijn bij mij is saliethee! Dat verzacht de boel een beetje, heel fijn. Als ik veel aften in mijn mond heb gebruik ik het koud om mee te spoelen. Heel gek spul, die saliethee, maar bij mij werkt het heel fijn.

Allard ging een nachtje weg en dat vond ik eigenlijk wel heel fijn, haha. Even lekker alleen zijn. Hij nam nogal veel spullen mee, vond ik. Maar achteraf gezien had hij echt álles nodig, dus goed dat hij het mee had, vertelde hij.

Terwijl hij weg was maakte ik een huisje. In zwart/wit vind ik hem heel leuk! Daarna ging ik eroverheen met aquarel, wat nog niet zo’n groot succes is.

Gelukkig kreeg ik op Instagram een tip van een kijker: nog even wat dingen aanzetten met potlood! Dat was echt een goed idee, dat heb ik gedaan. Ik heb er alleen geen foto van, helaas.

Aan het einde van elk jaar kun je met Topnine je top negen foto’s met de meeste likes zien. Ik was nieuwsgierig naar mijne dus maakte een Topnine! Het meest bijzondere moment was wel de eerste keer dat ik alleen naar buiten ging.

Maar ik ging ook op vakantie, wat ook superbijzonder was.

En hier kunnen we ook niet omheen, we zijn verhuisd! Het huis is nog veel fijner dan we dachten dat het zou zijn. We zijn echt heel blij met dit huis.

Vrijdagavond hadden we een feestje, een gala op het werk van Allard. Allard werkt als universitair docent op de Nederlandse Defensie Academie, daar worden officieren opgeleid. Onderdeel van de opleiding is een jaarlijks feest waarop ze het gebouw compleet ombouwen en complete bouwwerken maken met trappen, schilderingen, lichten en nog veel meer. Elk jaar is het weer leuk om te zien wat ze ervan gemaakt hebben. En, de dresscode is white tie, om te kijken naar hoe mooi iedereen eruit ziet.

Het feestje was superleuk, daarna moet ik altijd eventjes bijkomen van de harde muziek en alle indrukken. Even na het feestje samen een kopje thee drinken. En eerlijk gezegd vond ik het een beetje zonde dat mijn make-up er alweer af moest, dus ik maakte nog een fotootje.

In Den Helder (waar we wonen, mocht je dat gemist hebben, haha) hebben we paarse bomen. Op verschillende plekken in de binnenstad hebben ze lichtvoorstellingen gemaakt, heel gaaf. We moeten ze nog allemaal even gaan bekijken, maar deze paarse bomen horen er ook een beetje bij.

Zaterdagavond kwam er een vriendin langs en speelden we een spelletje: Ticket to Ride! Ik vind het een superleuk spelletje. (ik zag dat hij hier nu in de aanbieding is, mocht je hem willen). Wij hebben de Europaversie, zo wordt onze topografie nog een beetje opgefrist, haha. Ik ben ook wel heel benieuwd naar alle andere versies, maar om die nu óók nog te gaan kopen is wat overdreven.

Ik zette mijn outfit op de foto.

Wij rijden in december altijd een keertje een rondje door Den Helder, vooral langs alle grote huizen. Speciaal om lichtjes te kijken, dit jaar waren er weer superveel mooie lichtjes, ik kan die lichtjes ontzettend waarderen. Bij de marine hebben ze deze boom staan, die bekeken we ook eventjes. Allard zijn telefoon (nieuwste iPhone) maakt echt zulke mooie foto’s!

En we maakten een puzzel! Deze keer van 500 stukjes, dat past een stuk beter op tafel, haha. Ik twijfel of we zo’n rol moeten kopen waar je een puzzel in kan oprollen, is dat handig? Ik heb geen flauw idee. Dan kun je het wel makkelijker opbergen als je de tafel nodig hebt.

Ook stond ik afgelopen week in de keuken. Ik had nog een bakmix voor cupcakes, dus die maakte ik. Uiteindelijk besloot ik dat het veel te veel voor ons alleen was. Tijd om de cupcakes te versieren en… Allard ze mee te laten nemen naar zijn werk! Hij is namelijk bijna 12,5 jaar in dienst bij zijn werk. Dat is wel een cupcake waard, dacht ik zo. Leuk om uit te delen.

Ik vond een superleuk plantenstandaardje bij Action, die staat nu bij onze verzameling.

Ik kocht bij Action ook een cover voor mijn webcams. Ik keek deze docu over Rats & Slaves en daar werd ik een beetje bang van. Dus, zo kan er niemand meegluren, haha. Maar nog wel luisteren, als mijn computer geïnfecteerd blijkt te zijn. Creepy hoor.

Ik denk dat dit wel ons favoriete simpele spelletje is: Skip-Bo! Van heel veel Instagramvolgers is Qwixx het favoriete spelletje. Drie keer raden wat ons nieuwste spelletje inmiddels is…

Over spelletjes gesproken… ik werd geïnterviewd voor NRC over spelletjes, je leest het hele artikel hier. Spelletjes spelen doen we inmiddels zo vaak, ‘s avonds zijn we liever met een spelletje bezig dan we naar beeldschermen kijken. Naar beeldschermen kijken we namelijk al zo veel!

En ik kreeg een perspakketje van Merci, superleuk! Een gepersonaliseerd pakketje met Merci. Perfect om iemand op deze manier te bedanken!

Het leek wel mijn geluksdag, ik kreeg het leuke pakketje van Merci én een bos bloemen van Allard. Gewoon zomaar, vond hij leuk. Geweldig toch?

Op de valreep besloot meneer ook nog kerstkaarten te schrijven. Ik wilde hem wel helpen met uitzoeken. Deze verpakking met allemaal huisjes en wintertafereeltjes maken mij blij. Dit doosje bewaar ik, hier kunnen perfect kerstspulletjes in bewaard worden!

DELEN:

9 reacties

 1. Naomi 20 december 2019 / 07:27

  Wat is er veel gebeurd dit jaar bij je! Mooi om dat in negen foto’s te zien.
  Ik heb zo’n puzzelrol en ik gebruik hem wel als ondergrond, maar rol hem nooit op als er een puzzel op ligt. Als je het slecht treft, kun je namelijk bij het uitrollen weer eerst alle stukken aan elkaar gaan leggen en dáár zit mijn probleem met de puzzelrol: het ‘schuift’ niet lekker. Ik ben dan ook op zoek naar een mooie grote plank waar ik mijn puzzels op kan leggen. Dan kunnen ze toch van tafel en dat schuift makkelijker.

  • Lisanne 20 december 2019 / 15:37

   Goed om te weten! Daar was ik al een beetje bang voor, dat het toch niet zo handig is als het lijkt… Een mooie plank of een bord oid is dan inderdaad toch fijner.

 2. Darina 20 december 2019 / 07:44

  Hele mooie en bijzondere momenten zitten er bij jouw Top Nine. Gezellige foto’s en je had een prachtige jurk aan naar het feest.

  • Lisanne 20 december 2019 / 15:37

   Bijzonder he? Leuk om zo allemaal bij elkaar te zien. Dankjewel 🙂

 3. Ilona Wielinga 20 december 2019 / 11:20

  Klinkt als een heerlijk weekje. Ik volg je al geruime tijd en blijf het zo mooi vinden om te zien hoe goed het nu met je gaat en hoeveel je onderneemt. Dat is je zo gegund.

  • Lisanne 20 december 2019 / 15:36

   Wat lief, dankjewel!

 4. Marjan 20 december 2019 / 20:51

  Een tipje: sinds ik mijn tanden poets met Zendium heb ik nooit meer last van aften! Zodra ik even iets anders gebruik komen ze weer opzetten.

  • Lisanne 21 december 2019 / 12:01

   Dat is inderdaad ook een goede, die gebruik ik ook! Merk ook verschil vergeleken met andere tandpasta’s 🙂

 5. Anneloes 22 december 2019 / 13:01

  Ik ben ook echt gek op Ticket to Ride! Heb volgens mij alle versies wel eens gespeeld. Mijn favo variant is Team Asia. Dan moet je samenwerken in teams van 2, maar je mag niet overleggen. Echt leuk als je met een groep speelt!
  Puzzelen is ook zo leuk! Echt een winteractiviteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.