Lisanne beleeft #14

In dit fotodagboek vertel ik je hoe mijn feestdagen waren en wat voor leuks ik allemaal in de kerstvakantie heb gedaan. Deze keer niet van een week, maar van twee! Ik deed een heleboel leuke dingen, zoals het kantoor een make-over geven, winkelen en een heleboel spelletjes.

Er kwam een nieuw seizoen van The Good Witch op Netflix. Die moest ik natuurlijk zien! Tussendoor kwam nog een andere serie, dus ik heb nog wat afleveringen over. Het is zo’n fijne serie! Lekker relaxed met wat positieve, supersubtiele magie. Echt een feelgoodserie!

We gingen kijken voor een rond vloerkleed. Dit was bij Leen Bakker. We zagen wel een heel lekker zacht kleed en twijfelden om hem te kopen, maar het was eigenlijk helemaal niet wat we zochten, haha. Dus toen hebben we hem toch maar laten liggen. Voor nu doen we het gewoon zonder rond kleed, maar wie weet komen we er eens eentje tegen!

We probeerden een nieuw spelletje uit, Qwixx! Op aanraden van heel veel van mijn Instagramvolgers.

Ik zette wat foto’s online van het kantoor. Deze moet ik maar goed bewaren, haha. Later vertel ik je waarom. Je kan de blogpost bekijken waar ik je het complete kantoor in laat zien.

Ik probeerde iets met een portretje en aquarel. Leuk om te doen!

Het resultaat. Ik vind het best leuk! Wel heb ik nog veel te oefenen, maar het oefenen is juist heel leuk om te doen. Komende week begint mijn schilderles weer, dus dan kan ik weer nieuwe dingen leren.

Ik ging weer een Wasgij puzzel maken. Deze keer met 500 stukjes, dat past zo lekker op tafel, haha.

En we probeerden een nieuw spelletje, Uno. Leuk, maar eigenlijk is dit gewoon hetzelfde kaartspelletje als je met gewone kaarten kunt doen: pesten. Maar het is een lekker verstand-op-nul spelletje!

En mijn ouders kochten via Marktplaats een heleboel puzzels van Jan van Haasteren. Ook zij zijn begonnen met puzzelen. Leuk he?

Allard nam een bakmix mee van Hema. Iets wat ik zelf helemaal niet kan eten (want ik eet glutenvrij), maar wat wel heel leuk was om te maken. Toch kies ik de volgende keer weer iets wat ik ook zelf kan eten, gnagna.

En toen kreeg ik ineens een briljante ingeving.

En ik dacht: ik ga het gewoon doen. Want: waarom niet?

Het bleek iets meer werk dan ik dacht, zo moesten er vier laagjes wit over de blauwe kleur op de muur, hahaha. Wat een werk! Maar ik heb het wel allemaal zelf gedaan.

Ik maakte een aardbeienkwarktaart met framboosjes erop voor Kerst. Dit mocht ik gelukkig wel eten, haha. De bodem van de bakmix moest ik alleen even vervangen en glutenvrij maken.

We speelden Escaperoom The Game voor twee personen. Prison Island vonden we te moeilijk, maar de Mad House ging een stuk beter. We gingen deze keer naast elkaar zitten en we lazen beter, haha. Dat scheelt al heel veel!

En toen was het Kerst! Ik ging eerst de muur nog een laagje wit geven en daarna stapte ik onder de douche.

Vervolgens ging ik nog even uitrusten in bed. En daarna gourmetten met familie van Allard bij ons thuis! Superleuk, ik had nog nooit Kerst gevierd bij mij thuis (met andere mensen, wel alleen maar dat telt niet).

Tweede kerstdag gingen we naar mijn ouders, daar was een heleboel familie van mij. En we kregen een spelletje! We hebben het nog niet gespeeld.

Ik was supertrots dat ik twee dagen Kerst kon vieren. De laatste keer dat ik dat deed was meer dan tien jaar geleden.

En ik liet het kleurtje zien dat ik op de muur wilde hebben.

Op derde kerstdag deden we nog een luxe taartje.

En omdat er familie van Allard kwam ging ik soep maken, dat had ik nog nooit eerder zelf gedaan. Superleuk om dat zelf te kunnen! Naast het snijden van de groenten moet je natuurlijk ook werken met hete pannen en een recept volgen, dat zijn best veel dingen tegelijkertijd voor mij. Maar het is geluk!

Ik had een geel bloesje van C&A die wel erg goed bij de muur paste. Helaas is hij gekrompen in de was, zo jammer…

En nog een spelletje geprobeerd, Catan dobbelspel! Dit vinden we echt een heel leuk spelletje. Deze vond ik voor een euro of vier bij Kruidvat, helaas is hij online uitverkocht bij Kruidvat, hij is wel nog te bestellen via bol.

We hadden nog een rol met een kleurplaat van Ikea. Geweldig om op tafel te leggen als je bezoek krijgt, vooral met kinderen natuurlijk. Lekker kleuren met z’n allen! Later heb ik het hergebruikt om een pakketje mee in te pakken.

En ik ging weer aan het werk met de muur…

Dit is het kleurtje! Ik gebruikte Frogtape voor een superstrakke lijn. Ik heb het zelf niet heel recht geplakt helaas, maar er is geen verf uitgelopen. Dus het ligt in elk geval niet aan het tape!

Kijk mij blij zitten een muurtje schilderen. Te gek toch?

Oh, en ik kocht een kalender van Flow, die zag er zo leuk uit. Ik wilde er eigenlijk een contentkalender van maken. dit is een kalender waarop je zet welke dingen je wanneer online wil zetten, een soort planner voor mijn blog dus. Maar hij is zo leuk, misschien ga ik hem wel gewoon voor normale dingen ook gebruiken.

Oud & nieuw vierden we niet heel uitgebreid. We haalden nog wel een flesje kinderchampagne, die we eigenlijk pas de volgende dag opdronken.

Ik ging namelijk vroeg slapen, ik werd toch wel erg moe van alle knallen. En ik mocht de hoofdtelefoon van Allard lenen, die is nóg fijner dan mijn noise cancelling hoofdtelefoon.

1 Januari… tijd om de boom uit huis te halen! Weg boom.

Heerlijk hoeveel ruimte we ineens hebben nu de boom weg is! Leuk is dat, je went toch aan een ruimte met boom.

En ik ging een dagje winkelen in Alkmaar met mijn ouders. Daar zag ik deze twee pakken. Ik vind ze beiden echt prachtig! Helaas verandert mijn kledingmaat de laatste tijd best veel, dus nu zo’n pak kopen lijkt me niet zo handig. Maar als ik een stabieler gewicht heb… dan wil ik een pak!

Zo, dat was een lang fotoverslag. Met heeeeel veel leuke dingen, ik word er zelf helemaal blij van! Wat een geluksvogel ben ik, dat ik zo veel heb mogen doen.

DELEN:

8 reacties

 1. Jacqueline 4 januari 2020 / 22:50

  Lekker bezig geweest weer zeg! Ook gewoon 2 muren geverfd… moet ik ook maar weer eens doen.

 2. Naomi 4 januari 2020 / 23:17

  Heerlijk actief geweest weer. Dat blauwe pak vind ik echt heel mooi. En (mede) dankzij jou ligt er bij mij nu ook ein-de-lijk een puzzel op tafel. Zo fijn!

 3. Darina 5 januari 2020 / 12:07

  Wat een leuke dingen heb je allemaal gedaan! De muren zijn heel mooi geworden.

 4. Lenneke 5 januari 2020 / 12:15

  Mooi portretje heb je gemaakt! En jaaa, ik wil ook zo graag een pak. Maar ik loop eigenlijk altijd in pyjama, dus, eh, ja. Fijn 2020 voor jullie!

 5. Mariska 5 januari 2020 / 13:14

  Ik vind die roze kleur die je hebt gebruikt wel heel erg mooi. Die cactus past er inderdaad precies bij 🙂

 6. Zo simpel is dan geluk 5 januari 2020 / 13:51

  Fijn dat je zoveel leuks hebt kunnen doen!
  Ik vind de kleur van je muur echt heel mooi. Zoiets wil ik denk ik ook als ik een eigen huisje heb.

 7. Ilona Wielinga 5 januari 2020 / 14:57

  Onwijs fijn dat je zoveel leuke dingen hebt gedaan! En je bent lekker bezig met verven, wordt volgens mij ook heel mooi allemaal.

 8. Mirjam 5 januari 2020 / 15:35

  Wat een superleuke spelletjes deden jullie allemaal! Codenames is echt heel erg leuk (vind ik dan).
  Ik wil ook graag een muur in mijn werkkamer een andere kleur geven, maar het voordeel is dat-ie nu wit is, dus ik denk dat het iets minder werk is als jouw muur. Maar dat wordt vast ook mooi en daar gaat het uiteindelijk om!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.