Lisanne beleeft #184

Alweer de tweede volle week in Alkmaar. Went het al? Een beetje. Nog niet helemaal hoor, haha. We zijn afgelopen week wel het centrum van Alkmaar in gegaan en hebben daar heerlijk gegeten. Ik neem je heel graag mee in mijn week!

De week begint altijd met de Lisanne beleeft blogpost schrijven. Fijn is dat, zo’n terugblik op alle fijne dingen uit de week ervoor.

Maandag ging Bernard naar zijn werk en kwam mijn vader bij mij thuis klussen. Hij hing mijn make-up kastje op met de spiegel erboven.

Dinsdag was Bernard wel thuis aan het werk. Heel gezellig! De zolder, waar zijn kantoor komt, is nog niet klaar. Dus hij zit gezellig beneden aan de keukentafel te werken, dat is wel erg leuk.

We besloten een overblijvers pakket te proberen van AH XL. Dit pakket was €4,99. We waren niet heel enthousiast, maar vonden het ook niet heel verkeerd. Alleen de salademix hebben we niet opgegeten, de rest is allemaal op.

Ik mocht een paar spulletjes uitkiezen bij Mi Vida, dat is een winkel in Alkmaar met een webshop. Deze trui is een van de dingen die ik koos, lekker vrolijk!

De paprika maiswafels van AH met avocado zijn echt heel lekker. Zonder iets erop vind ik ze ook heel lekker overigens! Ze zitten in handige portieverpakkingen.

Ik ging ook even naar het winkelcentrum vlakbij ons huis, waar ik bij Xenos hele mooie mokken zag. En deze losse theetjes! Er zat niet echt een smaakje bij die helemaal naar mijn zin was, dus ik kocht er geen, maar ze roken wel heerlijk.

Ze hebben weer nieuwe miniatuurblikjes bij Action (ik maakte deze een tijdje geleden). Ik heb nog niet het geduld om dit weer te gaan doen, nog te veel te doen in ons huis, maar ze zijn wel écht heel leuk.

Nadat Bernard uit zijn werk kwam was hij nog van plan om dit verspakket te maken, zo lief! Het is een nieuw verspakket, kapsalon met kip. Met zoete aardappel, heel erg lekker! Het was echt een succes. Uiteindelijk maakte ik de salade, hij de rest.

Kijk dan, dat ziet er toch heerlijk uit? Ik zeg: aanrader!

Op koningsdag deed ik mijn oranje sokken aan en mijn oranje oorbellen in. En dat was het, verder deed ik niets.

De dag erna wel, vrijdag gingen we naar Den Helder voor een samenlevingscontract, kon ik douchen en reserveerde Bernard voor zondag bij een Indonesisch restaurant.

Weer een item van Mi Vida, de blouse! Nu al een van mijn favoriete lente-items. Voor het eerst kon ik even in de tuin zitten. Er is hier zó veel minder wind dan in Den Helder, dat maakt echt een groot verschil in gevoelstemperatuur.

Zondag gingen we naar het centrum van Alkmaar, voor het eerst sinds we hier wonen. We zijn eerst wat gaan winkelen.

En daarna aten we bij Indonesisch restaurant Deli, het was echt zó heerlijk. En ze gebruiken voor alles glutenvrije ketjap, ze hoefden volgens mij alleen de gebakken uitjes weg te laten en andere kroepoek toe te voegen. Het stond ook echt op de menukaart: een gewone rijsttafel of een glutenvrije. Ik voelde me helemaal thuis. Voor Bernard (die is allergisch voor pinda’s en noten) was het ook super geregeld. Hier gaan we echt met een gerust hart nog eens eten.

Wat we kochten: een keukenschort, ik vind hem zó mooi! Van H&M Home. En de theedoek met bloemetjes van Dille&Kamille die ik al een keertje op Instagram had gespot, haha. Heel blij mee! Zondag was echt wel een fijne dag.

DELEN:

4 reacties

 1. Naomi 2 mei 2023 / 09:19

  Dat moet heerlijk zijn, om eens ergens ‘zorgeloos’ uit eten te kunnen gaan. Ziet er verder weer uit als een fijne week.

 2. Ilse 2 mei 2023 / 15:05

  Wat een fijne week weer.
  Wennen in een nieuw huis heeft tijd nodig.
  Benieuwd naar de rest van je kleren uit die winkel in Alkmaar!

 3. Irene 2 mei 2023 / 21:26

  Fijn weekje zo! Dat kapsalon maaltijdpakket ziet er inderdaad erg lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.