Lisanne beleeft #19

Het is weer tijd voor een dagboekje van afgelopen week! Dingen die ik deed? Voor het eerst solliciteren, spannend hè? Verder ging ik aan de slag met aquarelpotloden, kookte ik een heleboel verspakketten en gingen we een middagje naar Alkmaar. Ik laat het je graag zien!

Lisanne zonder make-up en Lisanne met make-up. Leuk om het verschil te zien!

Ik keek naar Wie is de Mol, een van mijn favoriete tvprogramma’s. Ik vind het elk jaar weer superleuk om te kijken. Tot nu toe zitten mijn mollen, Rob en Nathan, er nog in. Uiteindelijk kan maar eentje de mol zijn natuurlijk, maar toch, haha.

En ik probeerde brood te bakken, maar had weinig zin om het te kneden en dat schijnt niet heel handig te zijn bij brood. Ze gingen de oven in als deegballen, en zo kwamen ze er ook uit. Ach, ik heb het geprobeerd. Volgende keer beter!

Ik verstuurde een sollicitatiebrief, dat vond ik wel erg spannend. Op een of andere manier stel je jezelf toch erg kwetsbaar op als je ergens solliciteert. Afwachten maar… later deze week kreeg ik wel meer nieuws.

En ik ging in de keuken aan de slag met Griekse Moussaka, een verspakket van Albert Heijn.

Maar jeetje, wat een werk zeg! En ik moest zo goed lezen, hahaha. Tien stappen!

En uiteindelijk lag de hele keuken vol met snijplanken, ik denk dat ik al mijn snijplanken gebruikt heb.

Nog iets wat ik leer: tekenen. Portrettekenen! Superleuk om te doen en leuk om vooruitgang in te zien bij mezelf. Ik leer het allemaal steeds een beetje beter.

En na heel veel tips over dingen alvast in de pan of in een bakje doen gebruikte ik de dag erna slechts één snijplank. Geweldig om dit soort dingen te kunnen delen op Instagram en meteen een heleboel tips te krijgen. En mensen die met me mee kunnen lachen om een keuken die zo bomvol snijplanken ligt, haha. Gezellig!

Na het versturen van de vacature kreeg ik de opdracht voor een assessment via Indeed.

Dat was totaal niet wat ik had verwacht. Je klikt het aan en er begint een timer te lopen. Paniek! Wel denk ik dat een aantal van de opdrachten goed uitgevoerd was, maar het grootste deel was geen succes. Oeps!

Maar we hadden tulpen in huis, die maken alles beter. Toch? Jawel, dat vind ik wel.

Afgelopen week heb ik de Serie When Calls the Heart gekeken. Echt een fijne feelgood serie! Dat is zeker iets om vrolijk van te worden, een nieuw seizoen van zo’n fijne serie.

Vrijdag gingen we iets leuks doen! Tenminste, ik dacht dat het leuk zou zijn: winkelen! Het wilde niet echt heel goed lukken. Gelukkig was het wel erg gezellig en heb ik toch wel wat dingen gevonden.

Allard maakte een foto van me na het winkelen terwijl we even wat aten.

Ik kocht een pak, voor die baan waarnaar ik solliciteerde. Positief denken, dat werkt, toch? De wet van aantrekking enzo.

Nou, niet dus. Die avond kreeg ik een afwijzing. Toen vond ik het even jammer, maar nu kan ik er gelukkig wel om lachen. En ik heb een heel leuk pak bij Zara gekocht die niet perse naar kantoor gedragen hoeft te worden, maar ook thuis prima staat.

Ook ging ik aan de slag met aquarelpotloden. Ik heb zulke fijne mooie potloden van Faber Castell! Ik maakte regenboogjes, want ik had een nieuw idee voor kaartjes.

Wel twijfel ik nog of dat wel is wat ik graag wil, nog een nieuwe kaartencollectie laten drukken. Het kan, dus waarom niet? Maar het is wel een werkje om dat allemaal klaar te krijgen bij de drukker en daarna ook nog ergens verkocht te krijgen natuurlijk. Ik slaap er nog even een nachtje over!

DELEN:

7 reacties

 1. Naomi 13 februari 2020 / 05:59

  Wat een spannende en grote stap, die sollicitatie. En ik vind het een heel goed idee, om vast een pak te kopen.

 2. Audrey 13 februari 2020 / 09:02

  Ik heb precies dezelfde Mollen in gedachten als jij! En ja, bij brood is het kneden helaas wel een essentiele stap. Ik heb gelukkig een keukenmachine die het harde werk voor me doet. Een groot deel van het rijzen gebeurt trouwens buiten de oven, dus als je deeg nog niet groeit als je het op een warme plek laat rijzen, dan is er sowieso iets mis, haha.

 3. Dionne 13 februari 2020 / 21:08

  Jammer van de sollicitatie! Maar je kan er wel heel trots op zijn dat je dat gedaan hebt toch? ☺️ Ik werd trouwens helemaal enthousiast van jou met het koken haha! Heb nu ook zin om weer nieuwe recepten uit te gaan proberen.

 4. Irene 14 februari 2020 / 11:55

  Die afwijzing hoeft helemaal niets te zeggen over dat assessment. Misschien zochten ze gewoon andere eigenschappen in een kandidaat. Hoop gewoon voor je dat je door solliciteert en bij de volgende wel geluk hebt 🙂

 5. Olga // Daar Was Eens 15 februari 2020 / 18:19

  Ik heb dit jaar ook voor het eerst ever sollicitatiebrieven geschreven. Bij mijn eerste brief heb ik dagenlang op de inhoud ervan zitten broeden en werd ik het uiteindelijk niet. Bij de tweede brief deed ik er veel korter over en stuurde ik alles ook nog eens heel laat in. En toen werd ik het uiteindelijk wel! Geef dus niet op Lisanne, er komt echt iets op je pad wat je misschien eerst niet ziet aankomen en dan ineens zoveel beter bij je past! 🙂

 6. Mariska 15 februari 2020 / 19:17

  Jammer van de afwijzing maar wellicht komt er iets op je pad wat wel beter je past 🙂

 7. Jantine 19 februari 2020 / 08:28

  Tjee, ik kan me voorstellen dat zo’n assessment je overvalt, zeg. Pffff. Jammer dat het niet gelukt is met deze baan, maar er komt vast een betere/fijnere/leukere op je pad. En het mooie pak heb je vast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.