Lisanne beleeft #2

Wat heerlijk om weer terug te kijken op de week! Ik heb een heleboel gedaan. Het is wel knus om elke zondagavond te gaan zitten en te kijken hoe de week was, met een kopje thee en mijn planner voor volgende week. Wat me opvalt is dat mijn weken veel langer voelen omdat ze voller zijn, dat is wel heel erg fijn. Ik doe zo veel bijzondere nieuwe dingen!

Afgelopen weekend gingen we door de stromende regen en kochten we een theedoos, waarna Allard kwam aanzetten met een theedoos. We hadden er blijkbaar al een. Maar goed, ik zal beginnen bij het begin.

We willen (natuur)foto’s van Den Helder aan de muur. Daarvoor ging Allard op pad. Kleinigheidje: niet veel foto’s werden mooi, hij had namelijk de autofocus uitgezet. Oeps! Gelukkig had hij wel een lekker rondje gefietst en toch het plaatje hierboven geschoten, wel erg mooi!

Mijn outfit van maandag: een leuke lange jurk. Ik voelde me super herfstig en match helemaal met ons interieur, leuk detail.

Ik ging bij de kringloop op zoek naar plantenpotjes voor de planten die ik bij De Plantenhal kocht. Bij de kringloop zag ik een heel schattig klein bankje. Perfecte bank om een Instagramhoekje mee te maken, vind ik! Helaas heb ik er zelf totaal geen plek voor, maar ik vond hem wel erg leuk.

Bij de kringloop kocht ik een jurkje, deze zit in de was. En een plantenpotje in miniformaat. De andere potjes kocht ik uiteindelijk bij Action en Xenos.

Deze week gaf ik ook een interview, ik zal wel een fotootje posten als ik de gedrukte versie binnen heb. Maar dat ging goed, dus wie weet kan ik dat in de toekomst weer vaker doen. In het verleden ben ik vaker geïnterviewd over mijn blog en ziekte, maar dat ging een tijdje niet. Gelukkig nu wel weer! Weer iets wat ik wél kan, yay!

Allard maakte een prachtige foto van mij met zijn telefoon.

Vervolgens stuurde hij me deze foto. Ik was een van de mooie foto’s meteen online aan het zetten, haha. Zo ziet het leven van de vriend van een Instagrammer eruit.

Ook had ik weer schilder- en tekenles! Dit is mijn schilderij van een landschap tot nu toe. Hier heb ik twee weken aan gewerkt. De vorige keer liet ik hem zien met het resultaat na een week.

Vorige week gingen we mensen tekenen. Eerst een boel uitleg en oefenen. En daarna: elkaar tekenen! Dat vond ik wel een uitdaging, maar eigenlijk verbaas ik me over hoeveel ik in een les al heb geleerd! Dat had ik op dat moment niet door (want anderen die het beter kunnen bijvoorbeeld), maar als ik nu terugkijk heb ik écht veel geleerd! Mensen tekenen is helemaal niet mijn ding, dus het is super leuk dat het nu toch gelukt is.

Deze week gaan we gezichten leren tekenen en volgens mij ook weer lekker schilderen. Dat is toch iets meer mijn ding, haha. Ik moet nog een portret uitzoeken dat ik wil gaan namaken.

Ook ben ik bezig met het kijken naar dingen die ik nog meer kan doen die normaal zijn, zoals het huishouden en sociale contacten. Dus ik heb vrijdagavond met een vriendinnetje afgesproken, dat was heel erg fijn! En ik heb een paar keer de vaatwasser uitgeruimd. De was is eigenlijk iets dat ik “moet” gaan leren, maar dat is een vrij lange en ingewikkelde taak voor als je daar nog nooit over hebt nagedacht (jep, raar, dat weet ik). Maar dat komt nog wel!

Ik zocht iets voor aan de muur, daarvoor ging ik naar Kwantum. Maar eigenlijk zag ik alleen een leuke mat, haha. Gaaf printje toch?

En ik deed ook iets heel gaafs: ik gaf de muur in de gang een kleurtje! Zoals je het hierboven ziet is de kleur niet, dit is met kunstlicht. Maar ik heb op één dag twee laagjes op de muur gesmeerd. Helemaal zelf, gaaf he?!

Voor op de overloop maakte ik twee kleine kunstwerkjes. Ik had deze twee witte grote lijsten nog. Deze vond ik best wel aanwezig, en voor de overloop met zo veel deuren vond ik het wat heftig om hier prints in te doen die erg aanwezig zijn. Dus, voor nu zijn het minikunstwerkjes! Dat staat toch net even leuker dan twee schroefjes waar niets aan hangt.

Wel heel leuk, op deze manier kan ik je wat meer laten zien van de creatieve dingen die ik doe! Zo maakte ik bijvoorbeeld mijn eigen briefpapier voor de Instaswap. Ik denk dat ik hem nog wel ga invullen met aquarel, maar ik vind eigenlijk deze zwart-witversie al erg leuk.

In het weekend was het ontzettend druilerig weer. Ik vind het maar niks! Gelukkig heb ik genoeg leuke binnen-bezigheden.

DELEN:

10 reacties

 1. Ilona Wielinga 30 september 2019 / 10:37

  Zo te zien heb je een fijne week gehad. Mooi ook hoe je steeds weer meer kan!

  • Lisanne 30 september 2019 / 13:00

   Ja, het was zeker een fijne week! Vind het ook zo fijn om steeds iets meer te kunnen 😀

 2. Darina 30 september 2019 / 11:58

  Wat leuk zo’n schildercursus. Je schilderij ziet er prachtig uit. Leuk om zo creatief bezig te zijn.

 3. Nikita 30 september 2019 / 12:12

  Mooi schilderij! Ik heb zelf een kunstopleiding gedaan dus dit soort dingen maken me altijd blij. Je doet het echt heel goed! Zelf heb ik echt een hele illustratieve stijl dus ik teken helemaal niet realistisch. Maar je wakkert me wel aan om terug creatieve lessen te volgen. Zo heel fijn zijn. En om op mijn vrije dagen meer creatief te zijn. Ik mis het echt wel. Tof weekoverzichtje! Ik mis mijn volle weken ook wel, maar ik heb daar gewoon eventjes de energie niet voor. Dus ik doe ook wel toffe dingen, maar op mijn eigen tempo. Ik kom uit een vrij heftige periode en ben pas terug begonnen met werken, vandaar. Ik ben heel benieuwd hoe je schilderij verder uitdraait! Tot nu toe is het echt geweldig 🙂

  • Lisanne 30 september 2019 / 13:02

   Dat is leuk, een compliment van iemand die een kunstopleiding gedaan heeft, haha! Dankjewel 😀 Het is echt leuk om jezelf eens uit te dagen om iets te maken wat je normaal helemaal niet doet. Ik denk dat dan uiteindelijk ook weer helpt voor je “normale” stijl, je leert toch steeds weer iets en ontwikkelt jezelf verder

 4. Naomi 30 september 2019 / 13:14

  Zo mooi om te zien dat je steeds meer kunt! En de natuurfoto vind ik echt prachtig.

 5. Simone 30 september 2019 / 17:22

  Wat leuk om te zien en wat een mooie spontane foto van je! En ik denk echt dat je talent hebt voor tekenen 😀

 6. Mariska 30 september 2019 / 22:02

  Gelukkig gaat het beter met je en kun je ook gewoon weer de ‘normale’ dingen doen. Je bent wel erg creatief altijd vind dat zo leuk om te zien 🙂

 7. Jacqueline 4 oktober 2019 / 20:26

  Leuk om weer zo vaak wat van je te lezen. En die foto die Allard heeft gemaakt is echt prachtig, je straalt helemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.