Lisanne beleeft #202

Dit fotodagboekje maakt me zó blij. Ik heb heel veel dingen gedaan waarvan ik een glimlach op mijn gezicht krijg. Zo heb ik bijvoorbeeld veel leuke post gestuurd, maar ben ik ook uit eten geweest en hebben Bernard en ik zelf druivensap gemaakt. Benieuwd hoe mijn week was? Lees dan mee…

Ik las even in de Flow, deze koos ik uit door de mooie cover, haha. Er stond een stuk in over de levensverwachting, blijkbaar worden mensen die nu geboren worden waarschijnlijk gemiddeld 110 jaar, sommigen zelfs 140! Niet te geloven, toch? Dan ziet je leven er zo anders uit.

Eigenlijk voelde ik me niet zo goed (PMS), dus ik besloot lekker te gaan simsen.

Dinsdag was het precies 3 jaar geleden dat we onze eerste date hadden. Hij maakte precies hetzelfde eten als de eerste keer dat hij voor mij kookte, zo leuk!

Woensdag besloot ik heel veel post te sturen. Deze heel veel liefs kaart ging naar iemand van het Instagramaccount Feestje op de deurmat, dat is een account met oproepjes van mensen die goed een kaartje kunnen gebruiken. Als je graag mensen blij maakt met leuke post, maar niet weet naar wie je post moet sturen, dan is dit het perfecte account. Deze mensen maak je hier namelijk heel blij mee!

Er ging ook een verjaardagskaartje uit, gewoon een gezellig kaartje en een mini winactie doosje met clipper theetjes. Dat ziet er toch mega gezellig uit?

En uiteraard ook een kaartje voor oma, deze twee oudere dames in een boom. Ik vond hem wel grappig, ik denk dat oma dat ook vindt!

woensdagavond gingen we uit eten om te vieren dat we elkaar 3 jaar kennen.

Bij Indonesisch restaurant Deli in Alkmaar, daar letten ze supergoed op allergieën, dus dat is een topadresje voor ons. En het eten is ook gewoon heel goed, gelukkig!

Het was echt een ramp om op de locatie te komen want de hele stad stond vol met kermis. Ik heb overigens nog nooit zo’n grote kermis gezien, haha. Zo beleef je nog eens iets in zo’n wereldstad als Alkmaar!

Uiteraard moest er ook opgeruimd worden. Deze vrolijke spullen opruimen, zoals stickers en kaartjes, is toch leuker dan het opruimen van andere spullen, haha.

Ik werd ongesteld dus Bernard haalde ijsjes met chocolade voor mij. Wat een schatje is het toch.

Vrijdag ging ik met mijn vader even bij mijn broertje en zijn vriendin op bezoek, die een enorme struik met druiven hebben. Daar mochten we plukken!

Echt onwijs leuk! Misschien gaan we nog meer plukken.

Dit weekend was het laatste weekend van de tentoonstelling Van Gogh & Friends in het Stedelijk Museum Alkmaar, daar wilden we toch wel graag heen. Dus dat deden we! Dit werk van Gerrit Willem van Blaaderen vond ik prachtig. Maar de echte Van Gogh schilderijen waren natuurlijk ook weer indrukwekkend. Ik was echt verrast, zo’n mooie tentoonstelling hier in Alkmaar!

Bernard was ook enthousiast!

Zondag was het tijd om iets te doen met de druiven. Eerst alle druifjes eraf halen, daarna lang in de pan laten koken en vervolgens zeven.

En toen hadden we druivensap! We gebruikten gewoon een recept van Google. En deden er nog wat kokosbloesemsuiker bij, anders was het erg zuur.

Uiteindelijk hadden we precies een fles! Ik krijg alweer helemaal zin om nog meer te maken, haha. Er hangen in elk geval nog genoeg druiven in de tuin bij mijn broertje, dus wie weet…

DELEN:

2 reacties

  1. Zo simpel is dan geluk 4 september 2023 / 19:38

    Wat een leuk idee om zelf druivensap te maken!
    Wauw, jullie zijn gewoon alweer drie jaar samen, dat gaat snel. Leuk om het op deze manier te vieren.

  2. Naomi 5 september 2023 / 06:45

    Respect voor het zelf maken van druivensap!
    En heerlijk om met een glimlach terug te kunnen blikken op je week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.