Lisanne beleeft #226

Afgelopen week zat vol kleine fijne momentjes! En op woensdag ging ik naar de huisarts én de kapper in Den Helder, dat was erg spannend. Ik laat je het resultaat van mijn haar graag zien. Ik neem je mee in mijn week!

De perenthee was in de bonus, dus er gingen een paar pakjes mee naar huis.

We hadden naar de Keuringsdienst van waarde gekeken over olijfolie, dat was echt een eye opener. Blijkbaar kun je in extra vierge olijfolie gewoon bakken, deze wordt gemaakt van olijven van de boom vlak nadat ze geplukt zijn. De classic varianten, waarop staat dat ze voor warm gebruik zijn wordt gemaakt van olijven die van de boom zijn gevallen en bijvoorbeeld verrot zijn, aangevreten door een vogel of een worm. Dat is natuurlijk hartstikke vies, dat kon je in de fabriek ook wel zien. Hierdoor wordt het gebleekt en geraffineerd. En dan denken wij dat we gezonde olijfolie hebben om in te bakken. Moraal van het verhaal: wij bakken voortaan gewoon in extra vierge, haha.

Dinsdag wist ik eigenlijk nog steeds niet of ik voor een bob ging of dat ik het lang liet, of iets ertussenin, haha.

Maar eerst naar de dokter! Ik kreeg ijzertabletten, nieuwe schildkliermedicatie en een verwijzing naar een specialist.

Het resultaat van de kapper zie je hier (ik heb nog geen goede foto in deze Lisanne beleeft).

Ik voelde me niet helemaal top, maar vanuit bed kun je ook wel wat dingen doen.

Zaterdag kregen we onze eerste Marley Spoon box binnen, dit is een maaltijdbox die ik heb gekregen. We hebben vier recepten, waarvan we er inmiddels twee hebben gegeten, tot nu toe zijn we enthousiast. En dat was een succes! Als je alvast ook wil proberen, ik heb een code (LISANNE) waarmee je €105 korting op je eerste boxen krijgt.

In het weekend genoten we van de nieuwe afleveringen van De Verraders, samen met een lekker theetje en een chocolaatje. Verder keken we naar Wie is de mol? en we kijken Succession, dat vinden we wel grappig.

Verder deden we in het weekend niet heel veel, maar we gingen wel even naar het winkelcentrum hier in de buurt. Daar kocht ik bij Hema dit geweldige theeglas van een beertje (of een hond, ik ben er nog niet helemaal uit).

DELEN:

5 reacties

 1. Naomi 20 februari 2024 / 09:55

  Heel erg mooi, je haar zo! En dat theeglas is echt heel erg schattig.

 2. Luus 20 februari 2024 / 17:27

  Haha ja ik heb ook gehoord over de aflevering over olijfolie en was voorheen altijd de mild variant koper. Nu dus ook niet meer!

 3. Irene 20 februari 2024 / 18:27

  Je haar is super leuk zo! Zou zelfs nog korter durven gaan!
  Zit er dan een groot verschil in qua smaak van de olijfolie? Ik koop altijd de milde variant omdat ik denk dat ik die lekkerder vind.

  • Lisanne 21 februari 2024 / 15:10

   Ja, er zit wel een verschil in smaak, in de extra vierge zit meer smaak van olijf. De milde heeft nauwelijks meer smaak en is neutraler (je wil niet altijd dat je gerecht naar olijf smaakt natuurlijk, haha)

 4. Simone 21 februari 2024 / 09:41

  Dat van de olijfolie heb ik gemist. Ik ga maar snel een andere kopen dan. Bah, wat goor eigenlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.