Lisanne beleeft #24

Soms noem ik een week een beetje gek, omdat hij anders dan anders was. Ik denk wel dat deze week een van de meest gekke was. We moesten ineens zo veel mogelijk thuis blijven. De wereld stond (en staat) een beetje op z’n kop! Zelf probeer ik de dagen zo normaal mogelijk door te komen, dus ik heb eigenlijk best een leuke week gehad!

Laten we beginnen bij het begin.

We hoorden afgelopen week dat we zo veel mogelijk binnen moesten blijven, afstand moeten houden en mensen zo veel mogelijk thuis moeten werken. Daarbij komt dat heel veel contentmakers op bijvoorbeeld Instagram hier rap op in zijn gaan spelen. Ineens is er veel meer content beschikbaar. Sommige contentmakers gaan ineens elke dag live, anderen praten de hele dag over het binnenblijven of over het virus zelf.

Ik moet zeggen dat ik dat best lastig vind. Ik krijg het gevoel alsof ik zelf ook iets anders moet gaan doen, terwijl er voor mij helemaal niet zo veel veranderd is. Ik ben weer begonnen met YouTube, wat heel leuk is (check het hier alvast). Maar daardoor zit ik na te denken over wat ik allemaal nog meer kan doen en nog meer kan maken.

Ik maakte wel de video met de aquarelijsjes. Die is in elk geval helemaal Lisanne.

Samen aan de eettafel werken. Best gek dat Allard ineens hele dagen thuis is. Ik ben natuurlijk gewend overdag alleen te zijn, om eerlijk te zijn vind ik dat altijd wel lekker rustig, haha. Het scheelt wel dat Allard gewoon zijn normale tijden aanhoudt en overdag werkt, echt een afleiding is het dus niet.

En ‘s avonds kunnen we wel samen iets doen. Thee drinken en serie kijken bijvoorbeeld!

Ik maakte een fotootje van het opruimen van de wastafel (mijn kant tenminste). Ik vind dat bij anderen altijd zo leuk om te zien, die voor en na foto’s wanneer er opgeruimd moet worden.

We kregen bloemen cadeau van mijn moeder, zo lief! Ik moet ook zeggen dat het me echt vrolijk maakt, verse bloemen op tafel. Het fleurt de boel wel op.

Allard haalde zijn racestoel tevoorschijn, je moet wat als je thuis moet blijven hè? Haha, het ziet er altijd wel heel cool uit!

Ik vond het best spannend om na een jaar weer een video te uploaden. Gelukkig kreeg ik hartstikke lieve reacties!

De video bewerken ging niet helemaal soepel. Eerst kreeg ik het niet van het kaartje op mijn computer. Daarna was het bestand uit mijn programma verdwenen terwijl ik het helemaal bewerkt had (dat duurde wel een paar uur). Uiteindelijk heb ik er maar een voice-over onder gezet in plaats van elke seconde bewerkt. En dat lukte gelukkig wel goed!

Ik testte de paintmarkers van Action, die heb ik al een tijdje liggen en ik besloot ze te testen terwijl ik naar een YouTube live keek van Elise en Jeroen. Je kan hem terugkijken, het is erg gezellig om aan te zetten terwijl je zelf ook aan het knutselen bent!

Na het testen van de stiften maakte ik nog een bloemetje met de stiften. De stiften zijn best heel leuk, ik moet nog even nadenken wat ik er precies mee wil gaan maken, maar ik weet zeker dat ik ze goed kan gebruiken!

‘s Avonds aten we bij mijn ouders, ze hadden ijsjes besteld bij de ijssalon met het lekkerste ijs van Nederland (jawel, ze hebben echt een prijs gewonnen). Karamel-zeezout en yoghurtsmaak had ik uitgekozen, allebei superlekker. in de cheesecakesmaak zit helaas gluten, dus die eet ik niet. Gelukkig hebben ze bij ijssalon De Schepper superveel smaken die glutenvrij zijn.

Op de terugweg reden we nog een rondje door Den Helder, de lucht was echt heel mooi. In het echt was de lucht nóg feller oranje, echt heel bijzonder.

Komende week hoop ik weer lekker creatief aan de slag te gaan en me niet zo veel aan te trekken van wat anderen doen. Hoe was deze bijzondere week voor jou?

DELEN:

5 reacties

 1. Madelon 24 maart 2020 / 16:55

  Het klinkt inderdaad als een leuke, productieve week ondanks de gekke situatie! Voor mij is er ook niet heel veel anders omdat ik ook al veel thuis aan mijn studie werkte, alleen nu kom ik helemaal niet meer echt buiten (behalve mijn balkon) dat was wel wennen. Ik hoop dat je deze week ook weer fijn aan de slag kan!

 2. Buitenmus 24 maart 2020 / 21:04

  Zo vreemd om je blog vanuit België te lezen, wij mogen al een week nergens meer heen, behalve naar de supermarkt, apotheker en, enkel met je huisgenoten, buiten bewegen. Alle andere winkels, restaurants,…. zijn gesloten, we mogen bij niemand op bezoek,…even vergeten dat dat niet overal zo is 😉

 3. Naomi 25 maart 2020 / 07:24

  Herkenbaar, dat er ineens veel meer content is .Voor mij was dat een reden om even te stoppen met sociale media. Het overspoelde me echt vorige week. De uitspraak van Loesje vind ik heel goed. Blijf bij jezelf, dan ontdek je denk ik ook wel wat jij deze week ‘moet’ doen.

 4. Mariska 29 maart 2020 / 11:09

  Zelf merk ik dat ik er best veel last van begin te krijgen. Ik voel me eenzaam (woon alleen met m’n kat), en doordat ik me eenzaam voel toch ook wel verveling en dat soort dingen. Het is een opeenstapeling van meerdere dingen nu en kan daar slecht mee omgaan. Hopelijk worden dingen toch sneller weer wat versoepeld.

 5. Evelien 29 maart 2020 / 19:12

  Jaa love dit! Meer van deze tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.