Lisanne beleeft #29

Afgelopen week was een bijzonder fijne week! Het was zulk mooi weer, daar ga ik heel goed op. Ik bouwde medicijnen af en begon met borduren. Ook genoot ik lekker van het zonnetje en ben ik bezig geweest met kleuren. ik laat het je zien!

Mijn vader was ziek, waardoor mijn moeder vrij intensief voor hem moest zorgen. Dus ik kocht een cadeautje voor mijn moeder! Bloemen en tomsoesjes (degene die die naam bedacht heeft vind ik briljant, ik moet er elke keer zo om lachen!). Mijn vader heb ik uiteraard ook wel beterschap gewenst, inmiddels is hij alweer zo goed als beter.

Ik kocht bij Hema stickers, waaronder stickers met de tekst ‘let’s make it cozy’ erop. Dat paste goed bij het cadeautje dat ik mijn moeder gaf!

Nog een eerste keer deze week: ik sneed in mijn vingers. Mijn messen zijn in elk geval goed scherp, haha. Ik had een muziekje opgezet tijdens het koken en ik zat gewoon met mijn gedachten ergens anders. Geen succes! De volgende keren let ik echt wel weer op, ik heb mijn lesje geleerd. Gelukkig zitten mijn vingers er nog aan en is de schade beperkt gebleven tot een paar sneetjes.

Ooooh, wat een heerlijkheid: in de zon zitten met een kopje thee en een puzzelboekje! Dit boekje zat ooit een keer bij Flow Magazine en kwam nu wel erg goed van pas.

En ik zag op Instagram dat iemand mijn bootjeskaartje had nagemaakt. Zo leuk! Het origineel is hier te koop.

Ik stel het plantjes water geven steeds uit, maar dat kan nu écht niet meer. Ik heb sinds vorige week een box vol groene kneusjes en die hebben wel wat liefde nodig.

De laatste tijd vind ik boodschappen doen wel echt een hele tocht. Nadenken wat je gaat eten en kopen én tegelijkertijd je aan alle regels houden en mensen ontwijken. Ik vind het best wel een werkje! Maar het lukt me, dat is wel errug fijn. Ik haal wel maar twee tassen per keer, als het meer is kan ik het niet dragen (en ik denk ook niet dat mijn hoofd het niet aan kan, haha).

In een opwelling bedacht ik dat ik wilde leren borduren. Dus… ik kocht borduurringen. Vervolgens heb ik steeds ‘s avonds voor het slapen gaan gekeken naar borduurfilmpjes, dat is zó ontspannend!

De woonkamer gaat er wel erg gezellig uitzien nu Allard thuiswerkt. Ik wil hem niet storen als hij boven op kantoor les zit te geven, dus ga ik maar beneden zitten. Dus langzaam komt er steeds een stukje meer van mijn creativiteit naar beneden. Oeps!

Na het borduren maar weer even kleuren, dat is een stuk simpeler. Dit boekje liet ik zien in mijn laatste Action shoplog.

Op mijn Instagram vroeg ik of er meer mensen zijn die nog nooit in hun leven koffiefilters gekocht hadden. Jawel, maar liefst 30% van mijn volgers heeft nog nooit koffiefilters gekocht! Ons Nespresso koffiezetapparaat is kapot, dus nu gebruiken we een oudje. Met filterkoffie!

Mijn kleurplaatje klaar. Wat ziet dat er gezellig uit, hè?

Ik besloot dat ik ook zoiets wilde maken, maar dan over de lente. Het lukte niet zo goed als ik wilde, maar het was leuk om te doen.

Dus… laat het borduren beginnen! Ik ben begonnen aan mijn eerste “echte” werkje nadat ik wat steken had geoefend. Het worden bloemetjes.

Ik moest een beetje om mijn eigen werkje lachen, alsof een kindje het gemaakt had. Ik had er zo mijn best op gedaan!

Dan maar weer even kleuren…

En we stopten met de auto even bij de tulpenpluktuin. We zijn niet gaan plukken, maar hebben wel even rondgekeken. Het ziet er zo gezellig uit, al die verschillende tulpen!

In het zonnetje borduren, súper fijn om te doen.

En kijk… ik word er al beter in! Ik vond het ook leuk om reacties te ontvangen van mensen waarbij dat ook opviel. Ik boek vooruitgang!

Oh, dit filter op Instagram is echt te mooi. Ik word er knapper van, verleidelijk om hem er altijd overheen te gooien, haha. Maar ik houd niet van neppe Instagram, dus ik blijf zeker ook altijd mijn echte hoofd gebruiken, zonder filter. Maar dit filter houden we er wel in, gewoon voor soms.

Ik hoop dat alles goed met je gaat! Het is een gekke tijd. Het zonnetje maakt alles wel wat draaglijker, vind ik. Maar die moeten we nu ook missen, helaas.

DELEN:

6 reacties

 1. Naomi 29 april 2020 / 06:54

  Wat een heerlijk creatieve week zeg! Dat borduren vind ik echt gaaf. En oefening baart inderdaad kunst, dat zie je maar weer.

 2. Darina 29 april 2020 / 07:16

  Zo fijn om zo creatief bezig te zijn. Een fijne week zo.

 3. Audrey 29 april 2020 / 07:53

  Echt leuk, al die creatieve dingen! Ik heb ook vorige week mijn Groene Kneusjes gekregen. Inderdaad best wat werk! Ook om ze te leren kennen, haha.

 4. Dionne 30 april 2020 / 11:01

  Ik denk dat ik mazzel heb dat die filter bij mij niet werkte, lijkt me superconfronterend. Hoe leuk trouwens de tulpenpluktuin! Ik heb zelf deze week klaprozen geplant, maar moet nog zien of dat goed gaat haha.

 5. Petra 5 mei 2020 / 16:55

  Mooi plaatje, al die tulpen bij elkaar! Ik was deze week in een bloemen-stuur-stemming, maar ook erg leuk lijkt me om gewoon je eigen boeketje te kunnen plukken. Ik vind het altijd leuk om te zien hoe anderen creatief zijn met handwerken, zoals borduren. Heb het ook geprobeerd maar het bleek niets voor mij. Heb er geen geduld voor… Kleuren en diamond painting gaat me beter en vind het daardoor ook leuker.

  Ik vroeg me iets af; doe je op een dag gewoon waar je zin in hebt of maak je een soort planning / dagindeling? Kun je dat plannen (nu) goed zelf doen? Misschien heb ik het helemaal mis maar meen me te herinneren dat je daar wat moeite mee had voorheen…

  Vooral de laatste paar weken merkte ik dat, doordat mijn vaste afspraken en uitjes wegvielen dat ik me wat rusteloos / nutteloos voelde. Ik deed wel taken waar ik voor deze periode aan werkte en had wel een planning, maar meer van alles een beetje. Plannen en ik is een geen goede combinatie en na een gesprek met mijn coach heeft zij een nieuwe dagindeling gemaakt. Met alles erin én vooral een goede balans tussen inspannen en ontspanning. Want ik plande alle ontspanning aan t eind van de dag en niet tussendoor.. Dat werkte niet. Ben benieuwd hoe jij dit soort dingen nu aanpakt! Ook in vergelijking met hoe je was voor je behandeling.

  Hoe is het met je vingers? Hoop dat ze inmiddels (zo goed als) genezen zijn?

  Liefs,
  Petra

  • Lisanne 8 mei 2020 / 18:08

   Diamond painting lijkt mij ook superleuk!

   Ik kan nu mijn dagen inderdaad ook beter inplannen. Ik maak meestal geen planning, soms heb ik wel wat dingen die ik moet doen, maar ik hoef het niet meer van uur tot uur op papier te hebben om het in mijn hoofd overzichtelijk te krijgen. Grote verandering met eerst inderdaad! Nu met de crisis zit er wel weer wat minder regelmaat in een dag merk ik, maar eigenlijk gaat dat ook wel goed. Ik heb ook wel moeite met genoeg ontspanning inplannen, maar ik probeer gewoon heeeel rustig aan te doen en dan gaat het goed tot het einde van de dag. Daar herinner ik mezelf steeds opnieuw aan en dan drink ik gewoon een extra kopje thee, of ga ik eventjes in de tuin zitten (of op bed als ik me wat minder voel)

   Met mijn vingers is het gelukkig helemaal goed, ik had niet diep gesneden dus het was zo weer geheeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.