Lisanne beleeft #3

Afgelopen week heb ik weer veel dingen gedaan. En zoals we dat vroeger ook altijd deden maakte ik weer een fotoverslagje. Afgelopen week speelden we spelletjes en ging ik “even” naar Ikea. En natuurlijk heb ik ook wel wat dingen gedaan aan mijn bedrijf. Ik laat het je zien!

Ik maakte zelf briefpapier. Super leuk om te doen, dit soort dingen wil ik zeker vaker gaan doen! Ik heb natuurlijk in mijn collectie van Post Leeft alleen nog maar kaartjes zitten, maar wie weet is briefpapier iets voor de toekomst. Nu kun je deze gewoon gratis downloaden en uitprinten.

Met Post Leeft ben ik ook bezig geweest. Ik heb de nieuwe kaarten op de website gezet en door het membership waar ik in zit ben ik meteen pakketten voor mijn kaarten gaan maken. Die zijn bedoeld voor webshops zodat ze kunnen beginnen met het verkopen van de Post Leeft kaarten. Mocht je benieuwd zijn, je kan ze op Postleeft.nl vinden.

En afgelopen week ben ik uiteraard ook weer naar de teken- en schildercursus geweest. We oefenden met het tekenen van gezichten. En daarna het schilderen. Het ging niet perse om het resultaat, meer om de oefening. Ik ben er thuis daarna ook nog mee bezig geweest en eigenlijk vond ik het leuker dan ik dacht.

Ik dacht: mensen tekenen is niet mijn ding. Toegegeven: ik denk niet dat het realistisch tekenen van mensen ooit mijn ding gaat worden. Maar misschien een stijl ontwikkelen waarop ik mensen kan tekenen wel! Dus het oefenen van mensen tekenen heb ik afgelopen week wel gedaan. Hierboven zie je het resultaat van de eerste keer een gezicht tekenen. Als ik nu in mijn schetsboekje kijk zie ik al vooruitgang, haha! Maar dit gezicht was wel echt bedoeld voor de “regels” van het tekenen van een gezicht. Vandaar ook de hulplijntjes!

Uiteindelijk oefende ik zestien keer een portretje, maar het zou een goede oefening zijn als het honderd keer was, hoorde ik. Hetzelfde voor de verhoudingen in het lichaam! Dat moet ik dan misschien maar gaan doen, hoewel ik zestien al wel veel vond, haha. Ik ben misschien wat ongeduldig hiervoor.

En ik ging aan de slag met mijn aquarelpotloden. Ik heb een heel mooie set van Faber Castell, die ik echt veel te weinig gebruik. Maar nu ben ik huisjes aan het maken in verschillende seizoenen en daarvoor heb ik gekozen met potloden te werken.

Ook dronk ik met mijn ouders een kopje thee (stiekem nam ik chocolademelk, het weer vroeg erom!) bij Hema. Terwijl we liepen naar het gedeelte waar je kon eten en drinken kwamen we langs de kleding. En verhip, daar hing het bloesje dat ik al een tijdje op het oog had! Hij is ook hier op hun website te vinden. En ik zie nu dat ze hem ook in nog een andere kleur hebben, die is ook leuk.

Ik moet zeggen dat ik mezelf wel een beetje bleekjes vind zien op deze foto, maar lekker in het zonnetje buiten gaan zitten is niet echt iets wat we met dit weer kunnen doen, haha.

Ook ben ik bezig geweest met het maken van een Instaswap. Er zit een adventskalender met geurkaarsen in en een leuk spelletje en nog wat leuke spulletjes. Ik ben op dit moment bezig met het inpakken van alles. Het hoeft nog lang niet klaar te zijn, maar deze keer schoot ik wel lekker op.

Ik vertelde vorige week dat ik werd geinterviewd, dat was voor de woonkrant. Het ging over interieur en ik gaf wat tips om je interieur herfstproof te maken. De woonkrant is een krantje dat alleen in Den Helder verspreid wordt, maar dat maakt het niet minder leuk.

Het stuk met mij en mijn tips waren verspreid over een hele pagina, super leuk! Hij zou donderdag op de deurmat moeten vallen, maar bij mij werd hij niet bezorgd, gek genoeg. Gelukkig kregen mijn ouders hem wel!

De avonden zijn echt herfstig: we schuiven de salontafel een stukje opzij en gaan lekker op het vloerkleed zitten om een spelletje te doen. Deze week speelden we skip-bo. Ik vind eigenlijk dat we komende week gewoon een ander spelletje moeten kiezen. We hebben er genoeg, genoeg keuze dus.

Nog een doel voor komende week: de huisjes afmaken zodat het stabureau weer vrij is! Dan kan Allard er misschien ook een keertje aan werken, haha.

Op dit moment ziet de werkplek er zo uit. Met kruk. Oeps, ik zie nu pas dat er nog plasticjes om de pootjes zitten.

Maar zaterdag ging ik even naar Ikea voor een paar uurtjes. Jeetje, ik had het kunnen verwachten, maar het was toch druk! We gingen alleen even voor wat kleine dingen maar toen kwam ik een mooie kruk tegen, uit dezelfde serie als onze bureaustoelen. En ik moet zeggen: hij zit lekker en hij staat toch ook wel heel erg mooi in ons kantoor!

Binnenkort krijgen we planten in ons kantoor en dan zal ik eens foto’s van alle hoekjes van ons kantoor maken. Ik denk dat het kantoor nu echt wel een heel gaaf thuiskantoor is geworden.

Nog een Ikea aanwinst: een lack tafeltje. De printer hebben we op dit tafeltje staan! En handdoekjes om in de badkamer op te hangen. Ik kan daar echt bij geen enkele winkel leuke handdoekjes voor vinden, deze van Ikea zijn ook gewoon “wel ok√©”.

Vlak voor de nieuwe week begint schrijf ik in mijn planner. Dan kijk ik hoe de nieuwe week eruit ziet, welke afspraken er zijn en welke dingen ik wil gaan schrijven. Het is fijn om maandagochtend al een plan te hebben, vind ik! En dan ga ik ook rustig, zonder allemaal dingen die nog in mijn hoofd zweven, slapen op zondagavond. Heel fijn moment om mijn planner in te vullen, vind ik!

DELEN:

11 reacties

 1. Tineke 7 oktober 2019 / 12:22

  Dat briefpapier is mooi, knap gedaan! Ik snap dat je het blousje mee hebt genomen, Hema heeft altijd hele leuke dingen.
  Liefs

 2. Darina 7 oktober 2019 / 12:39

  Mooi zeg het briefpapier! En wat leuk dat je in het plaatselijke krant stond.

 3. Mariska 7 oktober 2019 / 13:12

  Zo’n Lack tafeltje heb ik ook gehad en kun je voor heel veel dingen gebruiken, leuk en makkelijk ding.

  • Lisanne 8 oktober 2019 / 13:38

   Ja, ze zijn goedkoop en je kan er zo veel dingen mee doen! Wij hadden geen zin meer om een aparte plank te maken voor de printer… lack tafeltje ertussen en klaar. Super makkelijk!

 4. Simone 7 oktober 2019 / 14:57

  Wat mooi, je briefpapier! Super leuk als je dat in allerlei thema’s kunt maken. Verkoop je je kaartjes ook nog zelf of alleen via andere webshops?

  • Lisanne 8 oktober 2019 / 13:39

   Ik verkoop ze alleen via andere webshops! ūüôā Heb het een tijdje zelf via Etsy gedaan, maar dat was niet mijn ding, haha.

 5. Naomi 7 oktober 2019 / 17:19

  Het bloesje staat je goed. Heel leuk! Ik ben wel benieuwd naar een blogje over het kantoor. Volgens mij hebben jullie er echt iets moois van gemaakt.

  • Lisanne 8 oktober 2019 / 13:39

   Dankje! Ik ben stiekem ook best een beetje trots op hoe het kantoor is geworden, haha.

 6. Romy 7 oktober 2019 / 23:19

  Je nieuwe kaartjes zijn zo mooi geworden. En wat leuk zeg, dat artikel in de woonkrant! Jullie okergele muur ziet er dan ook heel tof uit. Net als je blouse trouwens. staat je goed, hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.