Lisanne beleeft #31

Afgelopen week was een gekke! Ik vergat mijn medicijnen ‘s ochtends, dus ik besloot weer verder af te gaan bouwen. Spontaan idee, maar ik moest wel even doorzetten. Ook was het heerlijk weer en daar heb ik lekker van genoten! Ik laat je zien hoe de rest van mijn week was.

Ik deed een spontane winactie met een Structuurjunkieplanner. Ik heb zelf een gele, dus mijn oranje gebruikte ik niet. Deze kreeg ik bij een cursus die ik nog steeds niet heb gedaan, haha. Maar ik heb hem weggegeven aan iemand die me volgde sinds mijn DIY video’s op youtube. Heel leuk, ik vroeg voor de winactie waarvan iedereen Lisanneleeft eigenlijk kent. Geweldig om te lezen hoe verschillend dat voor iedereen is. Veel mensen volgen me echt al heel lang!

Ook ben ik weer lekker gaan koken, deze lenterisotto van AH was echt een heleboel werk. Het was wel een oké maaltijd, ik zou zeggen: niet de moeite waard, haha. De kleuren samen waren wel heel erg mooi! Ik vond het wel lekker, maar niet voor herhaling vatbaar omdat het zo veel werk was.

Ik ben dus mijn medicijnen gaan afbouwen. Ik slikte eerst 400mg Tramadol. Toen ben ik naar 300 gegaan en nu zit ik op 200. Dat is alsnog heel veel, maar ik bouw wel in grote stappen af.

Dat ik in grote stappen af moet bouwen komt doordat ik niet tegen de vulstoffen van Tramadol kan. Het merk dat ik slik is enkel verkrijgbaar in hoge doseringen. Dus dat is elke keer flink afkicken, het zijn verslavende pijnstillers.

Ook keek ik maandag naar de tv. Ik maakte een grapje op Instagram, iedereen keek natuurlijk naar de persconferentie. Ook ik! Wat ik ervan vond? Ik vond het in elk geval heel veel informatie in één keer en wel best heftig dat er weer zo veel verandert. Of het goede keuzes zijn weet niemand, de tijd zal het leren! Ik heb er verder ook geen oordeel over.

Het is zo fijn als het zonnetje schijnt, vind ik! Ik kan daar echt ontzettend van genieten. Ik was echt hard aan het afkicken, het was echt wel heftig. Nog steeds, eigenlijk. Dan is buiten zitten wel echt een traktatie.

Elke dag rond etenstijd kreeg ik een heel naar en onrustig gevoel. Alsof elke vezel in je lichaam wil bewegen en niet meer stil kan zitten. Dus ik zat elke avond de rillen en wiebelen.

Op een avond ben ik gaan douchen omdat ik zó erg rilde, ik dacht: misschien stopt het dan want ik had het koud (dacht ik). Ik bleek het helemaal niet koud te hebben, want onder de hete douche bleef ik trillen. Gelukkig kan ik er nog wel om lachen. Ook omdat het meestal ‘s ochtends echt een stuk beter gaat.

Zaterdag heb ik bij mijn ouders buiten gezeten met een boekje. Lekker genieten van het zonnetje! Het was weer echt mooi weer, ik denk dat ik zelfs een beetje bruin ben geworden. Wel grappig: ik las hier een stuk over opruimen en wat rommel met een mens doet. Opruimen staat nog steeds op mijn to-do lijstje, haha.

Ik ben behoorlijk gevoelig voor het weer, vooral in zo’n afkickweek!

Gezellig samen met Allard aan het eind van de dag een spelletje Skip-Bo spelen. Dit was de eerste keer dat ik van hem verloren heb met Skip-Bo! Haha, ik heb wat van mijn tactiek aan hem doorgegeven en dat werkte blijkbaar. Toch wel jammer, ik win liever, haha!

Door het afkicken vind ik kauwen heel fijn als ik onrustig ben. In plaats van wiebelen kan ik dan kauwen. Dus… dan zijn aardbeien wel een goede avondsnack!

Dus mijn week was een beetje gek, door het afkicken. Ik ben nog niet helemaal van de afkickverschijnselen af. Hopelijk gauw! Maar ik heb wel weer een stukje afgebouwd, dat is heel fijn. Ik hoop dat alles goed met je gaat, hier gaat het op de afkickverschijnselen na gelukkig helemaal goed. Het was een kort fotodagboekje, maar ik denk dat we daar de Tramadol de schuld van mogen geven, haha.

DELEN:

3 reacties

 1. just 12 mei 2020 / 19:52

  fijne week, vraagje, waar heb je het groene topje gekocht?, leuk en staat je goed

 2. Naomi 13 mei 2020 / 06:59

  Klinkt heftig, dat afkicken van medicijnen. Lijkt me echt lastig om dat steeds vol te houden, dus ik vind je heel dapper!

 3. Julia 13 mei 2020 / 13:43

  Deze posts blijven zo leuk om te lezen! Het geeft weer een heel ander kijkje op wie je bent :]
  Succes met het afbouwen van je medicijnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.