Lisanne beleeft #33

Mijn eerste week alleen, dat was wel even slikken. Ik heb mezelf vooral veel bezig gehouden afgelopen week, dat zorgt voor fijne afleiding! En voor een leuk weekoverzicht, want ik heb veel om aan je te laten zien! Ik opende mijn post, ging op kringloopavontuur, verfde een muurtje en keek een heleboel leuke series.

De eerste dagen alleen waren wel heel gek. Mocht je je afvragen: alleen? Lees dan even het artikel van vorige week. Toen ik die foto maakte stond het huilen me nader dan het lachen. Ik had echt even een realisatiemomentje dat ik écht alleen was. Dat ben ik niet gewend, waardoor het wel heel gek voelt.

Doordat Allard zijn spulletjes heeft meegenomen ging ik op zoek naar een tv-meubel. Dat is nog best wel lastig! Ik wilde eigenlijk kijken of ik niet iets cools kon vinden in de kringloop, waar ik vervolgens dit schattige, maar veel te kleine kastje tegen kwam. Ik moest hem wel even op de foto zetten. Ik vraag me af of een van mijn Instagramvolgers hem uiteindelijk gekocht heeft, ik kreeg wel vijftien vragen van mensen in welke kringloop dit was. Het was in De Zolder van Den Helder, mocht je daar benieuwd naar zijn. We keken ook bij Rataplan en het Boelhuys, zonder succes helaas.

Als je samenwoont verdeel je de huishoudelijke taken. Ik houd persoonlijk niet van opruimen, dus dat was nooit mijn taak. Nu moet ik dat natuurlijk wel doen. Dus… dan doe ik het maar. En zet het daarna trots op de foto, haha!

Ik keek afgelopen week een heleboel series. Sweet Magnolias kwam nieuw op Netflix. Heel leuke feelgood serie! En Vanaf zondag staat ook Modern Family twee nieuwe seizoenen erop, dus die ben ik ook aan het kijken. En daarna een nieuw seizoen Dynasty. Ik ben nog wel eventjes zoet met Netflixen!

Ik deed een heleboel kopjes thee in de tuin. Het is zo’n fijn plekje om te zitten! Even lekker helemaal tot rust komen.

En ik kreeg post. Superlief, van Christine. Dankjewel!

Ik kreeg van meerdere mensen vragen of ze me post mochten sturen en dat mag altijd, ik heb namelijk een postadres:

Lisanne leeft
Postbus 161
1780 AD Den Helder

En ik deed ook een bakkie met Allard in de tuin. Het is superfijn dat we nog gewoon vrienden zijn. Af en toe komen we even bij elkaar langs voor een bakkie. Wel zo gezellig!

De helft opeten en vervolgens een foto maken… het is maar goed dat ik geen foodblogger ben. Ik at mijn lunch: lekkere broodjes van Bakker Leo (mijn favoriete glutenvrije broodjes) met hagelslag. En uiteraard kan het kopje thee niet ontbreken.

En ik was er afgelopen week helemaal klaar voor: een muurtje verven! Maar toen ik erachter kwam dat het heel mooi weer was besloot ik toch iets anders te gaan doen…

Namelijk in de zon zitten! Ik heb lekker gewandeld en in de zon gezeten bij mijn ouders. En ik ben nog een beetje verbrand geraakt van de zon ook, oeps. Maar ik was wel heel blij! Voordat ik zo opgeknapt ben kon ik nooit lang genoeg buiten zitten om te verbranden, dus ik moet er nu wel aan wennen dat ik soms toch wel moet smeren met zonnebrand.

De volgende dag werd het wel tijd voor mijn muurtje. Alles afgeplakt en gaan met die banaan! Ik heb foto’s gemaakt hierover voor een blogpost. Het ging niet helemaal zoals gepland, maar uiteindelijk is het geluk!t!

Kijk maar! Zelf een kleurtje gemengd. Mocht je nou weten hoe ik dat heb gedaan, houd dan de site goed in de gaten. Het zou zomaar kunnen dat ik al mijn pro-tips met je deel. Of eigenlijk: mijn eerste ervaring.

Er hingen geen fijne herinneringen aan dat muurtje, vandaar dat ik hem écht een andere kleur wilde. Inmiddels voel ik me al fijner in de betreffende kamer. Ik moet van veel dingen nog echt even mijn eigen plekje maken, zodat ik me helemaal happy en thuis voel in huis. Ik denk dat ik maar weinig hoef te veranderen verder. Vooral het vullen met dingen waar ik blij van word (zonder dat het te vol wordt, haha. Ook een gevaar!).

Wat een verschil he, die foto’s. Links de selfies van een jaar geleden en nu en rechts mijn complete uiterlijk van toen en nu. Aan mijn huidige gewicht moet ik nog wel een beetje wennen, maar ik voel me zó veel beter. Dus dat maakt dat het me helemaal niet zo veel uitmaakt hoe ik eruit zie. Als een lichaam zijn werk doet is dat al meer dan genoeg voor mij!

Zoals ik al zei: ik ben lekker druk bezig geweest. Ik heb ook een paar keer samen met mijn ouders gegeten en een keertje met Allard. Dus ik ben niet hele dagen helemaal alleen geweest. Dat scheelt wel. Maar ik geniet wel van de rust op sommige momenten. Het heeft voordelen en nadelen, dat alleen wonen. Woon jij ook alleen, of woon je samen? (met een partner, kinderen, huisgenoten ouders, het kan natuurlijk allemaal) En zou je graag soms ook wel eventjes alleen willen wonen?

DELEN:

6 reacties

 1. Ilona Wielinga 27 mei 2020 / 09:47

  Leuk weer om mee te kijken en je ziet er echt goed uit! Vind het nog steeds wel bizar hoe je ging van het plannen van je begrafenis naar volop leven, zo mooi hoe dat is gegaan.
  En zo leuk dat Allard en jij nog contact hebben, het is zo raar als je elkaar opeens nooit meer ziet terwijl je elkaar dagelijks zag.

 2. Bettie 27 mei 2020 / 10:11

  Je ziet er goed uit. En wat een mooi kleurtje op je muren

 3. Annelies 27 mei 2020 / 10:12

  Ik woon al weer 4 jaar alleen en vind dat best lastig soms. Zo vind ik alleen eten helemaal niet zo leuk, dan wordt het echt iets dat moet en doe ik het bij de televisie. Een keer per week eet ik wel bij mijn vader en af en toe komt ook wel eens een vriend eten, wat altijd gezelliger is.
  En zoals je zegt: je moet alle huishoudelijke taakjes zelf doen, ook als je er totaal geen zin in hebt. Balen soms.

 4. Naomi 27 mei 2020 / 10:27

  Wow, wat een verschil in één jaar! Ik ben heel benieuwd naar die blog over het muurtje, want ik zou er nooit aan durven beginnen om zelf een kleur te mengen. Respect! En je maakt me dus nieuwsgierig;).

 5. Sanne 27 mei 2020 / 12:23

  Hi Lisanne, Ik woon sinds afgelopen januari alleen, na een relatie van 11 jaar. In mijn relatie vond ik het vaak al lastig om alleen te zijn maar nu ik mijn eigen huisje heb merk ik dat ik ook vaak tot rust kom op de momenten dat ik alleen ben. Ik moet me er soms nog wel even overheen zetten maar stukje bij beetje gaat het steeds beter en ga je op een gegeven moment van die momentjes genieten. Succes en sterkte! Je kan het!

 6. Saralien 27 mei 2020 / 17:29

  Altijd verdrietig, als een relatie stopt, zelfs al is het op een “goede” manier. Even opnieuw weer Je weg vinden, alleen nu. Gelukkig ben je niet alleen en je bent super bezig met je huis.. wat een mooie kleuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.