Lisanne beleeft #36

Vandaag hebben we dubbele pret, namelijk een fotodagboek van twee weken, in plaats van eentje! Vorige week was ik wat ziekjes, dus ik dacht: we schuiven het een weekje op. Dus dat deed ik. Ik laat je zien wat ik afgelopen twee weken gedaan heb. Ik maakte foto’s voor mijn fotografiecursus, mijn nieuwe tv-meubel werd geleverd en ik deed nog veel meer leuks.

Ik liet zien wat ik droeg, echt een outfitje dat ik zonder na te denken uit de kast kan pakken. Altijd goed!

Op het kleed is mijn favoriete plekje om tv te kijken. Niet op de bank, maar voor de tv op het kleed tegen de bank aan. Ik bleek niet de enige te zijn die daar lekker zit, meer van mijn volgers zitten weleens op de grond. Gekkies!

Gezellig met mijn moeder een kopje thee doen.

En ik had huiswerk voor mijn fotografieklasje. Ik vind dat nog best wel lastig. Je moet er echt even de tijd voor nemen en over nadenken wat je precies wil gaan doen. In de eerste les deden we de lesstof van twee lessen, dus het was meteen heel veel. Gelukkig weet ik al wel het een en ander van fotografie, maar anders was ik wel een beetje verdwaald geweest in alle theorie.

Ook nam ik mijn volgers mee op boodschappenexpeditie. Ik kocht niet heel spannende dingen, namelijk bevroren fruit, crackers en… frietjes! Oké, frietjes is wel heel leuk. Ook omdat ik drie dagen kan eten van een zak frietjes, haha.

De foto van de boom maakte ik als onderdeel van mijn huiswerk. We moesten iets doen met scherptediepte en een foto van onder naar boven maken. Dus dit was twee in één.

Yes, mijn nieuwe tv-meubel kwam!!! Deze vond ik bij de kringloop, De Zolder van Den Helder. Het was echt een koopje, maar hij staat superleuk in mijn woonkamer. Ik ben er helemaal blij mee. Het is sowieso fijn dat er geen grote lege plek meer is, maar dit meubeltje maakt het weer helemaal gezellig. Hij past er echt perfect!

En nog dezelfde dag werd mijn tv opgehangen door mijn vader! Ik had gelukkig nog een tv (Allard had zijn tv meegenomen), dus die heb ik nu hangen. Dit is een oudje van mijn ouders, hier ben ik meer dan tevreden mee. Hij is niet (heel) groot of nieuw en een beetje traag, maar hij doet het en ik kan er series op kijken. Een tv-abonnement heb ik overigens niet, ik doe alles gewoon via het internet. Scheelt weer een paar euro per maand!

We konden weer fijn in de tuin zitten met het mooie weer. Wat een rijkdom hè?

Deze plant had ik in het kantoor boven staan, maar deze heb ik toch maar naar beneden gehaald, dat staat toch net iets gezelliger. Ik heb hem een nieuwe pot gegeven (er zat een veel te grote omheen). Nu staat het extra knus in dat hoekje!

Bij mijn ouders in de buurt staan zulke leuke klaproosjes. Ik vind het zo leuk als er in een buurt gewoon wilde bloemen groeien, dat staat zo gezellig.

Ik wist niet hoe mijn plant heette. Uiteindelijk had ik het toch fout, het is een Scindapsus Trebie. Blijkbaar. En hij groeit heel goed!

Zoals ik al vertelde had ik niet de beste week. Ik lag weer wat meer in bed.

Heel veel powernapjes.

En huiswerk voor de fotografiecursus. Ik moest een lucht op de foto krijgen en dat is nog best een uitdaging zo op de lichtste dagen van het jaar!

Dus… ik maar weer op pad met mijn camera. En foto’s maken op Huisduinen! Dit torentje staat op de dijk, het is eigenlijk wel jammer dat je de zee niet ziet op mijn foto.

Maar opdracht was natuurlijk de lucht. En dit is wel een typisch Helders iets om op de foto te zetten, haha. Ik maakte ook nog een foto waarbij ik een korte sluitertijd gebruikte.

Ik kreeg echt onwijs veel berichtjes op Instagram met fotografietips. Zo fijn! Echt heel leuk om van zo veel mensen dingen te kunnen leren.

Filtertje. Zo zie ik eruit nadat ik lipfillers heb genomen. Misschien niet zo’n goed idee.

In de fotografieles van afgelopen week probeerden we te “pannen”. En dat lukte best wel goed! Was heel erg leuk om te doen!

Ik had alle aquamarkers an Action in de grote pakketjes, alleen de rood/oranje/gele had ik nog niet. En die vond ik afgelopen week bij Action, dus die moest mee! Nu is mijn setje compleet. De bakjes komen bij de stiften, die kun je in elkaar schuiven. Zo heb je een supermooie display. De aquamarkers van Action vind ik echt leuke stiften, ze werken heel fijn en geven weer een ander effect dan acoholmarkers. Ze drukken ook veel minder door, wat wel heel fijn is.

En weer een outfitje. Weer zo eentje die altijd kan!

Mijn favoriete snackie van de afgelopen tijd: bevroren fruit (tegenwoordig gebruik ik de zakken, die zijn iets voordeliger). Even ontdooien. Beetje yoghurt erbij, honing erbij. Lekker!

Voor vaderdag waren mijn broers dit weekend op bezoek bij mijn ouders. Heel gezellig! We gingen barbecuen.

‘s Avonds keek ik naar het perfecte plaatje.

En zondag ging ik op bezoek om ons cadeautje te geven aan onze vader. Daarna ging ik naar Allard om even naar een serie te kijken en samen te eten.

We kijken naar Mr Robot. Alle andere seizoenen hebben we ook samen gekeken, dus nu kijken we gewoon samen verder naar seizoen 4. We kijken via Prime Video.

En thuis keek ik nog één aflevering van het perfecte plaatje via Videoland en toen waren de afleveringen daarvan op. Ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen in het najaar!

Dus… dat waren de afgelopen twee weken. Zo heel veel spannende dingen heb ik niet gedaan. Maar ik heb wel genoten van het fotograferen, het is heel leuk dat ik daar zo veel reacties op krijg! Als je me ook wil volgen op Instagram kan dat hier. Komende week ga ik extra genieten van het zonnetje en het mooie weer, hoop ik!

DELEN:

3 reacties

  1. Simone 23 juni 2020 / 20:25

    Wat ziet je huis er leuk uit. En het tvkastje past echt perfect! Heel leuk 😀

  2. Naomi 24 juni 2020 / 10:51

    Prachtig, die foto’s. Ik vind vooral die van de boom heel gaaf. Een poosje geleden ben ik ook begonnen met ‘snacken’ met yoghurt en bevroren fruit. Echt zó lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.