Lisanne beleeft #43

Zo, dat was een lekker weekje! Wat een weertje, nietwaar? We begonnen nog koeltjes, maar verder in de week werd het echt tropisch weer. En eerlijk? Ik houd ervan! Ik heb er in elk geval wel gebruik van gemaakt, zo ben ik naar het strand geweest, heb ik ijsjes gegeten en ben ik verkoeling gaan zoeken op de dijk. Graag laat ik je zien hoe mijn week was!

We beginnen met een heel duffe foto. Ik voelde me niet superfit en vroeg me af hoe acceptabel het zou zijn om in pyjamabroek naar buiten te gaan (om boodschappen te doen). Uiteindelijk heb ik toch maar een broek aangetrokken, haha.

Toen ik eenmaal ging wandelen ging het al iets beter, maar ik word op zo’n moment altijd even bang voor een terugval. Gelukkig ging het de dag erna weer beter. En ik heb gewoon mijn boodschapjes doen!

En ja, ik zat even op mijn bank uit te rusten. Helemaal gek om op mijn bank te zitten terwijl ik er altijd naast zit. Ik heb zo’n lekker plekje naast de bank, daar zit ik graag.

Hier zat ik weer naast de bank, met thee.

Het begon mooi weer te worden, dus ik besloot buiten aan het werk te gaan. Toen was dat nog een leuk idee, hahaha.

En ik heb gebruik gemaakt van mijn ligbedje, hier was het nog niet heet. Dus genoot ik lekker van de zonnestralen.

Ik ben gaan wandelen naar mijn ouders, het waaide alleen wel écht heel erg. Normaal krijg ik altijd last van mijn oren, nu met oordopjes (met muziek) niet. Wel erg handig!

Op Instagram had ik het over je alleen voelen en over het feit dat dat niet erg is, voor mij tenminste. Het was zo mooi weer en dan lijkt het soms alsof íedereen alleen maar leuke dingen doet. En als je dan niets te doen hebt voelt dat weleens alleen. Zo ervaar ik dat in elk geval.

Maar dat hoort erbij, denk ik dan maar. Het is normaal om dat te voelen en het gaat (bij mij) vanzelf over.

Ik deed nog eens boodschappen, waarbij ik deze nieuwe streetart tegenkwam onderweg naar de supermarkt. Vanuit deze hoek ziet het er heel gaaf uit, ik laat het je straks zien vanuit een andere hoek, dan ziet het er heel anders uit!

Trucje van mij: ik heb altijd blikjes frisdrank in huis voor als ik bezoek krijg. Geen flessen, want ik drink het zelf niet en krijg niet zó veel bezoek dat er hele flessen doorheen gaan zonder dat de prik verdwijnt. Dit is wel een leuke manier om toch fris in huis te hebben.

En toen werd het ineens heel erg mooi weer. Strandweer! En dus bikiniweer.

Ik had alleen niet zo heel goed geslapen. Ik had de dag ervoor een beetje een naar telefoongesprek. Van dat gesprek kon ik in elk geval niet meer zo lekker slapen, dus dat was de volgende dag te zien.

Donderdag genoot ik van een middagje strand…

En, je zou denken dat deze foto van dezelfde dag is, maar dat is niet zo. Vrijdag ging ik samen met Allard naar het strand! Dat was weer heel gezellig.

En beide dagen ben ik niet verbrand, dat is best een prestatie met mijn lichte huidje.

Ik zie altijd bij mijn ouders overal zulke sleutelhangers liggen. Allemaal nog sleutelhangers die ik in mijn jeugd heb gemaakt! Zo leuk dat ze zo lang mooi blijven. De meeste mensen herkenden ze wel.

In mijn kledingkast vond ik een broekje waarvan ik dacht dat hij niet meer paste, maar die toch nog past (soort van). Deze kocht ik tien kilo lichter, denk ik. Ik was helemaal in mijn element met mijn spijkerbroekje, ik dacht dat ik geen enkele passende meer had.

In het begin van de hitte kon ik mijn huis nog een beetje koel houden. Inmiddels is het kwik gestegen tot boven de 26 graden, koeler krijg ik het ‘s nachts ook niet. Overdag is het wel 27,5 graden geweest.

De streetart die ik je eerder liet zien vanuit een andere hoek. Gaaf he? Hij klopt echt alleen als je er vanuit het juiste punt naar kijkt, verder ziet het er vooral heel gek uit. Mooi gemaakt! Door de binnenstad van Den Helder zijn verschillende werken gemaakt.

Ik heb een gewoonte: ik drink een kopje thee voordat ik ga slapen. Zelfs als het zo ontzettend heet is.

Hier kreeg ik het ook nog koel, haha. Was ik best trots op.

Overdag is het eigenlijk wel steeds beter te doen, omdat er meer wind is. Bij mijn ouders op hun terras kun je echt lekker in het windje zitten!

Zondag at ik een ijsje bij Ijssalon de Schepper (vet lekker ijs). Ik koos de smaken caramel-zeezout en cookies (jawel, glutenvrij, echt waar! Leuk he?). Hoogtepuntje van de week, haha. Ik houd echt van ijsjes.

En zondag maakte ik een wandeling over de dijk. Het was zo heet, maar op de dijk was gelukkig lekker veel wind. Fijn!

‘s Avonds werkte ik al mijn mails weg. Nog een gekke gewoonte van mij: voordat de werkweek begint een lege mailbox hebben. Op zondag dus, haha. Ach, het werkt!

Ook begreep ik dat het komende week ook nog mooi weer wordt. Ik ga ervan genieten! Ik ga echt heel goed op het goede weer. Hopelijk gaat het ook goed met jou ondanks de warmte!

DELEN:

5 reacties

 1. Sanne 11 augustus 2020 / 09:08

  Weer leuk om te lezen. Wat goed dat jij het alleen zijn kan omdenken en dat je denkt: ik mag dit voelen, ik voel me snel weer beter. Ik kan dat namelijk moeilijk ombuigen en blijf er vaak in hangen. Maar super goed dat jij dat niet hebt.

 2. Audrey 11 augustus 2020 / 09:24

  Van mij mag het wel afgelopen zijn met die hitte, hoor! Mooi dat jij er wel van geniet 🙂 Streetart vind ik echt tof altijd.

 3. Naomi 11 augustus 2020 / 10:29

  Heerlijk, die momenten aan het strand. Ik kan gelukkig goed tegen de warmte en geniet nog steeds van de zomer.
  Je werkplekje in de tuin (kan me wel voorstellen dat je daar nu even niet meer gaat zitten;)) ziet er trouwens heerlijk uit!

 4. Petra 11 augustus 2020 / 17:06

  Dat werkplekje buiten ziet er goed uit! Nu te warm lijkt me, maar voor wat koelere dagen heerlijk! Ben een beetje jaloers…. Hier lukt me dat niet, onze gezamenlijke tuin ligt de hele dag vol in de zon….

  Ik zag je berichtje over ‘alleen zijn’ op Instagram voorbij komen. Ik vond het vooral stoer van je dat je het deelde! Dan bedoel ik… niet veel mensen doen dat. En ja, je alleen voelen is oké, zolang je je niet eenzaam gaat voelen. Zulke momenten komen en gaan ook weer, zoals je zegt. Goed dat je er niet tegen gaat vechten, maar het gevoel er gewoon laat zijn.
  Het kan mij dan soms helpen om naar buiten te gaan. Wandelen, even tussen de mensen zijn.

  Geniet lekker van de warmte de komende week!

  Liefs,
  Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.