Lisanne beleeft #5

Afgelopen week was weer een volle! Allard had een weekje vakantie, dus we hebben lekker veel dingen gedaan. Ondanks dat het geen vakantieweer was (alleen maar regen en donker!) hebben we het toch super leuk gehad. We gingen naar het tuincentrum, naar Alkmaar en we gingen wandelen in het bos.

Maandag waren een beetje aan het nadenken: eerste dag van Allard zijn vakantie, wat gaan we eigenlijk doen? We waren beiden nog nooit in tuincentrum De Boet geweest, in Hoogwoud. En dat scheen erg groot en mooi te zijn, dus we besloten erheen te rijden. Daar werden we positief verrast! We gingen er zonder verwachtingen heen.

Ze hadden er leuke waxinelichthouders in de vorm van een pompoen. Ik vond ze zo leuk dat we er eentje hebben meegenomen. Er kunnen beter geen echte kaarsjes in, gelukkig gebruiken we die meestal toch niet, vaker de LED variant.

Ze hadden complete dorpen met Halloweendecoratie. Ik vond ons pompoentje wel goed genoeg voor Halloween, haha. Dat vieren we toch niet echt, maar ik vind het wel leuk om zo’n houdertje te hebben. Een compleet dorp inclusief enge trein is wel geweldig om naar te kijken. En foto’s van te maken!

Een van de redenen dat we het geweldig naar onze zin gehad hebben: de opbouw van alle Kerst-dingen was al bijna klaar! We konden dus al kerstwinkelen terwijl de show pas officieel afgelopen zaterdag open ging. Alleen dan was het nog lekker rustig en er hing een heel fijn sfeertje.

Alle medewerkers waren nog hard aan het werk om de show af te maken, maar er stond al ontzettend veel. En het was zo indrukwekkend groot en mooi!

En fotogeniek! Er stonden een heleboel verschillende kerstdorpen in allemaal verschillende stijlen. Je krijgt er zin van om je eigen kerstdorp van te maken! Uiteraard verkopen ze ook al de miniatuurhuisjes en tafereeltjes. Wij hebben (gelukkig) geen ruimte voor een kerstdorpje, dat is een typische hobby waarin ik beter niet kan beginnen, haha.

Ik was helemaal gelukkig. Ergens halverwege kon je nog even wat eten en drinken. Ze hadden zelfs glutenvrij brood én koek. Dat is toch fijn, aangezien ik glutenvrij eet.

Allard vroeg me welke kerstbomen ik mooi vond, want hij moest en zou kerstballen kopen. Oké, ik zoek er wel even een paar uit. Deze hierboven vind ik geweldig, maar een tikkeltje hysterisch voor thuis.

De bomen met veel groen en goud vond ik erg mooi. Bij elke boom die ik aanwees nam Allard het vrij letterlijk: oh, die houten sterren vind je mooi?

Neehee, de kleuren!

Dat groene vind ik dus super mooi!

Uiteindelijk heb ik Allard weten te verzekeren dat we niet álle kerstballen meteen hoefden te kopen. We hebben wat basiskleurtjes gekocht, en dan kunnen we als we eens ergens zijn nog eens een wat meer bijzondere bal ergens kopen. Dat vind ik wel erg leuk, als een soort aandenken! Bij dit tuincentrum kochten we twee vogeltjes als aandenken. En dus de “basis”ballen in groen, goud en zachtroze.

Er waren zo ontzettend veel mooie bijzondere kerstballen!

Ik denk dat de groene en de geelgoude kleur kerstballen van hierboven de ballen zijn die wij kochten.

Dinsdag ging ik ‘s avonds weer naar teken- en schilderles, verder met het portret dat ik vorige week begon. Ik maak tussendoor regelmatig een foto, ik was bang dat ik hem met de volgende stap zou verpesten. Dan had ik in elk geval de foto nog gehad, haha. Dat maakt wel dat je een stuk minder bang bent om lekker bezig te gaan met verf.

We maakten een puzzel met 1000 stukjes. Uiteindelijk hadden we hem binnen 3 dagen af, dat is best snel!

Ook ben ik afgelopen week naar Alkmaar geweest, wel twee keer! De eerste keer met mijn ouders, de dag erna met Allard samen. Allebei de keren was het super gezellig! Ik heb alleen de bovenstaande foto om het te bewijzen, maar het was wel erg leuk, ondanks het weer.

Bij het tuincentrum waar we maandag heen gingen kocht ik wat nieuwe potjes, die hadden we nodig. Maar we kochten ook plantjes (oeps), waar ik ook weer potjes voor nodig had. Maar nu heb ik genoeg potjes! Ik heb wat planten verpot en ben nu helemaal blij met mijn verzameling plantjes.

Ik vraag me af of ik ooit zó veel heb gedaan in één week. Maar ik kreeg bak-kriebels, dus besloot een bananenbrood te bakken. Ik stuurde trots foto’s naar mijn moeder van het resultaat.

Ik gebruikte het recept op de doos van het glutenvrije amandelmeel van AH. In plaats van noten en bramen gebruikte ik blauwe bessen. Uiteindelijk is hij goed gelukt, maar nadat hij in de oven kwam heb ik hem nog twee keer extra in de oven moeten doen (in plakjes) om hem goed gaar te krijgen. Ach, als het op de ene manier niet perfect gaat dan lukt het op een andere manier wel. Hij was erg lekker, ik heb een deel in de vriezer gestopt om later op te eten.

Doordat Allard vakantie had zijn we lekker veel buiten geweest, zo maakten we bijvoorbeeld een wandeling in het bos. Dit had ik echt al jaren niet gedaan.

Het is in dit geval letterlijk hollen of stilstaan, ik ben namelijk wel door het bos gerend toen ik probeerde om te gaan hardlopen. Maar dus nooit gaan wandelen. Nu durf ik niet te beginnen met hardlopen omdat het daarna altijd fout lijkt te gaan, dus ik geniet lekker zonder hard te lopen. Ook helemaal prima, mij hoor je niet klagen.

Ik had mijn fototoestel mee naar het bos, waardoor ik zulke mooie plaatjes kon schieten!

Leuk om te weten: er staat een winactie op mijn Instagram. Je kan nog meedoen tot en met dinsdag (deze blogpost komt op maandag online). Dus je hebt nog een kans, je vindt hem hier op Instagram. Je hoeft alleen een reactie achter te laten om mee te doen.

Verder kwamen mijn oma’s en opa gisteren onze woning bekijken, we wonen er pas sinds augustus en het is nu net een beetje “af” aan het raken. En mijn moeder is vandaag jarig, daarvoor aten we gisteren samen een taartje.

DELEN:

10 reacties

 1. Lenneke 21 oktober 2019 / 10:34

  Wat fijn dat je zo lekker veel kon doen! Ik wil dus heel graag naar het tuincentrum in Duiven, waar ze zo’n enorme kerstshow hebben. Zin in. (Wel doordeweeks, anders word ik gek van de drukte.)

  • Lisanne 21 oktober 2019 / 11:52

   Oh ja, dat is de aller grootste van Nederland (of zelfs europa?) toch? Lijkt me geweldig om te zien! Maar inderdaad wel doordeweeks, ik wil niet weten hoe druk het is in het weekend (vooral in december zal het lekker druk zijn, haha)

  • Simone 23 oktober 2019 / 16:58

   Eurofleur in Leusden is ook een aanrader als je die in Duiven tof vind!

 2. Darina 21 oktober 2019 / 11:31

  Wat een fijn weekje. De kerstdorpjes vind ik ook altijd heel leuk om te bekijken. En gefeliciteerd met je moeder!

 3. Naomi 21 oktober 2019 / 12:44

  Wat een heerlijke week zeg! Maar kerstdorpjes… Hm, ik ben net uit de fase van het ontkennen van de herfst;).

 4. Ilona Wielinga 21 oktober 2019 / 13:45

  Klinkt als een heerlijke week. Ik word er trouwens wel even blij van hoe mooi die kerstballen op kleur gesorteerd zijn!
  Van harte gefeliciteerd met je moeder trouwens.

  • Lisanne 22 oktober 2019 / 10:48

   Heerlijk he, die nette schappen? Ook allemaal nog helemaal vol en netjes, ik houd ervan!

 5. Mariska 22 oktober 2019 / 11:21

  Ja de Boet is altijd erg leuk rond de kersttijd, hele mooie opstellingen 🙂

  • Lisanne 23 oktober 2019 / 21:25

   Jaaa, het was echt geweldig, zo mooi allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.