Lisanne beleeft #6

De weken vliegen voorbij. Dat ik ineens meer kan begint te wennen en tegelijkertijd blijft het een uitdaging om alles op een fijne manier in te delen. Het gaat dus niet echt vanzelf, maar gelukkig deed ik toch veel fijne dingen. Ik laat het je zien!

Op maandag was mijn moeder jarig, de dag ervoor vierden we haar verjaardag. Op de dag zelf gingen we naar Ikea en brachten we mijn broer weg. We waren alleen vergeten dat het herfstvakantie was, het was echt megadruk! Maar we hadden een missie. Ik denk dat de afdeling met vloerkleden wel de minst drukke afdeling was, haha.

Bij de dekbedovertrekken waren we wel even bezig, mijn moeder kon niet kiezen. Uiteindelijk koos ze er twee, maar ik denk dat ze zich nu toch weer bedacht heeft en er eentje terug gaat.

Zelf moest ik me inhouden om niet ook een nieuw dekbedovertrek te kopen. Ik heb er al twee, maar daarvan vind ik er eentje niet meer zo mooi. Degene bij Ikea die ik heel mooi vind is alleen €80, dat was wel een goede reden om hem níet te kopen, duur geintje. Dan maar een dekbedovertrek dat iets minder perfect in de slaapkamer past, dat overleven we wel.

Op dinsdag wandelde ik veel. Ik maakte een rondje door de stad en zag deze ronde knuffeltjes bij Hema. Met punten kun je deze gratis krijgen, zo leuk! Ik heb genoeg punten voor één knuffeltje, maar kon niet kiezen. Dus maakte ik een foto om later te bedenken wat ik met mijn punten zou doen.

Missie trapkast.

Haha, ik schaam me een beetje voor deze foto! De trapkast wilde ik graag opruimen. Inmiddels heb ik nog wat bakjes toegevoegd en heb ik alles gelabeld. Dat leek wat overbodig, maar het is zó fijn. Je kan nu in een oogopslag zien wat er allemaal ligt en in een handomdraai heb je wat je nodig hebt. Dat werkt toch wel een stuk sneller, heel fijn!

Verder heb ik veel dingen weggedaan of netter neergezet. Het is verleidelijk om een rommeltje te maken van zo’n trapkast, want je doet de deur dicht en je ziet het niet meer. Maar ik vind het toch wel fijn als het gewoon netjes, of op zijn minst overzichtelijk is. De bakjes die ik gebruik zijn van Action.

Als je zelf ook een nette opgeruimde trapkast wil, deze blogpost van Shifra is echt super fijn. Ziet er ook zo mooi uit! Ik zal nog wel een fotootje laten zien als onze trapkast is opgeruimd. Maar zo mooi als die van Shifra wordt hij niet hoor, haha.

Woensdag nam ik een kijkje bij de kringloopwinkel. Ze zijn alweer bezig met dingen klaarzetten voor Kerst! Ik houd echt van al die kerstdingen in de winkels. Ik weet dat veel mensen het veel te vroeg vinden, maar ik kan er echt van genieten. Waarschijnlijk komt dat doordat je kan zien dat er echt heel veel aandacht en moeite in zo’n kerstafdeling zit. Mensen doen dan altijd net iets meer hun best, lijkt wel!

Bij onze kringloop is vanaf zondag de kerstafdeling open. Ik ben heel benieuwd!

Ook maakte ik afgelopen week een linkedin profiel, die had ik nog niet. Ik twijfelde om er een aan te maken, zeker nadat er gezegd werd dat “maar” 120 connecties een afknapper zou zijn. Gelukkig is het toch wel redelijk gelukt. Ik moet nog pagina’s maken voor mijn bedrijf, maar voor de rest is mijn profiel wel lekker op weg. Je mag met me connecten als je dat leuk vindt!

Eigenlijk vond ik dat ik een recente foto nodig had, dus maakte ik bovenstaande foto’s. De linker zette ik op mijn profiel.

Ik twijfelde of ik nog kerstkaarten wilde laten drukken. De linker vind ik wel een heel schattige winterkaart!

Van Storytel kreeg ik een maandabonnement cadeau. Inmiddels heb ik deze boeken op mijn boekenplank gezet. De onderste is het boek waarmee ik begonnen ben. Focust aan/uit ga ik uiteraard ook nog luisteren.

Als jij nog leuke luisterboekentips hebt, let me know!

Over het laten drukken van kaartjes gesproken, links zie je een kaart die ik zeker nog wil laten drukken. Afgelopen week heb ik tips gevraagd over wat voor kaarten jullie graag van mij zouden zien, en ik moet zeggen dat ik daar nu wel een leuk idee voor heb. Nu nog de uitvoering!

En ik kreeg een fotootje door van iemand die mijn briefpapier gebruikte, super leuk!

Eigenlijk had ik een afspraak bij de kapper staan deze week, maar deze is verplaatst naar dinsdag. Ik maakte een “voor” foto en deed een beetje gek.

Verder ben ik heel normaal.

Zaterdag hebben we een stukje gewandeld in Callantsoog. Daar zitten twee winkeltjes waar ze wel leuke kaartjes verkopen. Het kaartje van Loesje vond ik wel mooi: zekerheid is voor twijfelaars.

En ik zag dit kersttafereeltje! Ook in deze winkeltjes hadden ze al helemaal hun best gedaan voor Kerst. De minikunstwerkjes van karton hierboven doen me een beetje aan Flow magazine denken. Bij de specials zit soms ook een miniatuurtafereeltje van papier dat je zelf in elkaar kan zetten.

Aan de prijzen in Callantsoog zie je wel hoe enorm toeristisch het er is. Een kerstbal die je in het tuincentrum voor €1,50 ziet kost daar €5. Ik snap wel dat het een leuk aandenken is als je op vakantie bent, maar ik blijf het toch een beetje gek vinden.

Na het wandelen zijn we even iets gaan drinken bij een cafeetje in Callantsoog.

Ik heb gemerkt dat ik wandelen echt heel fijn vind! Ik heb twee keer podcasts geluisterd tijdens het wandelen, dat vind ik heel fijn. Maar luisterboeken zijn nu ook wel heel erg leuk om te luisteren. Het is afgelopen week wel ineens een stuk kouder geworden, daar ben ik iets minder fan van, haha. Maar we moeten het er maar mee doen.

Verder had ik afgelopen week wat last van mijn nek (een nacht verkeerd gelegen denk ik). En overprikkeld. Dus ik ging lekker serie kijken in bed. Dat is helemaal niet zo vervelend als het niet vaak gebeurt. En in deze slaapkamer voelt dat echt heel erg luxe, er is zo veel ruimte vergeleken met mijn oude slaapkamer!

Vandaag probeer ik rustig aan te doen. Ik ga een dagplanning maken voor wat meer vastigheid en mijn instaswap opsturen. En donderdag ga ik naar KreaDoe, een creatieve beurs in Utrecht. Super leuk!

DELEN:

9 reacties

 1. Naomi 28 oktober 2019 / 12:51

  Wauw, wat staat dat rood je goed! Heel erg mooie foto’s.

 2. Audrey 28 oktober 2019 / 13:00

  Leuk, die kerstkaarten! Enne: op LinkedIn kijk ik echt nooit naar het aantal volgers dat iemand heeft.

 3. Ilona Wielinga 28 oktober 2019 / 13:40

  Klinkt als een prima weekje. En ik heb zelf ook (nog) niet heel veel volgers op LinkedIn, maar je moet ergens beginnen 😉

  • Lisanne 29 oktober 2019 / 12:00

   Zo is dat, ik heb nu toevallig het membership maar anders was het ook een behoorlijke uitdaging geweest om ineens zo veel connecties te hebben, haha!

 4. Simone 28 oktober 2019 / 14:57

  Wat leuk dat je naar de Kreadoe gaat! Zit er voor mij dit jaar helaas niet in ivm onze verhuizing. Maar hopelijk kan ik volgend jaar weer gaan.

 5. Darina 28 oktober 2019 / 22:45

  Prachtige profielfoto! En wat een fijn weekje heb je beleefd.

 6. Mariska 29 oktober 2019 / 12:22

  Leuke foto’s! Ja dat toerisme dingetje wordt natuurlijk veel geld uitgeslagen. Net als in Volendam. Sinds ik in Edam woon kom ik ook vaker in Volendam en zie dat ook bij de winkeltjes op de dijk. Absurd, maar het trekt nog steeds mensen, ze geven het geld eraan uit en Volendam wordt er beter van haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.