Lisanne beleeft #62

Afgelopen week was de week waarin de tweede corona lock-down werd aangekondigd en begon. Dat was even een heftig begin van de week! Verder tipte ik een paar spelletjes, want we moeten toch iets doen tijdens het thuisblijven. Ook kwamen de eerste cadeautjes binnen en keek ik een heel leuke kerstserie. Ik neem je graag mee!

Maandag was een drukke dag, we hoorden dat de boel weer op slot ging. Dat was wel even een heel gek gevoel, ik vond het deze keer heftiger dan de vorige keer. Ook omdat ik nu alleen woon, dat is toch iets anders.

Maar goed, ik ging naar de kapper en ging langs mijn postbus om kerstkaartjes op te halen. En ik kocht douchegel en paracetamol (want die waren bijna op), ik wist niet of de winkel open bleef, haha. Achteraf gezien is dat misschien een beetje sullig, want dat kun je natuurlijk gewoon bij de supermarkt halen.

Maar ik begaf me dus eventjes in een winkelstraat, zó druk! Op een maandag, zo’n rare gewaarwording. De cadeautjes die ik nog wilde kopen besloot ik maar gewoon online te bestellen, het was al druk genoeg in de stad.

In de avond keek ik om 19:00 uur weer naar premier Rutte, die vanuit het torentje een heftige lock-down aankondigde. Ik beleef het allemaal nu heel anders dan de vorige keer, gek is dat. Eerlijk? Ik vind het wel moeilijker. Omgaan met onverwachte tegenslagen kan ik wel (ik trainde mijn veerkracht aardig goed tijdens 15 jaar ziek zijn), maar ik vind het lastig dat het steeds meer ‘het nieuwe normaal’ wordt allemaal. En ik ben nu alleen, dat is ook een verschil, in de vorige lock-down woonde ik nog samen met Allard, dat was best gezellig.

Mijn thee adventskalender was ook teleurstellend afgelopen week, allemaal saaie theetjes, haha. Past bij het nieuws dat we deze week kregen, dat viel ook tegen.

Het plan was om mooie kerstkoekjes te maken voor kerst. Nog niet gelukt, dus ik ging weer oefenen.

En toen hield de weegschaal ermee op. En de batterijtjes die ik in huis had deden het niet. Gelukkig kreeg ik de volgende dag goede batterijtjes van mijn vader!

Detail: ik bakte twee keer koekjes en beide keren had het geen gelukkig einde. Ik oefen nog even verder. Daar moet ik wel mee opschieten, Kerst is alweer bijna!

Op Instagram gaf ik dezelfde tips qua spelletjes als op mijn blog, maar mijn blog is altijd uitgebreider dan Instagram.

Dit is mijn top 3 gezelschapsspellen. Perfect om in huis te halen voor deze donkere dagen, als je iemand hebt om het mee te spelen natuurlijk!

In plaats van een boodschapje doen in de winkel reed mijn moeder me naar de zee. Even genieten van het uitzicht! Fijn dat dit zo dichtbij huis is.

Ik verzamelde alle theetjes uit mijn Pickwick adventskalender in mijn theedoos. Nu heb ik veel keuze voor mijn bezoek! Voor zover ik bezoek krijg… ach, het gaat om het idee.

Ik wilde zo graag kerstcadeautjes onder de boom. Dus, ik bestelde online cadeautjes en pakte die in. Inmiddels liggen er drie pakjes onder de boom. En ik heb nog een cadeautje dat nog ingepakt moet worden.

Eigenlijk denk ik dat als de winkels gewoon open waren, dat ik meerdere cadeautjes had gekocht, allemaal wat kleiner. Nu ben ik doelgericht te werk gegaan en heb ik voor iedereen één ding. Ik geef de voorkeur aan het fysiek winkelen hoor, uiteraard snap ik helemaal waarom dat nu niet kan en wil ik dat ook niet. Maar op een of andere manier vind ik in een fysieke winkel cadeautjes uitzoeken veel leuker! Ben ik de enige die dat heeft?

Na het mislukken van twee pogingen koekjes bakken kreeg ik een heleboel tips. Fijn! Ik had het deeg niet in de koelkast gelegd dus kreeg koekjes die heel erg uitgelopen waren, hahaha. Oeps.

Deze serie is echt heel leuk! Hjem til Jul. Het is een Scandinavische serie, een kerstserie, met lekker veel sneeuw. Het gaat over een jongedame die vrijgezel is in december, maar haar familie heeft gezegd dat ze iemand meeneemt met Kerst. Dus, dan gaat ze op zoek. Het is heel simpel en grappig, kijkt lekker weg! Seizoen twee is ook leuk, vind ik. Helaas heb ik alles alweer gezien.

Dat was mijn week! Tussendoor ben ik ook nog een beetje ziekjes geweest, maar dat ging gelukkig gauw weer over. Komende week is het alweer Kerst! ik ga met mijn broers bij mijn ouders eten, ik heb er zin in. Ga jij nog iets speciaals doen?

DELEN:

3 reacties

  1. Dionne 22 december 2020 / 00:55

    Hjem til jul vind ik ook echt zo’n leuke serie! Ik baal dat ik vandaag alweer de laatste aflevering heb gezien. Mijn kerst wordt in quarantine. Gelukkig uit voorzorg en ben ik niet zelf ziek, maar toch, de kerstdagen had ik wel anders voor me gezien.

  2. Naomi 22 december 2020 / 17:13

    Helemaal met je eens dat het nu heftiger lijkt dan in het voorjaar met de lockdown. En ik denk dat jij prima omschrijft hoe dat komt, omdat het nu zonder uitzicht lijkt. Wanneer kunnen we weer eens écht normaal doen?
    Fijne Kerst deze week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.