Lisanne beleeft #7

Wow, wat een week! Ik ging naar KreaDoe, een ontzettend grote creatieve beurs in Utrecht. Maar ook gingen we op bezoek bij familie in Amsterdam, dat zijn twee tripjes in een week. Verder vermaakte ik me thuis met creativiteit en spelletjes.

Ik stuurde deze foto naar Allard, ons neefje werd namelijk twee jaar en daar hadden we een cadeautje voor nodig. Bij Hema hebben ze op dit moment super veel leuk hout speelgoed.

Toen ik in de folder keek zag ik ook deze schattige grachtenpandjes staan. Super leuk voor in een kinderkamer!

Het was tijd om de Instaswap te versturen! Ik heb hem al een tijd geleden gemaakt, alle spulletjes bij elkaar gezocht en een mooi pakketje gemaakt. Alleen moesten er nog wat dingen ingepakt en natuurlijk moest het pakket opgestuurd. Mijn swapmaatje was er blij mee, daar doen we het voor!

En we hebben nog niet zo lang het spelletje Ticket to Ride (Europa). Wat een super leuk spelletje is dat, zeg! Het gaat lekker snel, je moet nog een beetje strategisch nadenken, het is niet alleen maar geluk hebben. Ze hebben ook een versie met Nederland (lijkt me ook erg leuk en leerzaam voor kinderen!) en de originele is van Amerika.

Wat was het donker! Ik moet er echt weer even aan wennen. Allard is meestal om vijf uur klaar met werken, als hij thuis komt is het te donker om nog foto’s te maken. Dus ik moet weer zelf mijn foto’s maken, dat is nog wel een uitdaging. Afgelopen week zat ik op hem te wachten tot hij een foto kon maken, maar toen hij er eenmaal was was het al te donker voor een goede foto.

Zelf ontving ik ook een swap! Mijn swapmaatje tekende mij, zo leuk om te zien!

Ik zocht wat kaartjes die ik af wil laten drukken. Mijn map met mijn allereerste kaartjes die ik maakte met aquarel vind ik echt wel indrukwekkend. Ik vraag me af hoe ik dat deed, zulke mooie dingen maken. Dat wil ik weer!

Bij Action zag ik superschattige kerstoorbellen. Kerstboompjes, kerstmannetjes, echt heel lief. Allard vond dat ik ze moest kopen, ik vond het ook wel echt verleidelijk want het kost nog geen twee euro. Maar ik ben trots op mezelf: ik heb ze niet gekocht. Dan kan ik beter een paar kopen die ik het hele jaar kan dragen in plaats van maar een maand in het jaar, haha.

Ik keek serie met de app WithLove. Hierover ga ik nog een blogpost schrijven.

Donderdag was ik op KreaDoe, de dertigste editie. Deze vond plaats van woensdag tot en met zondag en ze hebben een recordaantal bezoekers gehad, bíjna 50.000!

Er was zo veel moois te zien op KreaDoe, ik heb echt mijn ogen uitgekeken. Het was een hele belevenis. Het was ook zo groot en zo veel! Ik moet zeggen dat het best wel overweldigend was.

Maar het ging erg goed en op de terugweg schreef ik de blogpost over KreaDoe.

Een paar weken geleden was ik overal op zoek naar een ledenmaatpoppetje. Of een mannequin zoals ze hem bij Action noemen. Ik kocht mijne uiteindelijk bij Ikea, maar op dit moment verkopen ze hem ook weer bij Action! Ik maakte een fotootje voor mijn medecursisten schilderen en tekenen.

Zondag gingen we op verjaardagsbezoek bij ons neefje in Amsterdam. Super gezellig! Het is heel bijzonder hoe lang ik het allemaal volhoud en hoe “normaal” alles gaat. Voorheen wist iedereen altijd dat ik ziek was en moest daar ook veel rekening mee gehouden worden. Nu gingen we een stuk wandelen en hoefde ik niet te zeggen dat het niet ging, of alleen thuis te blijven of zoiets. Dat was voorheen wel zo geweest.

We zaten praktisch in het centrum, dus daar maakten we gebruik van. Na de verjaardag zijn we nog in het stedelijk museum geweest. We gingen met de tram, dat vind ik al een hele belevenis. Het stedelijk museum in Amsterdam was super leuk. Ik was al tijden niet in een museum geweest, en zeker niet in Amsterdam, dus dat is wel erg bijzonder.

In musea hangt naast de werken altijd een plaatje met een naam en wat informatie. In het stedelijk museum heb je ook een gratis audiotour, ik merk dat ik dat echt veel prettiger vind. Lekker luisteren in plaats van lezen.

En sinds ik de schildercursus doe kijk ik toch op een andere manier naar schilderijen, zo let ik bijvoorbeeld veel meer op de technieken die gebruikt worden en voor welke materialen er gekozen wordt.

Zo, dat was mijn week. Gek he? Ik vind het wel gek! Bijzonder dat ik zo veel dingen kan doen. En na twee weken vrij van de schildercursus heb ik komende week weer gewoon les. Ik heb er zin in!

DELEN:

6 reacties

 1. Naomi 5 november 2019 / 14:08

  Fijn weekje weer! Ik vind die oorbellen echt heel leuk. Volgens mij moet ik die bij iemand in de schoen stoppen. Eh, laten stoppen door Sint natuurlijk;).

 2. Darina 5 november 2019 / 14:40

  Wat een fijn weekje en dat je zoveel leuke dingen hebt ondernomen!

 3. Wendy 5 november 2019 / 18:26

  Ticket to Ride heb ik vorig jaar een keer gespeeld, de Amerikaanse versie dan. Superleuk spel! Al moet je het wel vaker spelen wil je het écht goed onder de knie krijgen, volgens mij. Ik wist helemaal niet dat er ook een Europese variant was. Misschien maar goed ook, want dan zou ik mezelf continu in moeten houden om niet meteen in de trein te stappen…

 4. Ilona Wielinga 5 november 2019 / 19:40

  Klinkt als een leuke week! Super ook om te zien dat je weer zoveel kan.
  En ticket to ride speelde ik een tijdje terug ook met vrienden, zo leuk!

 5. Fotografen Blogger 14 november 2019 / 13:44

  Fotografie is een passie, en ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik neem mijn camera overal mee naar toe! Leuke blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.