Lisanne beleeft #74

Als je me zou vragen hoe mijn week was zou ik zeggen: mijn dagen zijn weleens beter geweest. Toen wist ik het nog niet, maar ik zal het maar gewoon eerlijk zeggen: ik moest blijkbaar ongesteld worden. Ik at dus ontzettend veel chocolade, was humeurig en voelde me niet lekker. Maar, ik zou mezelf niet zijn als ik er niet toch een fijne week van maakte! Ik pakte er een boekje bij, bakte een brownie en koos een nieuwe serie uit.

Deel 73 van mijn Lisanne Beleeft fotodagboek kwam online. Op dit moment lees je nummer 74 alweer!

De kracht van kwetsbaarheid lag al een hele tijd op me te wachten, ik had steeds geen zin om te lezen. Vooral dat laatste stukje was er eentje waar ik tegenop zag, ik had al een beetje het gevoel dat ik al het belangrijke al gelezen had. Dus liet ik het maar liggen. Tot afgelopen week! Ik las heb boek…

En ik las het uit! Ik wil nog een blogpost schrijven over het boek. Nu maar hopen dat ik het me nog goed kan herinneren, haha. Ik heb er zo lang over gedaan! Na het schrijven van die blogpost mag ik van mezelf een nieuw boek uitkiezen om te lezen. Oké, eerlijk: ik heb al gekozen. Hierna begin ik in het boek De vijf talen van de liefde. Maar na de blogpost mag ik erin beginnen van mezelf!

Halverwege de week begon ik helemaal triest te worden. Ik was helemaal verdrietig, dat heb ik bijna nooit. Maar als ik het heb ga ik lekker vroeg naar bed!

Gelukkig had ik een leuke serie om te kijken. Fijne afleiding.

En nog betere afleiding: de kaartjes van mijn oma. Ze stuurt er elke week eentje vanaf het eiland Texel. Ze vertelt altijd hoe het met haar en opa gaat en wat ze zoal doen. Deze week had ze de lammetjes in de wei zien dansen, dat was zo leuk om te lezen!

Vervolgens werd ik ongesteld en begreep ik helemaal waarom ik zo verdrietig was, haha. Dat was een hormoonkwestie. Ik word niet zo vaak ongesteld als de meeste vrouwen, zeker niet als mijn schildkliermedicatie niet goed is ingesteld. Dit is dus een teken dat we weer op de goede weg zitten met mijn dosering! Het voelt niet prettig om ongesteld te worden, maar tegelijkertijd vind ik het toch wel een fijn idee, het is toch een teken van gezondheid voor mij.

Maar perfecte timing: dit weekend bakte ik een brownie!

Lekker veel chocolade. Hij had alleen iets langer in de oven gemoeten, hij was ingezakt. Ik gebruikte dit recept (zonder de walnoten). Goed recept! In plaats van Schär mix C gebruikte ik zelfrijzend bakmeel van AH.

Misschien wel ingezakt, maar wel heel erg lekker!

In het begin vond ik The Bold Type (te zien via Netflix) maar een beetje suf, ik dacht dat het een typische meidenserie was. Is het ook wel, maar dan iets moderner dan de meeste zoetsappige series die je normaal ziet, vol clichés. In deze zit ook een wat activistische en feministische thema’s, ondanks dat het gaat over vrouwen die werken bij een vrouwen tijdschrift. Aanrader, als je het mij vraagt!

Ik had dus niet de beste week door mijn ongesteldheidsbreak-down (haha, ik moet een beetje om mezelf lachen als ik dat lees). Gelukkig had ik chocolade en een fijne serie.

DELEN:

2 reacties

  1. gerry 17 maart 2021 / 01:53

    k ben al jaren op zoek opzoek naar het recept om Oshawataart te bakken. dat is heen bijzonder voedzame taart met diverse granen uit de macrobiotisch traditie Kent hu het misschien? dank Gerry.

  2. Naomi 17 maart 2021 / 08:54

    Chocola to the rescue! Hopelijk nu een betere week. Ik ben benieuwd wat je van je volgende boek gaat vinden. Ik vond het heel interessant toen ik het jaren geleden eens las.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.