Lisanne beleeft #8

Afgelopen week ben ik lekker creatief bezig geweest, daar kan ik je wat dingen van laten zien. Verder ben ik naar Alkmaar geweest en heb ik de theatershow van Maaike Ouboter bekeken. Ik laat het je zien!

Ik spotte kerstballen, waar ik inmiddels wel erg weg van ben. Ik word een kerstfan! En ik maakte een paar foto’s voor Instagram.

Aan het begin van de week vul ik altijd mijn planner in. Ik heb een structuurjunkie planner, een heel fijn ding!

Verder was ik lekker aan het handletteren. Dat blijft leuk om te doen, lekker verstand op nul en creatief aan de slag.

We speelden weer een paar keer ons nieuwe spelletje: Ticket to Ride Europa. We vinden het beiden een erg leuk spelletje! Leuk om met zijn twee te spelen ook, gelukkig. Dat vinden we bij veel spellen wel een nadeel: dat je het het best met drie personen of meer kan spelen, terwijl wij juist vaak gewoon met z’n twee zijn ‘s avonds.

Ik stuurde een emoji met een duimpje omhoog naar Allard. En daarna ik terwijl ik mijn duim omhoog stak. Erg belangrijke foto’s, hahaha.

En ik maakte een foto voor Instagram om mijn swap te laten zien. Foto’s maken is wel weer een uitdaging nu het zo snel donker wordt. De foto’s van mezelf moet ik weer zelf maken, aangezien Allard doordeweeks overdag werkt.

Allard is universitair docent, mocht je dat nog niet weten. Hij geeft les in vakken die te maken hebben met cyber en informatiebeveiliging op de Nederlandse Defensie Academie.

Donderdagavond genoot ik van mijn verjaardagscadeautje: de theatershow van Maaike Ouboter. Het was zo ontzettend mooi. Het is zo mooi en intiem opgezet, soms vergeet je even dat er nog meer mensen in de zaal zitten. Het voelt alsof je gewoon in je huiskamer zit en dat Maaike daar mooie verhalen vertelt en muziek speelt. Niet te veel poespas, maar gewoon haar mooie en fijne stem en inspirerende verhalen, meer is niet nodig.

Vrijdag ging ik samen met mijn ouders naar Alkmaar, super gezellig! Ik ben uit een groot deel van mijn kleding gegroeid, oeps. Ik was vrij smal en had niet een heel goede eetlust. Die eetlust is nu gelukkig weer een stuk beter, maar dat heeft wel gevolgen: een grotere kledingmaat. Gelukkig had ik nog kleding bewaard omdat ik vaker deze maat heb gehad en ik weet dat het steeds verandert.

Maar toch had ik gebrek aan shirtjes voor onder vesten. Het is zo vervelend als die te klein zijn! Dan kruipt het omhoog en ik vind het ook gewoon ongemakkelijk. Dus gingen we in Alkmaar even kijken of er leuke shirtjes waren. Ik heb gelukkig wel het een en ander kunnen vinden! Het viel me wel op dat in elke winkel dezelfde kleuren hingen. En dat zijn toevallig niet mijn favoriete kleuren. Gelukkig zijn we met goed zoeken dus toch geslaagd, wel erg fijn.

Ik voel me toch een stuk lekkerder in mijn vel zitten als kleding gewoon past. Gek is dat, je bedenkt dat pas op het moment dat de kleding níet meer past. Als het wel past denk ik nooit: wat fijn dat deze kleding zo goed past! Zonde eigenlijk.

En hier dus helemaal in mijn element: lekker eten. En gezellig zitten.

Er kwam een bestelling binnen die ik op Ali-Express gedaan heb. Peg dolls! Houten poppetjes die je zelf kunt beschilderen. Ik vind dat zó ontzettend leuk. Het is super gemakkelijk om te doen, ik zal er nog wel een blogpost over schrijven.

Ik heb ze bij deze verkoper gekocht (de set met 50 stuks, deze krijg je dus zelfs in het bakje, echt heel fijn!).

Bij kringloopwinkel Rataplan zijn ze afgelopen week begonnen met verkoop van kerstartikelen. Ik ben dol op al die versieringen en snuisterijtjes. Vooral alle dingen die mensen wegdoen vind ik fascinerend, ik vraag me altijd af hoe ze terecht zijn gekomen in de kringloopwinkel. Sommige ballen zijn duidelijk maar een keer gebruikt. Andere dingen zijn misschien wel tientallen jaren oud.

Ik kocht enkel een klein vlindertje dat ik in de kerstboom kan clippen voor een kwartje. Maar ik heb ontzettend genoten van alle mooie ballen en schattige huisjes en alle spulletjes die zo een tweede leven gaan krijgen.

Hoe leuk is dit plantenbakje van Kwantum? Ik twijfel de laatste tijd om wat pileaplantjes weg te doen en alleen de mooiste planten te houden. En dan is het extra leuk als ze een mooi potje hebben. In mijn hoofd klinkt het geweldig, maar ik heb natuurlijk al meer dan genoeg potjes.

Maar er een fotootje van maken kan natuurlijk altijd!

Hiervan dacht ik eerst heel even dat het een mokje was, maar het bleek toch echt een bloempotje te zijn. Heel kunstig, met al die gezichtjes.

Zondag dronken we een bakje thee bij Effe, het was zo’n mooie dag! Ook wandelden we een stukje.

En ik maakte mijn eerste peg doll creaties. Het is echt een súper leuke hobby. Ik maakte Jennie en haar hondje Cody, een van mijn favoriete bloggers. Ik ben van plan om nog meer mensen na te maken die ik graag volg online. Leuke uitdaging!

Oh, en ik ging afgelopen week weer naar schilderles, erg gezellig. Ik besloot met aquarelpotloden te werken en dat was echt een verschrikking. Ik weet natuurlijk al hoe dat werkt, dus zie alles “mis” gaan, haha. Vandaar dat ik er geen foto van heb gemaakt. Komende week weer!

DELEN:

5 reacties

 1. Josien 11 november 2019 / 15:59

  Wat fijn om te zien dat het zoveel beter met je gaat. Leuke post weer!

 2. Naomi 11 november 2019 / 16:40

  Leuk, die peg dolls! Ik word altijd helemaal enthousiast van je fijne weekoverzichten.

 3. Darina 11 november 2019 / 16:46

  Heel leuk om te lezen en dat het zo goed met je gaat! Mooie foto’s!

 4. Nikita 11 november 2019 / 19:21

  Tof weekoverzichtje! Die peg dolls zijn heel schattig trouwens 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.