Lisanne beleeft #80

Bereid je voor op een weekverslagje met een heleboel moestuinmaatjes, haha. Deze week kreeg ik mijn collectie moestuinmaatjes compleet en begonnen we met verpotten. Ook maakte ik een tripje naar de Action, waar ik een aantal leuke dingen kocht en keek ik een superleuke serie. Ik neem je graag mee!

Aan het begin van de week kon ik nog buiten zitten in mijn t-shirt… dat kan nu echt niet meer! Ik vulde een paar moestuinbakjes. Fijne bezigheid, ik word er helemaal zen van.

Vooral leuk als je vijf moestuinmaatjes krijg en ze zijn allemaal verschillend. Top!

Ik had nieuwe tandenborstelkopjes nodig voor mijn elektrische tandenborstel, en die zijn echt heel goedkoop bij Action. Persoonlijk vind ik ze wel fijn, ze zijn iets zachter dan die je bij de drogist koopt, maar goed genoeg.

Natuurlijk kon ik me niet inhouden en kocht ik ook nog een paar supermooie stickervellen.

Zo mooi! Ik ben wel weer iets vergeten, namelijk tacky glue. Nouja, die haal ik later maar. Ik ben wel bang dat wanneer de winkels straks weer open zijn zonder afspraak dat er weer een lange rij zal staan bij Action. Maar we moeten het er maar mee doen.

Ik kocht een siliconen bakkwast. Die had ik nog niet in mijn keuken en dat is toch wel handig om olie mee te verspreiden bijvoorbeeld. Zo wordt mijn keuken steeds een beetje completer!

Ik kreeg een heel leuk pakketje binnen, daarover komt nog een blogpost!

Afgelopen week was het De week van de Teek. Dat is een bewustwordingsweek waarin veel gedeeld wordt over de gevaren van tekenbeetziekten. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Ik maakte een compilatie van de vlogs uit 2017.

Het was een hoop werk, maar het is gelukt! Ik vind videobewerking heel leuk om te doen, maar als de techniek niet meewerkt heb ik er echt een hekel aan, haha. Gelukkig is het allemaal goedgekomen, ondanks dat het niet helemaal ging zoals ik wilde.

Ik las dit boekje uit.

De zaadjes van drie (of vier?) weken zijn bijna allemaal ontkiemd. Zó leuk om te zien! Alleen de munt doet niets.

Ik zette de Week van de Teek vlog online, die vind je hier, mocht je hem willen zien.

Ook ontdekte ik dat er een nieuw seizoen van Younger begonnen is, deze is op Videoland te zien. Echt een leuke serie, vind ik. Grappig en niet te ingewikkeld, het kijkt makkelijk weg.

Mijn plantjes waren niet blij, net zoals ikzelf. Ik voelde me echt niet goed. Ik was ineens koortsig, helemaal uitgeput en had erg veel pijn. Zo plotseling is dat wel een beetje eng, ik ben altijd bang dat ik dan zo blijf. Gelukkig voel ik me nu (sinds een dagje) weer wat beter.

Maar bij de plantjes kwam omdat ik ze geen water had gegeven, haha. Dat ging niet omdat ik te veel pijn had. Ik had zelfs weer te veel pijn om groenten te snijden. Gelukkig werd er voor me gekookt! Maar als ik kan help ik natuurlijk graag.

Na het water geven zijn bijna alle plantjes gelukkig weer tot leven gewekt.

Er kwamen nog een heleboel tuintjes bij, dus ik pakte een tweede placemat. Zoals ik al zei: super zen om te doen.

In mijn pyjama op de zaterdagavond, haha. Nog steeds niet lekker.

Op deze foto dacht ik dat ik er 14 van de 15 had, maar er bleek nog een tuintje op de salontafel te liggen. Precies de ontbrekende. Geluksmomentje!

En zondag kreeg ik hulp bij het verpotten (eigenlijk werd het voor me gedaan, maar ik mocht assisteren, haha). De kruiden hangen nu aan de schutting, de courgette staat in een bakje buiten en de sperzieboon en peultjes staan binnen in een grotere pot. Ik vind het helemaal geweldig!

Ik weet wel dat ik geen mega-moestuin kan maken, maar ik hoop dat ik een paar dingen wel kan volhouden. In elk geval superleuk om eraan te beginnen en een poging te doen. De kruiden in leven houden moet in elk geval wel lukken. Het lijkt me heerlijk om over een tijdje een recept uit te kunnen zoek en daarbij kruiden uit de tuin te kunnen gebruiken!

Dus… dat was mijn week! Druk met het editten met de vlog die ik online zette dus, en helaas ook weer met de gezondheid. Maar dat gaat hopelijk weer de goede kant op. Op naar een fittere week!

DELEN:

1 reactie

  1. Naomi 27 april 2021 / 14:40

    Fijn dat je je nu toch weer wat beter voelt. En nogmaals: die video met beelden van jaren geleden vind ik zó dapper van je. Alleen al het opnieuw bekijken en bewerken van de beelden moet heftig voor je geweest zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.