Lisanne beleeft #81

Afgelopen week zat vol lichtpuntjes. Zo maakte ik bijvoorbeeld zelf tompoucen (glutenvrij uiteraard), las ik twee leuke boeken en keek ik een serie. Tegelijkertijd voelde ik me helemaal niet zo fit, zoals de meeste vrouwen dat ook weleens hebben. Ik neem je graag mee in mijn week!

Maandagavond ging ik tompoucen maken. Superleuk om te doen, ik had al zeker acht jaar geen tompouce gegeten, en met koningsdag in aantocht had ik er echt heel veel zin in. Dus, daar ging ik maandagavond mee aan de slag. Aan het eind merkte ik dat ik eiwitten over had… en ik had nog genoeg suiker in de kast. Ik besloot voor het eerst in mijn leven zelf schuimpjes te maken! Ook in het oranje. Ze moesten alleen nog wel lang in de oven, maar ik had het ervoor over.

De tompoucen wonnen geen schoonheidsprijs, maar ze waren écht heel lekker. Het bladerdeeg trok bol, daar had ik eigenlijk even gaatjes in moeten prikken om dit te voorkomen.

De smaak was precies zoals ik me herinnerde van vroeger. Deze ga ik zeker vaker maken! Ik gebruikte dit recept en dat bleek dus een succes.

Er staan nieuwe afleveringen van Younger op Videoland, dus die ben ik gaan kijken. Wat een heerlijk simpele serie is het toch, haha. Er zit weinig inhoud in, maar dat is soms juist wel fijn. Even verstand op nul en kijken.

Het zonnetje scheen naar binnen en vanaf de bank kan ik deze paardenbloemen bewonderen. Ik noemde het onkruid, maar op instagram zei iemand heel wijs: onkruid bestaat niet. Dat vond ik wel een leuke uitspraak, aangezien ik heel blij werd van de vrolijke gele bloemen zo bij mijn raam. Ze schijnen ook nog eens geneeskrachtige werkingen te hebben, maar daar weet ik het fijne niet van.

Ik begon in een nieuw boek: Socrates op sneakers. Tot nu toe echt heel interessant!

Ik kreeg weer een leuk kaartje van mijn oma!

En toen werd ik ziek. Ik werd ongesteld en daar word ik goed ziek van. Ziek als in: overdag lig ik bijna alleen nog maar in bed en kan ik nauwelijks lopen van de menstruatiepijn. Misschien moet ik de huisarts om een pil vragen die mijn klachten vermindert. Maar dat vind ik ook wel lastig, aangezien ik gemiddeld eens in de drie maanden ongesteld word en alles dan in een keer weer kunstmatig is. En ik wil dat het gewoon allemaal zo gezond mogelijk gaat. Vraagstukje voor de gynaecoloog, denk ik.

Heb helemaal geen zin om daar weer achteraan te moeten, ik heb door de jaren heen al zo veel artsen gezien, ik ben een beetje artsen-moe. Ik ga echt alleen nog maar heen als het echt niet anders kan. Ik stel het nog even uit, haha. Ooit moet ik toch wel heen, want eens in de drie maanden ongesteld worden is ook niet helemaal gezond.

Wat ik uiteindelijk nog wél gedaan heb gekregen zijn de moestuinmaatjes van de AH. Die staan nu allemaal! Ik ben benieuwd hoe het uiteindelijk wordt met alle plantjes, haha. Voor nu vind ik het een heel gezellig hoekje geworden.

Tot slot kreeg ik een heel leuk boek opgestuurd, namelijk een Dromenduider boek. Een praktische gids voor al je dromen. In de binnenkant vind je prachtige illustraties én een heleboel uitleg over de betekenis van bepaalde dromen. Zelf zocht ik op wat mijn autorijdroom betekent, ik droom namelijk heel vaak dat ik kan autorijden en dat ik (zonder rijbewijs) ineens kan autorijden. Daarover stond inderdaad iets in het boek. Ik heb nu ook wat leuke dingen gelezen over andere details waarop ik zou kunnen letten in mijn droom, bijvoorbeeld wat het vertrekpunt of de eindbestemming is. Dat zegt dan ook weer iets, heel interessant! Echt een leuk boekje ook om cadeau te doen, het is ook zo mooi.

Dus… dat was mijn week. Getypt vanuit mijn bed omdat ik echt nog ziek ben van de ongesteldheid. Daardoor heb ik nog veel to-do’s deze week. Hopelijk voel ik me gauw beter en kan ik weer lekker aan de slag!

DELEN:

6 reacties

 1. Zo simpel is dan geluk 4 mei 2021 / 21:34

  Vervelend dat je je zo beroerd voelt tijdens je menstruatie.
  Echt zo leuk dat je oma je wekelijks een kaart stuurt!

 2. Naomi 5 mei 2021 / 08:25

  Dat lijkt me heerlijk, om na al die tijd weer een tompouce te eten die ook echt zo smaakt als in je herinnering! Heel rot dat je je zo ziek voelt. Maar ik snap ook wel dat je liever zo min mogelijk artsen ziet. Hopelijk deze week een beter week.

 3. Luus 5 mei 2021 / 08:37

  Ohh ik wil ook al een hele tijd een abo op Videoland. Love hersenloze series haha. Younger klinkt alvast leuk. En wat een leuk kaartje van je oma!

 4. Wanda 5 mei 2021 / 16:45

  Wat lief van je oma, kaartjes blijven leuk hè!! Zelf stuur ik graag Snailmail (kort gezegd: leuke knutsels met brief).
  Wat ontzettend vervelend dat je er zo ziek van wordt.
  Ik had dat de eerste jaren van mijn menstruatie ook. 10 jaar de pil geslikt, maar daar begin ik nooit meer aan, wat een rommel! Nu regelmatig ongesteld en 1 x per 3 menstruaties heb ik er erg veel last van, voorheen elke menstruatie.
  Navragen bij je gynaecoloog is denk ik een goede actie.
  Sterkte en beterschap!

 5. Martine 5 mei 2021 / 17:19

  Ik heb ook jaren heel veel last gehad van mijn menstruatie. Gewoon niet normaal kunnen functioneren tijdens die eerste dagen. Een paracetamol hielp echt helemaal niks bij mij. Nu gebruik ik Advil feminax, en dat slaat bij mij een stuk beter aan. Ik heb nog wel last maar het haalt de echte scherpe kantjes van de pijn bij mij wel weg. Wil niet zeggen dat het voor jou werkt, maar misschien valt het te proberen?

 6. Manja 6 mei 2021 / 12:54

  Hey Lisanne,
  Mijn ervaring met artsen en menstruatiepijn is echt slecht. het hoort erbij, slik pijnstillers of neem de pil. Bij mij is het overgegaan door contact te maken met mijn baarmoeder, elke dag met haar te praten en op te mediteren. Maar je zou ook eens contact op kunnen nemen met Jaqueline van makor.care. Jaqueline werkt met kruidenblends en heb ik hele goede verhalen over gehoord. Je krijgt een hele uitgebreide vragenlijst en stelt daarop de blend samen, precies wat jouw lichaam nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.