Lisanne beleeft #84

De week waarin ik zowaar drie(!) avonden naar het songfestival keek, dat is wel uniek. Verder ging ik aan de slag met het schilderen van houten poppetjes, hielp ik met koken en dook ik nog eens de keuken in om iets lekkers te bakken. Ik neem je graag mee in mijn week!

Een foto van vorige week zondag, op de dijk! Zo fijn om daar te zijn. Als Helderse is het bijna vanzelfsprekend om zo vaak de zee te kunnen bezoeken, maar eigenlijk is het ook wel heel bijzonder. Daar moet ik vaker van genieten!

Ik ging aan de slag met het schilderen van poppetjes, dit zijn de Harry Potter poppetjes.

Ik vond ze er van dichtbij niet zo mooi uitzien, haha.

Van veraf is het beter. In het echt gelukkig ook! Ik schreef een blogpost over het schilderen van de houten poppetjes (die ik bij Action kocht!).

Zo van veraf zien de poppetjes er toch beter uit, haha. De emotie-poppetjes waren wel echt goed gelukt, die kun je zien in de blogpost.

We maakten een wandeling naar het park. De zee en de dijk zijn dichtbij mijn huis, maar binnen een paar minuten ben je ook in het park. Geweldig, toch? Ik woon echt op een droomplek, vind ik. Het is wel Den Helder (heel veel mensen vinden dat niet leuk), maar ik woon dichtbij de zee, bij het park, bij de supermarkt, bij het centrum én bij het station. Beter wordt het niet, haha.

Er moet ook nog een beetje gewerkt worden. Ik voelde me niet super fit, dus op een goed moment pak ik meteen mijn computer erbij. Ik heb al mijn mail bijgewerkt, dat geeft me een supergoed gevoel.

En toen was daar het songfestival! Dinsdag wilde ik tijdens de halve finale zien hoe het georganiseerd was. Echt heel gaaf gedaan! Maar als je dinsdag kijkt, dan moet je donderdag eigenlijk ook kijken. En als je dan alle acts in de halve finale hebt gezien, dan wil je ook weten wie er wint. En hoe de acts zijn die meteen al door waren, dat ook. Dus… drie avonden Eurovision, haha.

Ik maakte mezelf ook na als poppetje!

En wat ik nog meer maakte: nasi! Vet lekker, dat is echt een van mijn favoriete maaltijden geworden. We gebruiken als basis altijd dit recept van Francesca kookt. Daarbij gaat vaak nog extra groente en garnaaltjes.

Blijkbaar vinden de meeste mensen paprika door de nasi normaal. Ik vind het vet lekker, dus het gaat er lekker gewoon door.

Ik had geen foto van het resultaat, maar zo zie je het toch een beetje. Met tempeh. Je kan dat ook zelf kruiden, maar dit waren kant-en-klare stukjes. Ook heel lekker erbij!

En zaterdagavond werd het een latertje, het songfestival duurde tot 1 uur. Terwijl het pas om 9 uur begon, van mij mocht het wel om 8 uur beginnen en om 12 uur af zijn, dat is toch veel logischer?

Goed, ik was fan van Frankrijk en IJsland. Italië was helemaal niet mijn ding, haha.

Mijn favoriete moment: de punten tellen. Nouja, ik heb me vermaakt, was heel leuk!

Zondag ging ik nog wat kruiden zaaien. Het was niet allemaal gelukt, hopelijk deze keer beter!

Mét stickers erop natuurlijk.

‘s Avonds ging ik aan de slag met het bakken van muffins. Ik gebruikte dit recept met blauwe bessen.

Altijd een succes! Ze zijn niet super zoet (vergeleken met andere muffins), dat vind ik wel heel fijn aan deze muffins. Dat is de reden dat ik vaak deze bak en niet een mierzoete brownie ofzo. Maar voor de volgende keer bedenk ik weer iets anders. Als je nog een leuk (glutenvrij) recept weet, laat het zeker even weten, dat vind ik leuk! Misschien een bananenbrood…

Dat was mijn week. Wat heb ik veel fijne dingen gedaan! Ondanks dat ik me op veel momenten niet zo goed voelde heb ik er toch iets fijns van gemaakt. Heel leuk om op terug te kijken.

DELEN:

2 reacties

  1. Naomi 25 mei 2021 / 08:29

    Respect hoor, voor drie avonden Songfestival. Zeker voor die laatste, want het wordt inderdaad altijd idioot laat. Voor mij was dat één van de redenen om er dit jaar maar helemaal niet aan te beginnen;).
    Fijn dat je toch nog veel fijne dingen hebt kunnen doen, ondanks dat je je niet goed voelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.