Lisanne beleeft #87

Wat was het een zonnige week! Er gebeurde wel iets geks met mijn ritme: ik werd ineens heel vroeg moe en ik werd vroeger wakker, ik verdenk een nieuw medicijn waarmee ik begon. Ondanks dat genoot ik lekker van het zonnetje, kocht nieuwe schoenen, at ijsjes en deed nog veel meer. Ik neem je graag mee in deze zonnige week!

Ik had een heleboel blauwe bessen, een halve kilo voor mezelf. Daar werd ik enthousiast van, ik wilde ze graag opmaken voordat ze niet meer lekker waren. Dus… ik maakte een blauwe bessen cake!

De cake die ik maakte is een variant op deze cake van Chickslovefood. Ik gebruikte in plaats van speltmeel een glutenvrije bakmix en deed nog een paar dingen anders. Heel lekker!

De zonnebloemen doen het niet zo goed, ik ben benieuwd of ze het nog wel gaan doen, haha.

En die blauwe bessen? Die kwamen gewoon op! Ik had nog griekse yoghurt, heerlijk met een beetje honing erdoor en de blauwe bessen.

Afgelopen week at ik heel veel ijsjes. Het was er perfect weer voor!

Oh en ik deed iets heel erg leuks, namelijk schoenen kopen! Mijn nagels zijn sinds kort weer normaal, ik heb eigenlijk maar halve nagels door de psoriasis, de medisch pedicure heeft daar een stukje aangezet. Nu wilde ik natuurlijk weer open schoenen aan, voor het eerst in jaren. Maar ze bleken allemaal te zijn vergaan, al het plastic was gaan brokkelen. Dus ik kocht wat nieuwe schoenen en nu loop ik de hele week al op sandalen, echt geweldig. Ik heb er wel wat blaren van, maar het is het waard. Nu even lekker mijn voeten bijbruinen!

Zelfs werken in het zonnetje. Dat vind ik af en toe heel fijn, hoewel het beeldscherm beter te zien is als je binnen bent. Af en toe kan het wel!

Ik wandelde over de dijk, het was zo mooi! Zo leuk ook om te zien hoeveel mensen hun huis uit komen om te wandelen of te fietsen bij dit mooie weer.

De eerste échte oogst: peultjes! Deze hebben we vanaf het zaadje gekweekt, met de moestuinmaatjes van de Albert Hein. Ze waren heel lekker. Nog lekkerder dan uit de winkel (dat hoor je te zeggen bij eigen oogst, toch?).

Ik was af en toe afgelopen week echt ka-pot. En daardoor lag ik overdag in bed, naast dat ik ook om 9 uur helemaal klaar was met de dag. Waarschijnlijk komt dat door mijn menstruatie, die vrij extreem is tegenwoordig. Moet er echt voor naar de dokter. Daarbij komt wel dat ik vroeger naar bed ga, maar ook vroeger wakker word! Dat is héél fijn, want normaal bleef ik tot 12 uur liggen zonder moeite. Ik bleek een vitamine D tekort te hebben, waarvoor ik nu supplementen slik. Dat schijnt samen te hangen, je ritme en vitamine D. Dus, ondanks dat ik wel erg snel moe ben, ben ik wel blij dat ik wat vroeger kan opstaan!

Maar voordat ik naar bed ga kijk ik altijd om 8 uur nog wel eventjes naar Love Island, ik kan echt niet meer stoppen met kijken! Nu moet ik het tot het einde af kijken.

De moestuin is heel blij met het mooie weer, je ziet hem steeds een stukje groter worden. Ik vind dat zó leuk om te zien. Doordat mijn tuin helemaal betegeld is, is dit echt een heel leuke afwisseling, wat groen.

Ik voelde me ook goed! Wel heel wisselend door de menstruatie dus, maar op sommige momentjes ging het heel goed.

Bij Hunkemöller ging ik een pakketje ophalen toen ik zag dat ze sale hadden (ook online, bekijk het hier!). Het was ook echt een heel goede sale, dus ik moest echt even kijken. Ze hadden van alles in de sale, bikini’s, bh’s en ook slaapkleding…

En dat is ook wat ik kocht, een bh, die perfect zit en waar ik helemaal blij mee ben. En een broek die ik eerst als normale broek wilde dragen, terwijl het eigenlijk een pyjamabroek is. Uiteindelijk is het toch een pyjamabroek geworden, haha. Dit is de bh van het pakketje dat ik ophaalde, deze was ook perfect. Heel bij mee!

We speelden buiten mijn favoriete spelletje, Skip-bo. Echt een aanrader als je nog een simpel spelletje zoekt dat toch heel leuk is om te spelen. Er zit een beetje geluk in, maar ook wel wat tactiek. Een leuke balans! Ook leuk om cadeau te doen, want hij is niet zo duur. Ik heb het al wel vaker gehad over dit spelletje, dit is gewoon het spelletje dat ik het vaakste uit de kast pak, haha.

Hopelijk kan ik komende week nog meer genieten van het zonnetje en het mooie weer! Hier is het gelukkig nog niet te warm geworden. Heb jij ook buiten gezeten afgelopen week?

DELEN:

2 reacties

  1. Zo simpel is dan geluk 14 juni 2021 / 19:04

    Heerlijk hè, dat lekkere weer. Ik had afgelopen weken vakantie, dus ben ook erg veel buiten geweest. Nu ook nog een week vrij, ik heb het getroffen!
    Skip bo vind ik ook altijd erg leuk om te spelen! Jammer wel dat je zonnebloemen het niet goed doen.

  2. Charlotte 15 juni 2021 / 09:32

    Ik word ook zo blij van het lekkere weer. Heb ook heel veel buiten gezeten en veel gelezen! Je moestuin ziet er ook zo leuk uit en die blauwe bessen cake lijkt me echt heerlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.