Lisanne beleeft #88

Afgelopen week boekte ik een reis (spannend!!), waar ik allemaal tips voor kreeg online. Ook hield ik een mini winactie, daarmee ging ik creatief aan de slag. En ik bakte voor vaderdag een heel lekkere taart! Verder deed ik nog veel meer leuks, ik neem je graag mee in mijn week.

Oké, ik vroeg dus tips voor het boeken van een reis, want dat had ik nog nooit gedaan. We wilden een weekje naar Mallorca!

Eerlijk: ik vind het doodeng, ik ben er ook al een beetje zenuwachtig voor. Wat als er iets misgaat? De logica bij andere mensen is dan: alles is te koop, je kan altijd wel ergens terecht, etc. Maar ik verdraag prikkels heel slecht, waardoor ik echt wel aan mijn rust moet toekomen en medicijnen (of een knarsbitje, of oordopjes op maat) haal je niet zomaar even ergens vandaan. Hopelijk gaat alles goed, haha. Vast wel, maar ik vind het dus wel heel spannend.

Ik kreeg een aantal tips via Instagram:

 • Via een reisorganisatie (Tui werd vaak genoemd) of zelf de vlucht en accommodatie boeken.
 • Als je zelf je reis samenstelt boeken via Booking of airbnb
 • En dan vervolgens voor de goedkoopste vlucht bij Skyscanner kijken, waarna je via de luchtvaartmaatschappij zelf boekt.

Deze tips kreeg ik van veel verschillende mensen, maar vooral van Milou kreeg ik een hoop fijne tips. Zij heeft een reisblog (Explorista.nl), daar kun je dus nog veel meer tips vinden. Ik volg haar al heel lang met plezier, ze reist superveel en weet er ook veel van!

Iets heel anders: er kwam een nieuw seizoen van Workin’ moms online op Netflix! Uiteraard heb ik die alweer helemaal uitgekeken, haha.

Ik zette spulletjes klaar om retour te zenden. Uiteindelijk voelde ik me niet fit genoeg om het zelf te doen, maar mijn moeder was zo lief om het voor me te doen.

Ik gaf de poppetjes weg die ik maakte voor deze blogpost. Heel veel mensen waren fan van de emotiepoppetjes. Als je deze blogpost leest in combinatie met mijn recente tips kun jij ze ook makkelijk maken!

Ook de Harry Potter poppetjes krijgen een nieuwe eigenaar! Inmiddels zijn de winnaars gekozen.

Het was tijd voor een nieuw nagellakje: precies dezelfde als daarvoor. Cute as a button van Essie. Hier had ik het duidelijk nog niet bijgewerkt, haha.

Blij: iedereen was heel enthousiast over de poppetjeswinactie!

Daar werd ik dan ook weer enthousiast van, dus ik maakte vrolijke post om te versturen. Ik gebruikte de kaartjes en washitape van de collectie van Nienke en Romy, envelopjes van Action (die helaas niet meer te koop zijn) en etiketten van Ikea.

Uiteindelijk stelde ik mijn nagellaksessie nog even uit, door mijn nagels te knippen zag het er weer fris en fruitig uit. Zo gaat mijn nagellak wel een week of twee mee, heel fijn. Ik ben sowieso fan van de nagellak van Essie, vooral met de bijbehorende topcoat is het top. Voorheen had ik nog weleens andere lakjes die er dan binnen een paar dagen af waren, daar doe ik nu niet meer aan, veel te veel werk, haha.

Ik ging zaterdag even naar de stad, waar ik per ongeluk een mok kocht. Mijn nieuwe lievelingsmok! Het is deze van Xenos.

Ik mocht eigenlijk geen mokken meer van mezelf kopen, maar deze was zó leuk. Ik overweeg om een paar andere weg te doen en er nog meer van deze te kopen, zo leuk vind ik hem. Maar daar denk ik nog wel even over na.

Goed nieuws: weer peultjes uit de tuin! De aardbeienplant wordt inmiddels leeggegeten door vogeltjes, helaas. En ik ben te lui om er een net over te spannen, haha.

De moestuin wordt overgenomen door de courgette. Ik wilde hem eigenlijk in een pot doen, ik heb nog wel ene mega-grote pot die perfect is voor courgette. Maar nu heb ik begrepen dat er iets is met mannetjes en vrouwtjesplanten en dat ze bestoven moeten worden om er ook daadwerkelijk courgettes aan te krijgen. Nu twijfel ik een beetje of dat wel goed gaat. Als ik mannetjes en vrouwtjes heb dan komt het misschien goed, dan kun je blijkbaar gewoon zelf bestuiven met een kwastje. Maar als ik alleen een vrouwtje heb is de kans groot dat het niks wordt, haha. Nog even over denken en de plant goed inspecteren dus.

De radijsjes hebben in het potje van de AH gezeten, waardoor ze klein bleven. Ik had ze gewoon terug in de grond kunnen doen zonder het bakje, maar voordat ik dat bedacht had ik ze al weggegooid. Sorry radijsjes!

Spanning en sensatie op de zaterdagavond… wat ga ik maken?

Een citroentaart! Deze van Uit Paulines keuken om precies te zijn.

En toen vergat ik de slagroom te kloppen, oeps. Ondertussen had ik de hele keuken vies gemaakt, dus ik baalde een beetje. Ik deed nog twee extra gelatineblaadjes bij het recept en hoopte op een goede afloop. Ik zag het al helemaal voor me: na het opstijven de randen los snijden, het uit de springvorm halen om hem vervolgens helemaal in elkaar te zien zakken.

Eerlijk: ik had het al opgegeven.

Gelukkig had ik mijn mok nog.

En uiteindelijk bleek de taart hoopgevend na een nachtje in de koelkast. Zondag was het vaderdag en dat was ook waarom ik de taart maakte: om samen met mijn vader te eten! De lemoncurd bleef er niet bovenop liggen, maar zakte erin. Geen probleem hoor!

Zag er iets minder lekker uit dan op het plaatje, maar hij was alsnog heel geslaagd. Fijn!

Dat was mijn week! Je ziet het op de foto’s niet, maar fysiek voelde ik me veel dagen helemaal niet zo goed. Maar genoeg hoogtepunten te vinden in mijn week. Ik ga op vakantie, bakte een taart, hield een winactie én heb een nieuwe lievelingsmok. Wat wil een mens nog meer?

DELEN:

3 reacties

 1. Anouk 24 juni 2021 / 07:35

  Heerlijk, vakantie! Hopelijk gaat het goed. Enne, wie is ‘we’ ;)?

 2. Irene 28 juni 2021 / 09:40

  Oooh Mallorca, leuk! Wij zijn er een paar jaar geleden geweest. Was een fijne vakantie 🙂 Ik zou zeker alle belangrijke spullen in je handtas stoppen zodat je ze niet kwijt bent als je bagage verloren zou gaan.
  Wat ingewikkeld al met die courgetteplant :p daar zou ik geen zin in hebben, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.