Lisanne beleeft #91

Afgelopen week was er eentje vol pieken en dalen. Ik heb een dag gehad dat ik constant moet huilen (en dat is best bijzonder voor iemand zoals ik, ik huil vrijwel nooit), maar ook een dag dat ik naar Hoofddorp ging om te winkelen. Verder laat ik je deze week de voortgang in de moestuin zien en ik keek een paar leuke films. Ik deel het graag met je in dit weekverslagje.

Eerlijk? Ik had nooit gedacht dat het zo’n succes zou worden! De meeste plantjes komen uit de moestuinmaatjes van de AH en dat zijn dus echt volwaardige planten geworden. Echt heel cool!

De sperzieboonplant heeft er zelfs al boontjes aan hangen. De paprika doet ook wel iets, de peultjes zijn er daarentegen net klaar mee, de pluksla was klaar maar is nu bitter (te lang gewacht met eten), de spitskool is aangevallen door een rups of een slak ofzo, de tomatenplant gaat goed, net als de zonnebloem en de peperplant. Al deze plantjes gaan in één vierkante meter. Gaaf he? De courgetteplant heeft zijn eigen pot gekregen want die had veel te veel ruimte nodig, haha. Maar ook dat gaat goed! We bestuiven hem zelf, mannetjes, vrouwtjes, stuifmeel overbrengen met een kwastje. Het is een hele happening.

Verder gaan de kruiden ook allemaal wel redelijk. We hebben ze al wel gebruikt (maar niet zo veel als ik had verwacht, haha).

Voor de duidelijkheid: ik doe dit lang niet in mijn eentje. Het meeste werk wordt gedaan door mijn ouders, zij geven bijvoorbeeld elke dag water. Met mijn gezondheid is planten in leven houden een uitdaging, dus ik ben blij dat ik hulp krijg!

Ah, het is echt een romcom, een echte Nederlandse, maar Wat is dan liefde vond ik echt wel een leuke film! Redelijk voorspelbaar, maar daar houd ik ook wel van.

Niet zo’n topdag? Dan doe ik gewoon mijn pyjama naar buiten aan. Niemand ziet dat toch met zo’n leuk printje, deze scoorde ik in de sale bij Hunkemöller.

Nog zo’n fijne film, of eigenlijk: 3! Er zijn drie delen en ik ben enthousiast over alle drie, ik werd er echt blij van! To all the Boys I’ve Loved Before staat op Netflix. Drie versies du.

Van de week ging ik met mijn ouders even naar Hoofddorp. Het kwam perfect zo uit, dus we waren even een middagje onderweg. Het is zo mooi ruim in Hoofddorp, niet erg druk, maar toch geweldige winkels. Ik had nog wel wat kleding nodig (veel past niet meer), dus dit was mijn kans…

Bij Zara scoorde ik drie dingen, waarvan er twee weer terug gingen. Je kan daar nog steeds niet passen en dat is echt heel onhandig als je niet in de buurt woont. Gelukkig is er iemand die me heeft kunnen helpen met terugbrengen. De jeans was te lang en het jurkje te kort (ik wil niet in mijn blote billen staan en in het laten inkorten van de broek had ik geen zin). Wel heb ik een super mooi bloesje gekocht in de sale!

En ook bij Primark slaagde ik goed: altijd-goed bloesjes. Ik heb ze al gedragen.

Maar echt de winkel waar ik het beste slaagde: Costes! Daar kocht ik een jas (mijne kon écht niet meer, de stukken imitatieleer lieten los haha), een trui, een bloemetjesbroek, een hemdje en een prachtig bloesje.

Uiteindelijk heb ik ook nog even gewerkt en toen was de dag echt voorbij.

Gaan slapen voordat het licht is heeft wel iets bijzonders, vind ik. Het is fijn, maar ook een beetje gek tegelijkertijd. Ik kan er wel van genieten, zo vaak hebben we dit niet.

Van de bloemenbroek werd ik instant blij. Hij zit heerlijk en maakt elke outfit helemaal vrolijk!

Ik keek ook een minder goede film. This Little Love Of Mine, ook op Netflix. Niet perse heel stom of slecht, maar gewoon matig. 31 in een dozijn en nog voorspelbaarder dan de gemiddelde Nederlande romantische komedie (en dat zegt wel iets!).

Ik had echt even een dipje.

Kon er nog wel blij bij kijken natuurlijk.

De bloemetjesbroek deed ik aan, daarvan word ik vrolijk.

Verder heb ik gehuild, at ik chocolade, keek ik films en series en ging ik lekker vroeg naar bed.

De dag erop was nog steeds een beetje sip, maar beter. Met een raketje en een kop thee kan ook weinig mis gaan natuurlijk!

En ik droeg mijn nieuwe bloesje van Costes. Ik ben er helemaal verliefd op.

Gelukkig is mijn dipje voorbij en kunnen we met frisse moed deze week in! En een leukigheidje: ik wilde het eigenlijk niet zeggen, maar ik ben vandaag (13 juli) jarig.

DELEN:

6 reacties

 1. Darina 13 juli 2021 / 10:23

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Een mooie dag gewenst. En het witte blousje is echt heel leuk!

 2. Anita te Gussinklo 13 juli 2021 / 11:43

  Gefeliciteerd en een gezellige dag,

 3. Charlotte 13 juli 2021 / 22:14

  Je moestuintje gaat echt goed! Zo leuk om te zien. Die bloemetjesbroek is ook heel vrolijk 🙂 Ik vond To All The Boys I’ve Loved Before ook zulke leuke films. De boeken ervan zijn ook echt aanraders! En nog heel erg gefeliciteerd met je verjaardag! <3

 4. Irene 14 juli 2021 / 14:08

  HOERA voor je verjaardag! Mooie dingetjes heb je gekocht, die bloemetjesbroek is geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.