Lisanne beleeft #92

Het was wat stilletjes op mijn blog afgelopen week, maar dat had een heel goede reden. Ik vierde namelijk mijn verjaardag! Dat deed ik op heel veel manieren, zo bakte ik een taart, ontving ik visite en ging ik uit eten. Echt een feestje dus! Verder ruimde ik mijn kruidenhoekje op, waarvoor mijn vader een geweldig trapje maakte. Ik neem je mee in mijn week.

We begonnen de week met het maken van een taart, dinsdag was ik jarig en gezien het feit dat er een kwarktaart op de planning stond moest ik een dagje van tevoren beginnen. Met oaties als bodem, wel écht heel lekker.

Ik had een receptje van het internet geplukt, ik denk dat ik gewoon op Google gezocht had naar kwarktaart. Het werd er eentje met aardbeien en witte chocolade.

Kijk nou! Met alleen aardbeien erop ziet hij er al heerlijk uit…

Maar met de witte chocolade en koekkruimels is het helemaal een feestje. Terwijl ik deze taart maakte en er foto’s van probeerde te maken vroeg ik me wel af hoe foodbloggers zo’n taart mooi op de foto krijgen, haha. Dat is niet mijn specialiteit.

Ik kreeg een bosje bloemen, heel mooi! Ze staan nog steeds.

Dinsdagavond gingen we uit eten bij Stoom. Daar was ik nog nooit geweest, dus dat was extra bijzonder. Gelukkig hadden ze er glutenvrije opties en het eten was echt heel lekker, ik ben zelden zo lekker uit eten geweest. Verder vond ik het ook een hele belevenis, zo veel mensen in een ruimte, dat zijn we niet meer gewend. Ik in elk geval niet! Het was dus heel leuk, lekker en ook een beetje bijzonder!

Qua series keek ik Atypical, helaas ben ik alweer door het nieuwe seizoen heen. Net als Never have I ever, ook af. En New Amsterdam, ook af. Ik ben nu aan het nieuwe seizoen van Suits begonnen!

Voor mijn kruidenhoekje zocht ik nog naar een oplossing. Alles stond achter elkaar, ik kon het niet goed zien. Resultaat? Ik kocht weleens potjes dubbel. En het is natuurlijk elke keer een zoekwerkje als je iets nodig hebt.

Daar valt vast iets aan te doen, dacht ik. Dat dacht mijn vader ook!

Bij Jysk zag ik prachtige theeglazen, alleen wel duur: €5 per stuk. Maar dit zijn wel echt de alledaagse dingen waar ik echt heel blij van kan worden. Ik ben er nu wel uit dat ik ze wil, maar ik moet de kleur nog kiezen. Bruin glas of helder glas met een groen oortje. Welke zou jij kiezen?

Naast de Jysk zit bij ons de Action, waar ik kledinghangers kocht. Deze zijn om mijn jassen aan op te bergen als ze niet bestemd zijn voor het seizoen waar we in zitten. De jassen die ik kan gebruiken hang ik namelijk aan de kapstok, maar dit is te vol met alle winterjassen én zomerjassen eraan.

Boontjes uit de minimoestuin! Ze waren erg lekker, het was alleen niet genoeg voor een portie dus ik moest alsnog extra kopen in de winkel. Maar het was wel heel cool om zelfgekweekte boontjes te kunnen eten! Deze zijn van de zaadjes van de Albert Hein.

Net als de zonnebloem, die gaat ook supergoed. Ook van de Albert Hein!

Bij Never Have I Ever twijfelde ik of ik de serie gezien had, dus keek ik het eerste seizoen opnieuw. Ik had het wel gezien, maar niet goed onthouden. Ach, het waren maar tien afleveringen! Nu is seizoen 2 ook af (helemaal net gezien).

Mijn vader was aan de slag gegaan met mijn ideetje, hij timmerde zo een rekje in elkaar. Ik heb echt een handige vader. En superlief dat hij dit voor me wilde maken natuurlijk!

Ik zette hem meteen neer. Ge-wel-dig! Ik wil hem nog schilderen, maar móest hem gewoon meteen neerzetten.

Dit ziet er toch geweldig uit? Helemaal blij mee.

Deze week ga ik in het nieuwe CreaChick schetsboek werken, ik ben nu al onder de indruk van de dikte van de pagina’s! Maar ik ga in elk geval met aquarel testen hoe ik het vind werken. Leuk om te doen natuurlijk.

Er waren veel nare dingen in het nieuws deze week, waaronder de overstromingen in Limburg, ik hoop dat met jou alles goed is!

DELEN:

3 reacties

 1. Zo simpel is dan geluk 20 juli 2021 / 09:02

  Gefeliciteerd nog met je verjaardag. Heel erg leuk dat je lekker uiteten bent geweest. De taart ziet er heerlijk uit!
  Wat heeft je vader een handig trappetje gemaakt. Erg overzichtelijk nu!

 2. Irene 22 juli 2021 / 21:31

  Amai, keihandig je kruidenrekje. Zoiets kan ik ook wel gebruiken. Onze kruidenpotjes staan ook gewoon achter elkaar in een kast en dat is inderdaad niet zo handig.
  Gefeliciteerd nog met je verjaardag! 🙂
  Ik zou de bruine glazen kiezen trouwens, die zien er heerlijk retro uit en daar hou ik wel van. Ik ga eens kijken in onze Jysk of wij ze ook hebben 😀

 3. Dionne 31 juli 2021 / 00:54

  Jaloers op je kruidenkastje! Never have I ever kijk ik nu toevallig ook, vond het eerst echt niks, maar het werd uiteindelijk toch beter. Sinds ik toch bij seizoen 2 ben beland op een of andere manier haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.