Lisanne beleeft in een weekje thuisvakantie #143

Yes, een extra lange deze week, B nam namelijk een weekje vrij en we maakten er echt een vakantieweek van! We gingen naar een paar musea en gingen twee keer naar Alkmaar. En we vierden natuurlijk mijn dertigste verjaardag met een heerlijk diner. Ik neem je graag mee in deze geweldige week!

Op zondag kwam B mijn kant op, hij woont namelijk in Rotterdam. Maar in dit vakantieweekje was hij gezellig bij mij in Den Helder. Maandag deden we een museumdagje in eigen stad.

Eerst naar het Atlantikwall Centrum, dat gaat over de tweede wereldoorlog in Den Helder. Den Helder is behoorlijk gebombardeerd, omdat hier een marinehaven en een militair vliegveld zit. Heel veel mensen weten dat niet, zelfs mensen die in Den Helder wonen niet.

In het museum waren diverse filmpjes te zien van mensen die de oorlog in Den Helder hebben meegemaakt en vertellen over hun herinneringen. Heel interessant!

Tussendoor zaten we even bij Storm aan zee.

Dat zit namelijk naast het tweede museum van de dag:

Fort Kijkduin! Dit gaat over de bouw van het fort (door Napoleon) en hoe het door de jaren heen is gebruikt. B vond Fort Kijkduin het leukst, ik was eigenlijk wel enthousiast over het Atlantikwall Centrum, dat is net even wat moderner. Maar ik snap B ook wel, mijn menig is ook wel beïnvloed door het feit dat ik vaker in het fort ben geweest.

Dinsdag gingen we naar Alkmaar om te winkelen. En ik wilde iets speciaals voor mezelf kopen voor mijn verjaardag!

Het was een heerlijke dag, niet te warm, niet te koud en een lekker zonnetje.

Bij de Sting moesten we heel lang wachten, maar dat maakt niet uit als het vakantie is. B kon lekker zitten, ik moest het zware werk doen (passen, haha).

Na een rondje door het centrum ging ik mijn eigen cadeautje kopen bij de Mediamarkt, waar we wederom heel lang moesten wachten, haha. Ik ging een Dyson product kopen, slechts één iemand raadde het merk in de vraagsticker.

Weer richting huis met snoepjes van Dille & Kamille.

En op woensdag was ik jarig, 30! Hier draag ik mijn nieuwe top van de Sting, ze hadden goede sale! Sommige winkels zijn een rommeltje in de sale en dan kan ik gewoon niks meer vinden (Zara), maar de Sting was fijn.

En hierna liet ik in een video de verpakking van mijn nieuwe Dyson haarföhn zien. Ik wilde deze graag omdat ik douchen en mijn haar wassen nogal een opgave vind (kost veel energie) en ik hoop dat deze föhn het weer iets makkelijker gaat maken.

Bij C&A ging ik even naar binnen tijdens ons wandelrondje, maar ik vond niet wat ik zocht. Wel zag ik een leuk rokje, dat was het tóch niet helemaal.

Dit jasje schreeuwde Lisanne. Dus die moest wel mee. Ik heb hem ook al een paar keer gedragen.

De rest van het rondje ging over de dijk. Heerlijk uitzicht altijd!

Daarna deed ik een dutje want B nam me ‘s avonds mee uit eten.

Bij Stoom, waar ze geweldig rekening houden met mijn glutenvrije dieet (en B zijn pinda- en notenallergie). Mijn verjaardag was echt geweldig! Zo’n fijne dag.

‘s Avonds waste ik mijn haar en probeerde ik voor het eerst mijn föhn uit. Als ik het helemaal onder de knie heb schrijf ik er nog wel een blogpost over.

Ook dinsdag in Alkmaar gekocht: deze kopjes! Voor mij een theekop, voor B een koffiekopje. Echt heel schattig zo samen.

Donderdag gingen we weer naar Alkmaar. Mijn broertje en zijn vriendin hebben de sleutel gekregen van hun nieuwe huis in Alkmaar en daar wilden we wel even kijken. Verder zouden we langs gaan bij mijn moeder in het ziekenhuis, ze lag in Alkmaar in het ziekenhuis. Ze mocht echter onverwachts al naar huis, dus haalden we haar op.

Bij mijn broertje kreeg ik al een cadeau van mijn broers, dit spelletje!

B had zondag een Crisp bestelling gedaan, die kwam dinsdagochtend al. Daar hebben we heeeeerlijk van gegeten, het waren echt geweldige recepten. Volgende week deel ik ze wel even!

Bij Hema nam ik vrijdag bijna deze glitterwashitape mee, maar…

Ik ging uiteindelijk alleen weg met een gratis tompouce, zo leuk dat ze zo’n actie hebben! Je hoeft alleen member te zijn en dan krijg je dus gratis een tompouce rond je verjaardag.

Zaterdag gingen we naar de markt. Daarna gingen we bij Vishal ‘t Spoortje zitten voor glutenvrije kibbeling.

‘s Ochtends haalde B al 10 avocado’s voor €2,50, ‘s middags kochten we er nog een paar kaki’s bij, heerlijk!

Het spelletje dat ik kreeg van mijn broers is echt heel leuk! Alleen geschikt voor twee spelers, maar dat vinden wij juist fijn aan dit spelletje.

Ik liet mijn haar even zien na het drogen met de Dyson föhn, niets bijzonders eigenlijk. Maar ik vind hem wel écht heel fijn.

Zondag gingen we barbecuen, haha. Dat was niet zo’n succes aangezien de rook door de deur (die wel dicht zat) uitkwam in de gemeenschappelijke garage achter mijn huis, waardoor het brandalarm afging. Oeps. Daardoor durfden we eigenlijk niet meer verder te barbecuen en hebben we een deel in de pan gebakken, hahaha.

‘s Middags liepen we een klein rondje. Ik was wel een beetje moe van alle activiteiten deze week, wat niet zo heel gek is. Maar uiteindelijk was het een geweldige week!

DELEN:

4 reacties

 1. Naomi 19 juli 2022 / 07:34

  Wat een heerlijke vakantieweek moet dat geweest zijn.
  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

 2. Nina 20 juli 2022 / 20:48

  Klinkt als een leuke week! Gefeliciteerd nog!

 3. Monique 26 juli 2022 / 16:16

  Bedankt voor de tip van de Atlantikwall Centrum. We waren nog op zoek naar een uitje in augustus. Ik las deze blogpost en mijn man (die heel erg geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog) vond de Atlantikwall Centrum ook een interessante tip, dus gaan we er in augustus heen. In combinatie met een hotel, want het is bijna twee en een half rijden met de auto. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.