Lisanne beleeft op Tenerife #234

Halloootjes, daar ben ik weer, op Nederlandse bodem! Maar ik ga je uitgebreid vertellen over onze avonturen op Tenerife. Ik kan je alvast zeggen dat het een geweldige vakantie was, dat we nog wel weken hadden willen blijven en dat het erg mooi weer was. Maar de leuke details deel ik in deze blogpost.

Een van de thema’s was eten. Heel veel lekker eten! Maar laten we beginnen bij het begin…

De heenreis! Op Schiphol moesten we wel een uur in de rij staan om onze koffer in te checken, het gaat nooit echt soepeltjes als we op Schiphol zijn, haha. Gelukkig is het helemaal goed gekomen!

Hoewel ik in het vliegtuig wel een epileptische aanval kreeg, dat was minder fijn. Maar we konden al vroeg ons appartement in dus de eerste dag heb ik de hele middag geslapen. Dat was niet vervelend in zo’n mooi appartement.

De volgende dag een ontbijtje, de muesli die we zelf meenamen met yoghurt en aardbeien. In de zon! Zó heerlijk. Beter dan dit wordt het toch niet?

Bij aankomst had ik het zwembad nog niet gezien (we kwamen binnen via de parkeergarage), dus dit was een prachtige verrassing de tweede dag. Bernard heeft wel een paar keer gezwommen (ik niet, haha).

De tweede dag gingen we ook uit eten, het was een behoorlijke uitdaging om een restaurant te vinden dat glutenvrij eten kon maken en rekening kon houden met de pinda- en notenallergie van Bernard. Uiteindelijk kwamen we uit bij een Frans restaurantje, waar we heerlijk gegeten hebben.

Ik had ook mindere dagen waarop we het rustiger aan deden, maar dat is helemaal niet erg. Het was tussen de 25 en 35 graden de hele vakantie en dat is erg prettig voor mijn lichaam. Dus in de schaduw vermaakte ik me heerlijk.

Ik nam perenthee mee van huis! Dan voelt het écht als thuis. Ons appartement was ook perfect, zó fijn. In dit appartement zaten we. Het is in Palm-Mar, een vrij rustig dorpje met alleen appartementencomplexen (geen hotels, ook niet heel veel winkels of restaurants).

Lekker de Bachelor kijken met mijn benen in de zon en de rest in de schaduw.

We konden heerlijke paella en een lekker toetje eten bij Bahia Beach in Palm-Mar aan zee. Dit was het toetje. Zó lekker!

We gingen nog even samen op de foto. Je ziet het niet zo goed, maar op de achtergrond zie je de zee.

Naast lekker relaxen hebben we ook dingen ondernomen. We gingen naar Santa Cruz de Tenerife. Daar bezochten we een natuurhistorisch en archeologisch museum, dat was wel leuk, niet bijzonder. Maar gewoon even rondlopen in de stad op zichzelf was ook gewoon leuk.

Uiteraard werd er ook gewinkeld. Ik kocht een kaartje en een postzegel om een kaartje vanaf het eiland naar oma te sturen. Normaal zet zij er altijd op: ‘groetjes vanaf het eiland’, want ze woont op Texel. Nu kon ik haar ook groetjes doen vanaf het eiland, haha!

Ultiem geluk: ‘s ochtends in je pyjama naar buiten lopen en gewoon genieten van de warmte.

Boodschappen doen was al een hele belevenis, dus alleen in het zonnetje zitten en boodschappen doen op een dag maakte een dag al perfect.

In deze vakantie heb ik Verkikkerd geluisterd van Lisette Jonkman, wat een heerlijk boek! Echt van genoten. Ik luister via Storytel, als je dat ook 30 dagen gratis wil proberen, dat kan via deze link. Je kan het eventueel daarna ook meteen weer opzeggen, je zit nergens aan vast en je kan onbeperkt honderdduizenden boeken luisteren. Het heeft mijn vakantie en vliegreizen echt veel fijner gemaakt!

Nadat we zo moesten zoeken naar glutenvrije restaurants besloten we te gaan voor restaurants die 100% glutenvrij waren. Solis in Costa Adeje is er eentje. Heel Engels (we waren de enige niet-Engelsen op het terras, haha), maar niet vervelend.

Het idee was dat je 4-5 gerechten voor twee personen bestelt, dus dat deden we. Gepaneerde garnalen! Het was lekker eten, en geweldig dat de hele kaart glutenvrij was, maar we zouden er niet perse een tweede keer heen gaan. Maar we hebben er wel onwijs van genoten!

Ik paste dit pak bíjna, dacht ik. En ik vond het ook te zwaar voor in de koffer. Dus ik nam hem niet mee. Later deze week zijn we teruggegaan naar de winkel om hem tóch te kopen. Super blij mee! Ik heb hem gekregen van Bernard, ik heb hem ook een heel mooie blouse cadeau gedaan, echt een leuk aandenken aan de vakantie.

Ook maakten we een tripje naar el Teide, de vulkaan op Tenerife. Dat is de hoogste berg van Spanje! Wat een belevenis, echt heel mooi.

Er waren zo veel verschillende landschappen te zien, een beetje buitenaards. Je kon ook nog met een kabelbaan naar boven, maar dat hebben wij niet gedaan. Dit was al echt heel leuk!

Ik wilde mijn blog typen op vakantie, maar dat ging niet, want ik kon niet inloggen. Verplicht vakantie houden dus!

We hebben echt onwijs genoten van het weer, elke dag opnieuw. We hadden een heerlijk plekje om te genieten van de zon, we hadden geen beter appartement kunnen kiezen.

Naast uit eten gaan hebben we ook veel in ons appartementje gegeten, maar als laatst gingen we naar Sin Gluten So Good in Los Cristianos. Het klinkt een beetje suf, maar het eten was zó geweldig, hier zou ik dus echt wel vaker heen gaan als het kon. Het is een Italiaans restaurant! En ik kon gewoon van Bernards bord eten, haha, dat is toch leuk? Dat kan normaal niet! Ik had een heerlijke pasta en Bernard had iets met tonijn. En als toetje een cheesecake.

Heel bruin word ik niet, maar je ziet dat mijn benen wel een heel klein beetje bruiner zijn geworden! Heerlijk. We waren echt een beetje euforisch op vakantie, het was zo fijn. We hadden nog wel een paar weken willen blijven, haha. Genieten!

Nu zijn we weer thuis, dat is ook fijn.

DELEN:

3 reacties

  1. Ilse 19 april 2024 / 14:07

    Wat fijn allemaal! Wat heb je veel leuke dingen gedaan. Het is je zo gegund.

  2. Naomi 20 april 2024 / 07:09

    Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit! Ik krijg nu spontaan nog meer zin in zon dan ik al had;).

  3. Zo simpel is dan geluk 20 april 2024 / 17:32

    Gelukkig heb ik net gegeten, anders kreeg ik spontaan trek van al dat lekkers. Fijn dat jullie zo genoten hebben van jullie vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.