Lisanne en afvallen

Zoals jullie weten heb ik fibromyalgie en kan ik niet veel bewegen. Doordat ik niet veel kan bewegen en ik meer ging eten werd ik steeds zwaarder. Op een gegeven moment kreeg ik door dat ik te zwaar werd, en ben ik gaan afvallen.

Een jaar geleden ging het steeds slechter met me en bewoog ik steeds minder. Dagen bracht ik door in bed, achter de laptop, met de tv aan. Een paar keer per dag ging ik er uit om naar de wc te gaan, dat was mijn beweging van de dag. Zo ging het regelmatig een aantal weken lang, soms ging ik tussendoor ook nog een paar uurtjes naar school en bleef ik dingen doen met mijn vrienden als ik me beter voelde.

De momenten die ik in bed doorbracht werden steeds zwaarder, ik wilde dat helemaal niet! Omdat ik er zo verdrietig van werd ging ik mijn emoties wegeten. Mijn moeder heeft dat zo vaak tegen me gezegd, zo vaak gezegd dat ik zwaarder werd, maar ik wilde het niet geloven dus ik werd boos. Elke dag at ik koekjes, snoepjes, ijs (soms wel twee bakjes), en chips. Die laatste twee waren de favorieten, chips en chocoladeijs. Ik weigerde op de weegschaal te gaan staan, want ik werd toch niet dik.

Op een gegeven moment waren er een mensen die heel eerlijk waren over een aantal andere mensen. De een had een dikke buik, met de ander was weer iets anders mis. En ik was stevig. Ik, degene die altijd mooi slank was, altijd een normaal gewicht had. Ik werd stevig genoemd! En op dat moment ging ik eens goed naar mezelf kijken, was ik stevig? Ik keek naar foto’s van vroeger en van nu. Ja, ik was inderdaad wel veel aangekomen. En toen ging ik op de weegschaal staan, 70 kilo gaf de weegschaal aan. Nee, dit kon niet kloppen, ik was altijd 60 kilo!

Vriendinnetje Marieke en ik op het gala. Dit was niet het ergste moment, maar op het moment dat ik nog zwaarder was stond ik niet graag op foto’s. Je kunt hier echt zien dat ik daar echt een ander gezicht had.

Kort daarna kreeg ik van alle ongezonde dingen die ik at buikpijn, ik kon geen chips meer eten, geen ijs meer eten, overal kreeg ik onmenselijk veel buikpijn van. Op dat moment kreeg ik zelfs van alles wat ik at buikpijn.

Vanaf dat moment is mijn leven veranderd, een knop in mijn hoofd is om gegaan. Geen ongezonde dingen meer voor mij. Ik let sindsdien verschrikkelijk goed op wat ik eet, hoeveel ik ervan eet, en hoelang ik wacht tot ik weer iets eet. Er is geen dag voorbij gegaan dat ik niet minstens 2 stukken fruit heb gegeten, geen dag dat ik niet genoeg water heb gedronken.

Dit is een foto van nu, je kunt duidelijk zien hoe mijn gezicht is  (terug)veranderd. Foto’s van hoe mijn lichaam er nu uit ziet zijn te vinden bij mijn outfit of the day posts. Check trouwens even hoe blij ik ben, haha.

En ja, ik ben afgevallen, ik ben best veel afgevallen zelfs, enkel met een gezonder eetpatroon. Hoe de weegschaal een half jaar terug 70 kilo aangaf, geeft de weegschaal nu 61 kilo aan. Negen kilo afgevallen dus, ik denk dat er nog wel een tiende kilo af gaat ook. Ik voel me nu zo veel beter in mijn vel! Ik denk dat veel meer dames ook graag willen afvallen en/of gezonder eten, daarom ik wil jullie aanraden om gewoon die stap te nemen.

Nu wil ik niet zeggen dat mensen die 1.73 zijn zoals ik en 70 kilo wegen dik zijn, helemaal niet zelfs! Maar bij mij hoorde het gewoon niet, ik voelde me nietmeer thuis in mijn eigen lichaam.

10 reacties

 1. Maxime 11 september 2010 / 19:18

  Goed gedaan! En leuk geschreven. x

 2. capsidegirl 11 september 2010 / 19:54

  Onwijs knap dat je bent afgevallen en je weer goed in je vel zit das belangrijkste. Voor mijn lengte zit ik net op het goede gewicht maar ik probeer er wel echt op te leten, maar 1x per week friet en wat lekkers mag wel eens maar niet elke avond ! Merk dat anders ook erg snel aankom

 3. siendep 13 september 2010 / 11:32

  Knap gedaan! Hoe heb je het volgehouden?

  • lisanneleeft 13 september 2010 / 11:51

   Dankje! 🙂 Op een of andere manier ging het redelijk vanzelf
   Maar een forum waar ik op zit heeft een afvaltopic waar ik vaak lijstjes plaatste met wat ik op een dag at, dat hielp ook wel. Ook om het te vergelijken met anderen, wat die aten om af te vallen

   • Charlotte 2.0 13 november 2010 / 11:43

    Wat goed van je zeg! 🙂 je ziet er goed uit. Ik ben zelf ook bezig met gezonder eten en ik snoep ook niet meer.. dat doe ik nu al een tijd maar ik zie geen/amper verschil 🙁 Over welk forum heb je het als ik vragen mag? Lijkt me heel handig/fijn namelijk!

    • Lisanneleeft 13 november 2010 / 11:56

     Het afvaltopic op het beautygloss forum 🙂

 4. sappielove 14 september 2010 / 18:42

  Allereerst: wat een leuke blog heb je
  en ook leuke onderwerp dit: dit voelt herkenbaar voor mij en ben sinds vorige week begonnen met gezond eten.
  Enige momenten dat k het moeilijk heb is als ik afspreek met vriendinnen in de stad, en dat je in de stad gaat eten.
  En chippies!!!! Ze blijven lekker.
  Nu kan ik mezelf wel veel beter inhouden want nu besef ik ook waarom ik chips at: om verveling.

  Maar ik zal volhouden..op een dag went je lichaam aan al dat gezonde voeding en idd je gaat je veel beter voelen. 😀

  • lisanneleeft 14 september 2010 / 18:54

   Thanks!

   Ik kan me ook slecht inhouden als ik met mijn vrienden ben hoor!
   Maar als ik in de stad ben en er is de keuze tussen iets onwijs lekkers en iets gezonds, kies ik toch meestel wel het gezonde. Ook omdat ik dan minder gauw daarna weer honger krijg 🙂

   Succes met het gezond eten!

 5. snel afslanken 11 mei 2011 / 22:46

  Hallo. Ik heb momoenteel veel buikvet. Hopelijk kan ik het met dit artikel wegwerken!

 6. Anne 1 december 2011 / 08:41

  De ideale site voor jou: http://www.jeanne-doomen.net/indexrecept.html
  Gemaakt door Jeanne, die RSI heeft en dus behoefte heeft aan simpele recepten, met korte bereidingstijd (ze kan bijvoorbeeld niet langdurig snijden), de hoeveelheden voor één persoon. Een aantal jaren terug was deze site heel populair onder studenten, inmiddels zijn er websites die er misschien leuker uitzien, maar dit voldoet denk ik wel aan je wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.