Lisanne herleeft – 13 updates en dingen die ik deed

Een blog stond ooit gelijk aan een digitaal dagboek. Nu is het veel meer dan dat, overal! Maar dat betekent niet dat we er niet alsnog een digitaal dagboek van kunnen maken. Ik deel dingen met je die ik de afgelopen tijd deed. Voorheen had ik mijn Diary’s die ik wekelijks maakte, nu gieten we het in een ander vormpje! Maar ik ga weer een online dagboek bijhouden.

Laat ik beginnen met hoe het gaat, dat durf ik namelijk meestal niet te hard te zeggen in een goed geval. Dan is dat moment namelijk zo weer voorbij, haha. Maar op het moment gaat het relatief erg goed, dat kan ik wel zeggen. Misschien kan ik eens schrijven over hoe het nu gaat, maar dat vind ik nog erg moeilijk te omschrijven omdat het antwoord niet simpel is.

Ook is “goed” zo’n vaag woord. Het gaat weer beter, laat ik het zo zeggen. Als je me volgt op bijvoorbeeld Instagram heb je de veranderingen wel gezien, maar als je me nergens anders volgt dan hier, dan is het allemaal wat vaag. Ik zal zo duidelijk mogelijk proberen te zijn!

Verder zijn we in juli (of augustus?) verhuisd! Ik denk dat het huis nu wel een beetje klaar aan het worden is, we zijn er in elk geval druk mee bezig geweest.

Ik ga tegenwoordig naar een teken- en schildercursus, twee uurtjes in de week. Super leuk om te doen en heerlijk om op een andere manier met schilderen bezig te zijn dan ik normaal doe.

Nu we het toch over schilderen hebben, ik maakte wat boompjes voor bij onze trap, daar zaten allemaal plugjes omdat daar al iets hing. Het leek ons leuk om er ook iets op te hangen! Dat werden boompjes. Ik vind ze verrassend leuk gelukt. En leuk nieuws: er komen er drie als kaartje in de webshop Postenpapier.nl. Leuk he? Uitbreiding van de kaartenlijn!

Ook ben ik bezig met een miniatuurhuisje, hier ben ik nu al een tijdje mee bezig. Het is allemaal heel priegelig, maar ik denk dat ik wel een aparte blogpost over dit huisje maak. Ik heb foto’s gemaakt en ben wel erg benieuwd naar het resultaat! Maar dat duurt denk ik nog wel eventjes. Het is in elk geval erg ontspannend om te doen.

Van ons tripje naar Zomerdromen een paar weken geleden wist je natuurlijk al. We namen een fototoestel mee en schoten wat mooie foto’s. Ik stond erop!

En Allard uiteraard ook. Ik heb nog veel meer foto’s gemaakt de laatste tijd, het is leuk om ze met je te kunnen delen. Nog meer reden om mijn diary weer terug te laten komen.

Waar we eigenlijk mee bezig zijn: foto’s maken voor onze woonkamer. We willen graag foto’s van mooie natuur uit Den Helder (waar we wonen) aan de muur. We hebben al lijsten gekocht, nu de foto’s nog. Ik denk dat het vooral groen en duinen zullen worden. Oh, en de zee, ook niet onbelangrijk! Maar ik kan niet wachten tot we straks een echt Helderse huiskamer hebben.

Tot die tijd kun je ook niet zeggen dat ons huis saai is, we hebben namelijk onze muren, die eerst roze waren, daarna metallic donkergrijs, geel gemaakt! Het is een mooie warme kleur geel, geweldig voor de herfst. Ik word er blij van als ik ernaar kijk. En ik moet een beetje om mezelf gniffelen als ik deze blogpost over de kleuren van de muren lees. Ik was er zo zeker van dat ik geen geel wilde… toch verkeerd gedacht!

Nu is het huis wel bijna “af”. Echt helemaal af is het natuurlijk nooit. Maar er zijn geen grote dingen meer die echt móeten en een doorn in het oog zijn omdat het nog niet gebeurd is. De finishing touch komt nog wel. Maar voor nu wonen we heel erg fijn!

Ik kan weer lekker werken, bloggen, schilderen, mijn dingen doen. Dat is het belangrijkste. En ook niet onbelangrijk: vanaf dit huis is het centrum te voet bereikbaar en ik ben toen ik hier net woonde voor het eerst alleen op pad geweest. Heel bijzonder! Vroeger speelde ik wel alleen buiten natuurlijk, maar sinds mijn 13e was ik niet meer alleen op pad geweest. Extra leuk dat het nu gelukt is.

Het voelt een beetje als een nieuw hoofdstuk, dit nieuwe huis.

En nu heb ik zin om weer vol in het leven te staan, ik wil 101 dingen tegelijk en ik wil overal bij zijn, alles meemaken. Ik ben bijna ongeduldig voor alle dingen die nog gaan gebeuren en ik nog ga doen, haha. Als een kind dat morgen jarig is lig ik elke avond in bed vol enthousiasme te wachten tot het morgen is.

Eigenlijk wil ik het digitale dagboek dat ik altijd wekelijks maakte terug brengen. ik weet alleen nog niet of dit wekelijks gaat zijn. Misschien is maandelijks wel heel passend. Of gewoon wanneer ik er zin in heb. Laten we het eerst maar houden op die laatste. Fijn om weer even bijgepraat te hebben! Ik heb nog veeeel meer om te delen, dus kom zeker terug op Lisanneleeft.nl!

DELEN:

17 reacties

 1. Ilse 16 september 2019 / 16:27

  Wat fijn om te horen allemaal!!

 2. Naomi 16 september 2019 / 17:41

  Wat een heerlijk positief artikel. Zoveel moois! Klinkt als een fijn nieuw hoofdstuk en ik lees er graag in mee.

 3. Jacqueline 16 september 2019 / 17:54

  En wat een mooi, nieuw hoofdstuk is dit zeg!
  Fijn om te lezen.

 4. Mariska 16 september 2019 / 18:43

  Wat ben je toch creatief en goed met dat schilderen, leuk om te zien! 🙂

 5. Audrey 16 september 2019 / 19:16

  Leuk, al die creatieve projecten waar je mee bezig bent!

 6. Darina 16 september 2019 / 21:41

  Zo fijn om te lezen en dat je een schilder workshop doet. Heel leuk om te zien.

 7. Karin 17 september 2019 / 10:34

  Super fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat.

 8. Simone 17 september 2019 / 12:45

  Zo leuk deze super vrolijke en enthousiaste post! Ik word er echt helemaal blij van ook. Lekker aanstekelijk. 😀

 9. Anita 17 september 2019 / 13:34

  Wat fijn!Goede berichten,je geniet en verrijkt je leventje met al het leuks wat je doet!Ga zo door!

 10. Fleur Sophia 17 september 2019 / 14:28

  Wat super fijn om te lezen dat het goed met je gaat en dat je zo blij bent met jullie nieuwe huis. Fijn ook dat het op loopafstand van het centrum is én dat je daardoor ook al een keer alleen op pad bent geweest. Succes met alles verder! Liefs, Fleur

  • Karin 17 september 2019 / 14:34

   Wat fijn om allemaal te lezen. Volg je op ig en je straalt zoveel meer energie uit, wat moet dat heerlijk voor je zijn. Ik ken het gevoel maar al te goed.
   Dagboek online is top, lekker ouderwets bloggen ♡

 11. Karin 17 september 2019 / 14:35

  Wat fijn om allemaal te lezen. Volg je op ig en je straalt zoveel meer energie uit, wat moet dat heerlijk voor je zijn. Ik ken het gevoel maar al te goed.
  Dagboek online is top, lekker ouderwets bloggen ♡

 12. Jet 18 september 2019 / 10:15

  Heel blij voor jou en je familie, dit is een hele verbetering vergeleken met een poos terug toen ik je nog maar net volgde via fb. Lekker doorgaan lisanne😀👍

 13. Brenda 18 september 2019 / 11:40

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning! En wat leuk een schildercursus. Dat heb ik ook jaren geleden gedaan en vond het zeer onstpannend :D.

 14. Nathalie 18 september 2019 / 18:38

  Wat fijn om te horen dat je zo veel verbetering ervaart! Ik herken heel erg dat het moeilijk is om hardop te zeggen, en ook om uit te leggen dat wat voor jou ‘goed’ is voor de meeste mensen nog helemaal niet goed zou zijn. Mijn lyme arts noemt het ‘beterder’ worden en ik heb dat maar overgenomen in mijn vocabulair. Ook ik ben iets beterder dan een half jaar geleden. Heerlijk om zonder kruk naar de supermarkt te gaan (mits ik met de auto ben en niet te lang bij het koelvak blijf hangen) en om weer veilig te kunnen autorijden. Ik vind het leuk te lezen dat jij ook weer van wat vrijheden geniet. Gefeliciteerd! Blijf genieten!

  • Lisanne 19 september 2019 / 15:48

   Dankjewel! Ik begrijp precies wat je zegt, het gaat wel beter dan eerst, maar ik ben nog niet 100% (maar hoeveel procent het wel is dat weet ik dan ook weer niet, haha). Gewoon beterder 😀
   Fijn dat het met jou ook de goede kant op gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.