Lorentz therapie

Vanaag eens iets anders dan normaal. Ik ga namelijk een behandeling uitproberen, lorentz therapie. Als ik het opzoek op Google dan kom ik meteen uit bij het Gemini, het ziekenhuis hier in Den Helder. Zelf ben ik heel erg benieuwd naar deze therapie, dus natuurlijk ga ik jullie ook op de hoogte houden.

Gisteren moest ik even op controle komen bij de internist, voor mijn schildklierwaarden (ik heb naast fibromyalgie ook de ziekte van Hashimoto). Omdat ik niet bepaald serieus word genomen door mijn huisarts kan ik bij hem veel beter terecht, want hij neemt het wel serieus. Daarom vroeg ik naar iets tegen de pijn, waarna hij ons vertelde over de lorentz therapie.

Het is iets met stroompjes door het lichaam en het afvoeren van afvalstoffen of zoiets. Ik snap er nog vrij weinig van, maar de internist was er vrij positief over. Omdat ik weet dat er veel dames zijn die ook fibromyalgie hebben die mijn blog lezen, zal ik jullie ook op de hoogte houden. Iemand die hier al ervaring mee heeft?

11 reacties

 1. Lauradenkt 25 maart 2011 / 10:53

  Ik heb er nog nooit van gehoord, maar ik hoop voor je dat het werkt 🙂 Succes ermee!

 2. Floor 25 maart 2011 / 16:01

  Ik ken het principe niet…
  Succes en hou ons op de hoogte!
  Xx

 3. Lieke 25 maart 2011 / 20:54

  Hopelijk slaat het aan inderdaad!

 4. Xaviera 26 maart 2011 / 19:53

  Wat een mooie en interessante blog heb je, heerlijk dat je zo positief ingesteld bent! Ik ben heel benieuwd of die lorentz therapie je zal helpen. Ik heb zelf ook fibromyalgie, dus het lijkt me heel fijn als zoiets zou helpen.

  Groetjes,
  Xaviera

 5. Jolanda 10 april 2011 / 06:56

  Hoi Lisanne,

  Mijn vader is vorige week in het Gemini ziekenhuis opgenomen voor Lorenz therapie, omdat hij verstopte bloedvaten heeft. Dit is zijn laatste kans om een amputatie te voorkomen. Er is inderdaad maar heel erg weinig bekend over de Lorenz therapie. Wij zijn er per toeval achter gekomen door de huisarts van mijn broer. Ben heel erg benieuwd of het aanslaat.
  Ben jij al met de therapie begonnen? Ik hoop echt dat het werkt. Heel erg veel succes!!!!

  • Jannette 2 oktober 2012 / 12:27

   Dag Jolanda,

   Mijn man heeft op het ogenblik hetzelfde probleem. Kan je me vertellen hoe het verder is gegaan?
   Ik wacht in spanning af.

   • Jolanda 2 oktober 2012 / 14:04

    Hoi Jannette,

    De therapie heeft helaas niet geholpen. Mijn vader kreeg erg pijnlijke behandelingen. Hij ging alleen maar verder achteruit. Na 2 weken werd hij naar huis gestuurd met de bedoeling na 6 weken terug te komen voor verdere behandeling. Thuis werd zijn voet steeds zwarter en begon erg te stinken. Hij kreeg ook bloedvergiftiging. Mijn moeder belde steeds het ziekenhuis en kreeg steeds te horen dat dit normaal was. Op een gegeven moment heeft zijn internist (waar hij in behandeling is voor zijn nieren) ingegrepen en hem naar een ander ziekenhuis gestuurd. Daar is met spoed zijn onderbeen geamputeerd. Een maand later is zijn andere onderbeen geamputeerd. We kregen toen te horen dat de Lorentztherapie kwakzalverij is. Ons verhaal is door de consumentenbond opgenomen in het boek ‘medische missers’.
    We zijn nu een jaar verder en het gaat best redelijk met mijn vader. We hopen dat hij over een tijdje een stukje met protheses kan lopen. Mijn advies voor jullie is dat wanneer je alles hebt geprobeerd en de pijn echt ondragelijk is, een amputatie niet het einde van de wereld hoeft te zijn.
    Ik kan jullie wel het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein aanbevelen. De vaatchirurgen daar hebben mijn vader altijd heel erg goed behandeld en de amputatie jaren weten uit te stellen. Ik wens jou en je man heel erg veel sterkte.

 6. eveline 2 juni 2011 / 09:11

  Hoop inderdaad dat het je helpt.

  Ben je er al mee begonnen. Kan je er ondertussen al meer over vertellen? Sorry, ben altijd erg nieuwsgierig.

  • Lisanneleeft 2 juni 2011 / 09:42

   Ik begin maandag met de therapie!

   Ze hadden een beetje vertraging geloof ik… 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.