LOVE: Ikea geurkaarsen

Onlangs vertelde ik jullie al dat ik naar de Ikea was geweest! Ik heb heel veel vraag gekregen naar een shoplog, maar gezien het feit dat meubels laten zien niet even makkelijk gaat laat ik vandaag de Ikea geurkaarsen die ik kocht zien! En dat zijn er best een aantal…

ikea geurkaarsen

Ikea geurkaarsen

Ik, als geurkaars noob, had nog nooit Ikea geurkaarsen geprobeerd. En ja, wat is wat je als eerste doet als je een beginnende geurkaarsbrander bent? Ikea geurkaarsen inslaan! De geurkaarsen van Ikea zijn volgens mij echt wel een ‘ding’, ik heb er in elk geval al ontzettend veel mensen over gehoord. Dat moest ik dus zeker eens zelf gaan ervaren!

ikea geurkaarsen

Laten we beginnen met de theelichthouders met daarin waxinelichtjes in bloemengeuren. In het DIY cadeautjes artikel reageerde iemand dat de DIY’s niet zo heel erg vriendelijk voor de portemonnee waren. Nu kun je deze glaasjes voor 1,29 per vier kopen (hier te vinden op de Ikea site). Dat is sowieso dus een erg leuke budget cadeautip, om deze te gaan versieren!

ikea weckpot

Verder vond je in datzelfde DIY cadeautjes artikel ook een tip over ‘cadeautjes in a jar’. En de tip die ik zelf bedacht waren de leuke waxinelichtjes voor in een pot! Deze staat nu op mijn tafeltje en het staat super leuk.

ikea weckpot met geurkaarsen

De voorraadpot komt ook bij de Ikea vandaan, deze kostte 2,50 (en je vindt hem hier op de Ikea website). Verder heb ik hierin verschillende Ikea geurkaars theelichtjes gedaan, omdat ik deze kleurtjes zo leuk vond! De pakken die ik kocht waren eentje met roze set met bloemengeurtjes, een oranje set met tropisch fruitige kleurtjes en een setje met roodachtige kleuren met de geur van rood fruit. Deze kosten 2,49 en dan heb je 36 theelichtjes. Deze pot is vol met anderhalf pakje, maar als je het graag als cadeau wilt geven kun je altijd nog gaan voor een kleinere pot. Dan is het alsnog een erg leuk ( redelijk budget) cadeautje!

De theelichtjes brand ik met vier tegelijk (in de glazen houdertjes) en deze kunnen prima mijn kamer vullen met een lekker geurtje!

En oja, de viezigheid op de zijkanten van de pot, dat gebeurt normaal niet hoor. Mijn moeder had me geholpen met erin doen en die  had alles netjes opgestapeld. Dat was niet helemaal mijn bedoeling, dus ik dacht dat te verhelpen door te gaan schudden. Dat pakte niet zo heel goed uit, haha!

ikea geurkaarsen

En nog een hele leuke set, vind ik zelf! Ook dit zijn Ikea geurkaarsen, deze hebben een wat frisse geur. Ik vind het jammer dat de Ikea nergens duidelijk maakt wat voor geur het precies  is, ik vind dat altijd juist zo leuk om te weten! Helaas kan ik jullie dus niet vertellen wat voor geur het precies is, maar ik vind hem heel erg lekker! Dit setje kostte 6,99.

Met deze drie kaarsen aan tegelijkertijd heb je een heerlijk subtiel, maar niet te subtiel geurtje in je kamer! In de winkel twijfelde ik wat, maar ik ben hier zeker erg blij mee.

kerstgeurkaarsen

En we zijn alweer aangekomen bij de laatste twee potjes! Links is een kleine kaars (die toch wel 17 branduren heeft) en waarnaar hij ruikt kan ik niet helemaal plaatsen. Ook op de site kan ik hem niet vinden maar ik krijg er schone was en bloemen associaties bij. Geen flauw idee of ik hiermee goed zit, haha! Ik vind hem in elk geval erg lekker ruiken, maar hij geeft bij het branden niet zo veel geur af. Maar ja, dan weet ik voor de volgende keer dat ik er hiervan meer moet kopen om mijn kamer lekker te laten ruiken! Hoe duur deze was kan ik nergens terugvinden, maar hij was niet duur in elk geval.

Verder hebben we een lekkere kerstgeur! Dit is een gezellige geur, niet puur ‘kerstboom’, maar er zit toch ook wat frisheid in! Deze vind ik erg lekker, ik brand hem graag! Ook hiervan zou ik de volgende keer er eentje (of meerdere) extra meenemen, zodat ik hem nog een beetje extra goed ruik. Deze kostte 2,49.

Ik ben heel blij met mijn nieuwe Ikea geurkaarsen! Ze zijn overigens niet meer zo nieuw, aangezien ik ze allemaal al heb uitgeprobeerd 😀 Maar tippen aan mijn Yankee Candles kunnen ze absoluut niet, deze geven veeeel meer geur af! Maar de Ikea geurkaarsen zijn simpelweg een hele leuke budgetoplossing.

Je kan eigenlijk ook niet meer verwachten van deze kaarsen, gezien hun vriendelijke prijsje. En gezellig zijn ze zeker! Mijn favorieten zijn de waxinelichtjes, maar da’s nog best een moeilijke keuze, haha. Ze zien er ook gewoon zo leuk uit in die pot! Hebben jullie kaarsen van Ikea? En wat is jouw ultieme aanrader of favoriet?

29 reacties

 1. Lifesplash 2 december 2012 / 08:07

  Ooooh geurkaarsen. Ik. Hou. Van. Ze. Die van de Ikea zijn inderdaad lekker! Wel irritant dat er geen geuren bij staan, ja, maar ach oké, voor dat prijsje zie ik dat wel door de vingers. ^^

 2. Ashley 2 december 2012 / 08:12

  Super lekker! Ik houd van geurkaarsen en ga zeker van de week even naar de Ikea! Dankjewel Lisanne! x

 3. Josephine 2 december 2012 / 08:32

  De laatste twee lijken mij lekker! Leuk idee, de waxinelichtjes in a jar 😀

 4. Ingeborg 2 december 2012 / 08:43

  Leuk! Ik heb zelf eigenlijk nooit kaarsen aan maar met de feestdagen ga ik dit zeker doen!

 5. MySuperSweetLife 2 december 2012 / 08:49

  Ik heb helemaal geen geurkaars, maar als ik dit zo zie wil ik er zeker weer een aantal aanschaffen!
  liefs

 6. Hester 2 december 2012 / 09:32

  Die pot met gekleurde waxinelichtje is echt schattig! Ze lijken me allemaal wel lekker ruiken 🙂

 7. Vera 2 december 2012 / 10:34

  Haha ik heb ook een pot voor mijn waxinelichtjes 🙂 En kaarsjes van ikea ruiken inderdaad goed! Heb er laatst ook bij de HEMA gehaald die waren ook wel erg lekker trouwens 🙂

 8. Mariska 2 december 2012 / 10:41

  Geurkaarsen zijn zo lekker he! Heerlijk, ik heb ze nu ook vaak aan!

 9. Simone 2 december 2012 / 10:47

  Ik heb toevallig gisteren nog geurkaarsen bij de Ikea gekocht. Sowieso heb ik grote liefde voor die winkel!

 10. Jet 2 december 2012 / 11:18

  Oh wat hou ik toch van geurkaarsen! Ik brand nu de appel geur van Ikea. Lekker fris!

 11. Marije 2 december 2012 / 12:46

  Superleuk idee om waxinelichtjes in een glazen pot te stoppen. Staat gezellig en je kan er zo een waxinelichtje uithalen en aansteken! Ze liggen anders ook maar saai in een la. Ga ik onthouden.

 12. Lily J. 2 december 2012 / 12:47

  Leuk! En ook goed voor de portemonnee, shoppen @ Ikea. Ik denk dat ik er binnenkort weer eens langs ‘moet’ om ook even een voorraadje geurkaarsen in te slaan. 🙂

 13. MarCreaties 2 december 2012 / 14:01

  Ze lijken me heerlijk! en desnoods doe je er een heleboel aan zodat de geur niet meer zo subtiel is haha 🙂

 14. Isabel 2 december 2012 / 14:14

  Ooohhh ik hou van geurkaarsen! Heb ook wel eens van de action geprobeerd, ruiken best lekker alleen je ruikt ze niet zo heel goed.

 15. Kimberley 2 december 2012 / 15:25

  Wat leuk! Alleen ik moet altijd enorm niezen, al als ik daar in die winkel sta, dus als ik ze aansteek komt het helemaal niet goed voor mij denk ik haha. Ze lijken me wel enorm fijn en lekker! 😀

 16. Jolien 2 december 2012 / 16:18

  Heerlijk! Ik ben ECHT gek op geurkaasrsen van IKEA. Wil serieus niet eens uitrekenen hoeveel geld ik daar het afgelopen jaar aan heb uitgegeven… haha

 17. Marlyssa 2 december 2012 / 17:23

  Oeh lekker! Ben dol op kaarsjes en geurkaarsen. Ga binnenkort denk wel naar de Ikea dus even onthouden als ik daar ben.

 18. LounaBeauty 2 december 2012 / 17:32

  Ben gek op de kaarsen van Ikea! Koop ze ook altijd als ik daar ben.Ook die grote,, Soms zijn die stickers die erop zitten echt irritant!!!! Op de hele grote kun je ze gelukkig makkelijk eraf trekken. Hoop echt dat ze bij Ikea dat nog gaan veranderen, want die lelijke stickers vind ik maar niks. hihihii

 19. Esmée 2 december 2012 / 20:30

  Ik heb er al eens een paar geprobeerd, ze ruiken erg lekker!

 20. Silvy 2 december 2012 / 21:24

  Ik hou van (Ikea) geurkaarsen! Wij hebben heel vaak zo’n grote vanillekaars van de Ikea branden. Dat ruikt zoooo lekker!

 21. Debbie 2 december 2012 / 21:59

  Leuk al die mooie geur kaarsen… Al die mooie kleurtjes.
  Wij hebben vorige week bij Tuinland geurende waxinelichtjes gekocht.

 22. Petra 3 december 2012 / 09:17

  Ik ben niet meer zo van het kaarsen branden, maar vind ze er altijd wel heel gezellig uitzien. Mijn zus heeft ze trouwens wel van Ikea. Gister nog van Sinterklaas gekregen 😉

 23. Linda 3 december 2012 / 18:37

  Ikea geurkaarsjes zijn geweldig! Ik houd echt van de appel en kaneel versie, zo heerlijk!

 24. Lenneke 3 december 2012 / 19:34

  Ha, ik ben al heel lang fan van de geurkaarsen van IKEA. Ik had eerst grote, rode kaarsen die ik in de zomer voor mijn raam zette. Als de zon er dan op scheen, gaven ze een heel lekker, maar subtiel geurtje af zonder dat ik ze hoefde aan te steken.

 25. Amy 4 december 2012 / 11:03

  Is Ikea hip tegenwoordig ofzo?! Als ik op jou blog kom kan ik al bijna zo iets verwachten. Jammer, sommige van je artikelen blijven goed en kritisch.

  • Lisanneleeft 4 december 2012 / 12:11

   Ik denk dat dat toeval is, aangezien ik bijna nooit bij Ikea kom! 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.