I love lente inspiratie!

Had ik al gezegd dat ik van de lente houd? Wanneer het wat lichter wordt, de vogeltjes fluiten, de zon schijnt. De rekken in de winkels lopen langzaam vol met jurkjes en vrolijke pastelkleuren. Alleen dat al maakt de lente voor mij geweldig. Nu zitten we natuurlijk eigenlijk nog midden in de winter, maar ik heb zin in de lente!

lenteinspiratie!

50 redenen waarom ik van de lente houd

Vorig jaar had ik een themaweek: de week van de lente. En onderdeel daarvan was mijn lijst met vijftig redenen waarom ik zo van de lente houd.

hennes

Wat is er leuker dan nu alvast wat meer lente in je outfits te stoppen? Een ballerina is waarschijnlijk wat koud, en blote benen uiteraard ook, maar door de simpele kleurige of lichte details toe te voegen geef je jezelf alvast een lentegevoel. Ik begin langzaan die kant op te gaan…. De items hierboven zijn van H&M.

vrolijke-bloemen

bron bron bron bron

Vrolijk gekleurde bloemen in huis… heerlijk!

bron

Een lentegevoel in je interieur, bijvoorbeeld door het toevoegen van pastel, zoals ik inspiratie deelde in deze blogpost over pastel in je interieur! Ik maakte al een beginnetje met de lentesfeer in huis (zie mijn diary!).

fresh-start

Dit is eigenlijk een beetje waarmee we bezig zijn met de happychallenge! Onze dromen zien en ermee aan de slag gaan. Sommige dingen laten we achter, andere dingen krijgen meer ruimte.

En dit liedje, want van dit liedje krijg ik zin in een frisse start. Lekker bezig zijn met de dingen die je leuk en belangrijk vindt. En natuurlijk de dingen doen die je eigenlijk niet durft, maar toch doet omdat je het gewoon wil!

Dus… tot zover mijn beginnende lentekriebels. Ik kan er vooral zo van genieten dat het langer licht is, daarvan ga ik me echt vrolijker voelen! En daardoor krijg ik ook zin om de rest van het huis in stijl in te richten. Hoe zit het bij jou, heb jij al zin in de lente, of zit je nog helemaal met je hoofd bij de winter?

DELEN:

50 reacties

 1. Hannah 11 februari 2014 / 06:09

  Jaaaa ik wil zo graag lente! De zo’n die schijnt, lekker naar buiten! Ik kan niet wachten 🙂

 2. Healthy Mommy 11 februari 2014 / 06:13

  Ik kan je alleen maar groot gelijk geven. Heel eerlijk hoop ik ook dat de winter overslaat, niet zo praktisch om hoogzwanger door de sneeuw heen te banjeren. Daarbij; hoe vaak hebben we al niet de lente of zomer moeten overslaan… Ik laat nu wel even het hele probleem achterwege waarom dit gebeurt maaaaaaar ik droom lekker met je mee en geniet van elke voorjaars zonnetje wat nu door de donkere wolken heen spiekt!

  • Lisanneleeft 11 februari 2014 / 14:36

   Haha, het overslaan van de winter vind ik geen slecht idee! Maar het is de afgelopen jaren natuurlijk ook weleens gebeurd dat we op het allerlaatste moment nog heeeel veel sneeuw kregen. Dit jaar hopelijk niet, haha!

 3. Emilia 11 februari 2014 / 06:25

  Ohhh door al die vrolijke foto’s krijg ik nu ook zin in de lente! Ik hoopte nog dat het zou gaan sneeuwen, maar aangezien dat volgens mij niet meer gaat gebeuren, mag het van mij zo snel mogelijk wel lekker zonnig worden. Inderdaad leuke outfits shoppen, vrolijke bloemen in huis… Heerlijk. 🙂

 4. Marion 11 februari 2014 / 06:35

  Stiekem hoop ik toch nog op een flink pak sneeuw. Ergens in maart of zo? 😉

  • Lisanneleeft 11 februari 2014 / 14:37

   Haha, en dan meteen de week erna 25 graden. Dat lijkt me pas een goed idee! Dan slaan we de regendagen gewoon over 😀

 5. Nicole 11 februari 2014 / 06:54

  Ik ben sowieso geen wintermens en ik probeer dan altijd kleur te brengen in de dagen/kleding/huis om het minder somber te maken!
  Van mij mag de lente ook komen al wil ik eigenlijk wel dat t keer goed vriest ivm de insecten..
  Maar hoe dichter ik bij mijn uitgerekende datum kom, hoe meer ik hoop dat de winter dan maar wegblijft.. Zie mezelf niet met een newborn door de sneeuw banjeren 😛

 6. Frauke 11 februari 2014 / 07:12

  Heerlijk! Ik HOU van de lente! De bloemetjes die beginnen te bloeien, de switch naar lichtere kleding, updates in het interieur, eindelijk meer licht … het is mijn favoriete seizoen 😀 Leuke post enneh … dat het maar snel zo ver is! 🙂

 7. Mirte 11 februari 2014 / 07:13

  Lente is echt mijn lievelingsseizoen. De eerste zonnige dagen, alles komt uit, de geur. Heerlijk! Laat maar komen

 8. Happy Lioness 11 februari 2014 / 07:26

  Ik ben zo geen wintertype. Dus bye bye winter. Hello Lente. Ik zal je met open armen ontvangen. Eerder licht en langer licht, vogels die ‘s ochtends fluiten, de frisse geur buiten, lammetjes in de wei, de zon ik kan niet wachten. Kom maar op!

 9. Elize 11 februari 2014 / 07:32

  Super leuk! Het is ook mijn favoriete seizoen 🙂 en de eerste keer zonder jas naar buiten is het beste moment van het jaar!
  Hier schieten de krokussen al de grond uit, maar het kan natuurlijk nog koud worden 🙁 hopelijk slaan we dat gewoon over haha!

 10. Geertje 11 februari 2014 / 07:41

  Heerlijk he, die lente. Vorige week was er zo’n dag dat het zonnetje scheen en een redelijke temperatuur. Ik vind het vooral heerlijk om ‘s ochtends je deur open te kunnen zetten, en dan die frisse lente lucht in je huis te laten… Heerlijk!

 11. Kelly Caresse 11 februari 2014 / 07:42

  Geweldig! Ik word hier zo vrolijk van, goodbye semi winter geef mij de lente maar weer, ik ben er al klaar voor. Ik word zo vrolijk van je artikel en foto’s

 12. Tineke 11 februari 2014 / 07:48

  Die maxi van de H&M is zo mooi! Hele leuke inspiratie post! Ik kan nu al helemaal niet meer wachten tot de lente!
  Liefs

 13. Infinity lifestyle 11 februari 2014 / 08:05

  Wat heerlijk! Al snel hebben we de tuindeuren en ramen open en komt er lekkere frisse lente geur het huis in! Bloemen bloeien op. Alles ziet er zoveel mooier uit he! Heerlijk! Thanks! Ik was er totaal nog niet mee bezig, het geeft een lekker warm gevoel
  Nu al 🙂 with love N

 14. Beautydagboek 11 februari 2014 / 08:18

  De zin in de lente begint langzaamaan te komen, ik vind sneeuw nog steeds heel leuk, maar het zonnetje mag van mij ook wel komen 🙂 Helemaal nu ik van die leuke lenteplaatjes zie!

 15. Rosebird 11 februari 2014 / 08:19

  Pfff, ik krijg ook steeds meer lentekriebels! 😀 Ben wel klaar met die regen en wind en kou, heb zin in een lekker zonnetje! 😀

 16. Dionne 11 februari 2014 / 08:23

  Wat een heerlijk en vrolijk artikel. Ik ben dol inspiratie en nu vooral voorjaar. 🙂

 17. martina 11 februari 2014 / 08:30

  ah, ik ben gek op tulpen! het liefst een mooie bos witte tulpen 🙂

 18. Linda 11 februari 2014 / 08:54

  Jaaa! Ik heb nu nog meer zin in de lente!
  Vooral na dat liedje, zo fijn <3

 19. Susanne 11 februari 2014 / 08:54

  Ik word helemaal vrolijk van je collage. Krijg gelijk weer zin in het ruiken van vers gemaaid gras, zonnetje, t-shirtje aan en lekker een stukje fietsen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt vooruit kijk. Het komt met de dag! Voor nu vind ik het vooral heel fijn dat er geen sneeuw is gevallen!

 20. Tiffany 11 februari 2014 / 09:07

  Ik houuuuu van de lente. Het is mijn meest favoriete seizoen. Je ziet de zon erdoor komen en iedereen wordt in één keer een pak gelukkiger. Je voelt het, je ziet het overal! Het is niet te koud, maar ook niet té warm. Die heerlijke jurkjes die je uit de kast kan trekken, pastelkleurtjes, de vogeltjes die fluiten, het fietsen wordt aangenamer, dat lekkere gevoel… Absoluut mijn favoriete seizoen.

  Al heb ik het gevoel dat de winter nog moet beginnen. Dus zal alles wat verlaten, volgens mij… Lente begint misschien pas in mei/juni, wie weet…

 21. Bibian 11 februari 2014 / 09:12

  Ik sta vooraan als de lente komt. Ik vind het heerlijk. Naar buiten zonder jas, lekker door het gras, wandelen in plaats van de auto als je even een boodschap wilt doen. En vooral lekker genieten van mijn zoontje, samen in de tuin. Ja.. Laat de lente maar komen, ik heb geen geduld meer! Liefs

 22. Daisy 11 februari 2014 / 09:13

  Ik hou van de lente! Het zonnetje dat steeds warmer wordt, de mooie kleuren! I love it!

 23. Nancy 11 februari 2014 / 09:38

  Ik heb ook lentekriebels! Er staat al een blogpost klaar over dit onderwerp want ineens wil ik de voorjaarsschoonmaak gaan doen. Alles lekker schoon, alles lekker fris, alles lekker opgeruimd…! Jeeej! Geen idee hoe die voorjaarsschoonmaak iedere keer weer in mijn systeem komt want ik houd helemaal niet van schoonmaken hahaha!
  Vanochtend hoorde ik de vogeltjes fluiten en ik werd er zo enorm vrolijk van! Ik dacht alleen: Nancy, niet in trappen want het is koud en grijs en ongezellig buiten. Want als ik vogels hoor fluiten dan denk ik zo erg aan de lente dat ik aan zonnestralen en warmte denk. En je raadt het nooit: Ik doe de gordijnen open en de zon schijnt! Ik ben nu zo blij dat de zon schijnt, echt leuk. Ik zou het ook niet erg vinden als de lente nu meteen begint.

 24. Manon 11 februari 2014 / 09:44

  Hahaha, ik zie steeds meer blogposts over de lente! Wij hadden er zelf ook eentje van het weekend. Zo leuk al die lentekriebels. Ik hou ook van pastelkleurtjes <3! En verse bloemen in huis, het zonnetje die naar binnen schijnt en inderdaad: ballerina's en slippertjes. Ohhh ik kan niet wachten!

  • Lisanneleeft 11 februari 2014 / 14:40

   Hehe, ik was heel even bang dat ik voor gek verklaard zou worden nu ik al met mijn hoofd bij de lente zit. Maar ik ben duidelijk niet de enige 😀

 25. Mar 11 februari 2014 / 09:51

  Super leuke post! Ik kan ook niet wachten op de lente; het zonnetje voelen op je huid, geen dikke, donkere kleding aan, de tuin weer mooi maken, vrolijke bloemetjes, weekendje weg en dan lekker buiten kunnen zitten. En het leukste; wij trouwen in de lente! Oké, pas in mei, maar wel officieel nog lente.

 26. JOyce 11 februari 2014 / 10:02

  Heerlijke inspiratie, het kan van mij niet vroeg genoeg beginnen 😀

 27. Carina 11 februari 2014 / 10:06

  SARA BAREILLES 😀 ze is zo geweldig! En live nog beter dan op youtube. 😀
  Goed, ik ben al blij dat de zon schijnt, en dat ik ‘s ochtends al bijna met daglicht weg kan ipv in het donker. En ‘s middags ben ik net na zonsondergang thuis dus dat duurt ook niet meer lang voordat ‘s avonds de zon weer schijnt.
  Van mij hoeft de winter niet meer te komen.

 28. Anne Solveig 11 februari 2014 / 10:20

  Wat eenfijne inspiratie! Ik hoop stiekem nog op een dik pak sneeuw. Haha!

 29. Tess 11 februari 2014 / 10:36

  Ik hou echt van lente! Van dat liedje krijg ik echt een blij gevoel en zin in vakantie haha

 30. Jessie 11 februari 2014 / 11:17

  Ik heb zeker en vast al zin in lente. Ik ben niet zo een fan van pasteltinten maar lente draait bij mij om lekker naar buiten kunnen gaan: fietsen, wandelen, … de dagen die ook langer worden en het zonnetje dat hopelijk ons wat meer opwarmt. Wel ga ik begin april nog een weekje skiën dus het echte lentegevoel krijg ik vaak pas erna.

 31. Kimberly 11 februari 2014 / 12:21

  Ik ben ook helemaal toe aan de lente! Ik wil weer leuke kleding aan én het is lekker dichtbij de zomervakantie want ik ben er echt aan toe om op vakantie te gaan zeg

 32. Petra 11 februari 2014 / 13:18

  Ik vind het ook heerlijk dat het weer langer licht is. Kom maar door met die lente!!

 33. Cindy 11 februari 2014 / 13:21

  Verse tulpen in huis, ik haal ze elke week weer! Elke week een ander kleurtje, dat maakt me zo vrolijk! Ik kan ook niet wachten totdat onze planten in de tuin gaan groeien. Ik hou er van. Maar éérst: carnaval!

 34. Sylvana 11 februari 2014 / 13:25

  Ik heb ondanks de warme winter weer een flink dipje. Kom maar op met de lente!

 35. Stephanie 11 februari 2014 / 14:56

  De lente. ♥

  Mijn favoriete jaargetijde, alles bloeit dan weer op, met allerlei leuke kleurtjes, kleine beestjes, bloemetjes. ♥

 36. Judith 11 februari 2014 / 16:57

  Ik krijg spontaan zin in de lente (en al een beetje in de zomer). Kom maar op met de lente (ik ben ondanks het ‘warme’ weer klaar met de winter)! 😀

 37. Bianca 11 februari 2014 / 20:04

  Ik hou van de lente, al die mooie kleurtjes!

 38. Melissa Charlotte 11 februari 2014 / 22:17

  Wat leuk! Ik hou van de leuke kleurtjes van de lente, daar wordt ik nou echt vrolijk van. Dit inspiratie artikel vind ik dan ook super leuk!

 39. Hester 12 februari 2014 / 09:05

  Bij mij zijn er ook al wat lichte lentekriebels gesignaleerd, en als ik deze inspiratie dan zie dan wordt dat nog erger haha. Ik hoop eigenlijk echt dat we nu gewoon naar de lente gaan, ok dan voelt de winter wel een beetje ‘onaf’ voor mij zo zonder sneeuw maar dat vind ik toch eigenlijk niet belangrijk. We kunnen er beter een prachtig zomerseizoen van maken dan dat we het verprutste winterseizoen nog proberen te redden, toch? Hopen dat het weer zelf daar ook zo over denkt en dan lenteee! Zon, bloemen, lammetjes, lange dagen, zachte temperaturen, aaaah <3

 40. Lianne 12 februari 2014 / 19:55

  Ik wordt hier blij van! ;D Kom maar op met die lente!

 41. Whitney 13 februari 2014 / 19:24

  Heerlijk want na de lente komt de zomer. Meestal dan hihi. .

 42. Annebelle 14 februari 2014 / 18:41

  Door het weer krijg ik deze week ook al wat meer zin in de lente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.