LOVE: Mijn zelfgemaakte ansichtkaarten

De laatste tijd ben ik steeds meer met post en kaartjes bezig (aangestoken door deze Flow special misschien?). Hoewel het voorheen vooral bij kijken bleef, moet ik nu echt eens kaartjes gaan versturen…

zelfgemaakte-ansichtkaarten

Vooral nu ik zelf een aantal setjes ansichtkaarten heb laten drukken bij Webprint!

zelfgemaakte-ansichtkaarten-webprint

Wat me meteen opviel (en om eerlijk te zijn ook tegenviel), is dat ik geen losse exemplaren kon bestellen. Je kunt wel per enkele kaart bestellen, maar dan moet je er meteen de tekst op zetten en wordt hij verstuurd naar de persoon waar je hem naar wilde versturen. Dus geen lege kaarten per stuk, helaas.

Wat ook kan, is per setjes van 10 bestellen! Dus, dat heb ik gedaan! Je kan kiezen uit verschillende (leuke!) ontwerpen die zij al hebben klaar staan, zodat je alleen nog een foto hoeft toe te voegen. Maar je kunt ook je eigen ontwerp helemaal zelf maken, dat is wat ik gedaan heb!

ansichtkaarten-zelf-maken

Zo ziet de andere kant van het kaartje eruit. Je kan zelf een afbeelding in het extra postzegelvakje doen, maar je kan er ook niets in doen. Wat je zelf leuker vindt!

ansichtkaarten-laten-afdrukken

De linker twee exemplaren zijn dus door mijzelf gemaakt! De bovenste foto is gemaakt op Gran Canaria en de bloemetjes beneden is letterlijk naast ons huis gemaakt. Die zijn zeker wel bruikbaar! Verder had ik weinig foto’s die me leuk leken als ansichtkaart (waar ik er dan 10 van moest hebben). Daarom ben ik op Pinterest gaan zoeken naar ‘free printable postacards’. En daar kwam een heleboel leuks uit en uiteindelijk heb ik deze 4 gekozen!

Nu betaalde ik per setje kaarten elke keer 2 euro verzendkosten. Dat vond ik wel een beetje vreemd, dat alles apart verstuurd werd. Maar achter de schermen wordt hier ook aan gewerkt, binnenkort hoef je dus voor meerdere setjes ook maar een keer verzendkosten te betalen! Maar alsnog is 6 euro voor een setje met 10 zelfgemaakte kaartjes natuurlijk niet duur. De normale prijs voor een setje als deze is 8 euro, alleen er loopt nu een leuke korting!

Nu bestelde ik wel met 50% korting, deze korting geldt voor alle kaarten en loopt nog t/m 13 januari! Dus als je graag een setje (of meerdere) wilt bestellen, dan kun je dat het beste nog voor die datum doen! Verder zijn er verschillende prijzen voor verschillende formaten, maar die kun je allemaal op die pagina vinden!

foto's-laten-afdrukken-bij-webprint

Ook bestelde ik nog een aantal gewone afdrukken. Ook deze hebben een prima kwaliteit. Deze zijn echt als foto’s zo scherp, de kaartjes zijn iets minder (haar)scherp, maar dat is totaal niet storend. Ik heb er ook met mijn neus bovenop moeten zitten om dat te kunnen zien, haha.

Verder was mijn bestelling eerder dan verwacht binnen en ben ik eigenijk heel tevreden met mijn Webprint bestelling! Je kan bij Webprint nog allerlei andere dingen laten afdrukken. Canvassen, tuinposters, visitekaartjes, bierviltjes, fotobehang, fotokalenders, echt heel erg veel verschillende dingen! Voor meer info over de service van Webprint kun je op Webprint.nl kijken.

Als je zelf weleens creatief bezig bent met het ontwerpen van kaarten op de computer, of als je een aantal prachtige ansichtkaart-waardige foto’s hebt… Dan is dit een erg mooie manier om deze te gebruiken! En extra leuk om ze te versturen, omdat ze dan zo uniek en persoonlijk zijn. Uiteraard ook heel leuk om een gezellige familiefoto in te voegen in een van de kant en klare kaartjes. Eigenlijk voor heel veel gelegenheden geschikt! Is het ook iets voor jou, zelfgemaakte kaartjes laten afdrukken? En wat vind je van die van mij? 😀

44 reacties

 1. kirsten 10 januari 2013 / 07:16

  Wat een leuk idee, dat is wel even leuker dan ze gewoon in een winkel kopen hihi!

 2. Ashleey 10 januari 2013 / 07:24

  Super leuk idee en dan is de kaart nog persoonlijker dan persoonlijk hhaha!

 3. Lieke 10 januari 2013 / 07:45

  Echt super leuk!

 4. Lizzy 10 januari 2013 / 07:46

  Oh dat is zo leuk! En de quotes op de kaarten zijn ook echt mooi! 🙂

 5. Emilia 10 januari 2013 / 07:59

  Ah wat tof! Die kaartjes zien er echt heel leuk uit, nét weer iets persoonlijker dan een ‘normale’ kaart.
  Trouwens ook leuk om je eigen kerstkaarten zo te ontwerpen (en ja, ik weet dat Kerst net voorbij is haha), dat scheelt weer een hoop gedoe met lijm en glitters. 🙂

 6. Milou 10 januari 2013 / 08:13

  Wat tof zeg! Zo worden ze inderdaad nóg persoonlijker.

 7. Liliane 10 januari 2013 / 08:37

  Ik vInd ze heel leuk geworden en dit is zeker wat voor mij!
  Ik verzamel namelijk leuke kaarten en dan kunnen ze gelijk mooi in mijn fotorek van de HEMA 😉

 8. Suzanne 10 januari 2013 / 09:02

  Wat een leuk idee! Ik ben zelf gestart met een postproject en ik vind het zo leuk! elke dag wachten op de postbode, wat zal hij wel niet denken als ik al vol smart in de deuropening sta als hij er aan komt. haha

 9. Anouk 10 januari 2013 / 09:27

  Leuk, de foto’s op kaart zijn mooie geworden en ik vind die quote met witte achtergrond erg mooi 🙂

 10. Simone 10 januari 2013 / 09:38

  Wat leuk zeg, die ansichtkaarten! Dat ga ik even goed onthouden, leuk voor de postcrossing 😀

 11. Daniëlle 10 januari 2013 / 09:55

  Ooh wat leuk 🙂 Dat is veel persoonlijker om zoiets te versturen!

 12. Suikerspinsels 10 januari 2013 / 10:05

  Wat een leuk idee zeg! Gewoon lekker je eigen kaartjes maken, met precies dat wat je zoekt, in plaats van die kant-en-klare dingen (hoewel die soms ook enorm leuk zijn) 😀

 13. Deborah 10 januari 2013 / 10:25

  Je heb echt leuke uitgezocht zeg!
  Vind ze echt gaaf.
  Ik denk dat ik dat toch ook maar eens moet gaan doen. Ik vind dat we allemaal wat meer kaarten moeten sturen. Dat is toch veel leuker!

 14. Alyssa 10 januari 2013 / 10:28

  Wat een leuk idee zeg! Ik vind ze echt onwijs leuk! Ook leuk indd voor Postcrossing.

 15. Anne 10 januari 2013 / 10:43

  Leuke kaartjes zeg! Ik zou zoiets ook weleens willen proberen. Goed idee ook om er een mooie foto op te zetten. Vooral die met die bloempjes vlak bij je huis is mooi.

 16. Esther 10 januari 2013 / 11:00

  Wat leuk!! Wat grappig dat dit weer steeds meer gaat leven bij mensen. In April komt het nieuwe Robin Magazine uit, dat staat helemaal in het teken van ‘papier’ (post crossing, kaartjes schrijven, langzame mail, dat soort dingen). Ik zie een trend 😉
  Webprint is idd een handige leverancier. Ik heb er ooit eens zelf een agenda ontworpen, die was ook erg mooi.
  Groetjes,
  Esther.

 17. Desi 10 januari 2013 / 11:26

  Oh dit is echt een super leuk idee! Ik maak wel eens zelf kaarten ‘met de hand’ zeg maar, dus plaatjes op een lege kaart plakken. Dat wordt altijd een stuk minder mooi dan dit haha.

 18. Miranda 10 januari 2013 / 14:29

  Heel leuk idee, ik ben gek op kaartjes sturen en ontvangen, ook ik heb goeie ervaringen met webprint, mijn grote megafoto,s op de muur van mijn kinderen komen ervandaan, 2x groot formaat poster en dan nog mooie lijsten zoeken ( die ik kado kreeg) scheelde nogal ten opzichte van canvas…

  • Lisanneleeft 10 januari 2013 / 18:34

   Tof zeg! Nee poster hoeft helemaal niet minder mooi te zijn dan canvas en het scheelt veel in prijs! 🙂

 19. kelly 10 januari 2013 / 16:49

  Wat een superleuk idee, dat wil ik ook eens proberen!

 20. Janneke 10 januari 2013 / 17:47

  Ah wat gaaf! Ik vind het leuk om van die quotes in een lijstje te doen.. maar vind het dan idd een nadeel dat je er niet maar 1tje kunt kopen 🙁

 21. Hester 10 januari 2013 / 18:58

  Ik vind ze echt heel erg leuk! Ik zou heel blij worden als er zo’n kaartje bij mij in de bus zou vallen 🙂 maar die verzendkosten per pakketje zouden mij wel tegenhouden, jammer.

 22. Wendy 10 januari 2013 / 19:30

  Leuk gedaan hoor! Ze zien er goed uit. 🙂

 23. ilse 10 januari 2013 / 20:22

  Leuk en persoonlijk dit. 🙂

 24. Tamarah 10 januari 2013 / 22:03

  Wauw wat een leuk idee! Ik bestel mijn kaarten vaak bij kaartje2go.nl of greetz.nl maar ik vind het leuker om de kaarten zelf te schrijven en op te sturen! Dit is een mooi alternatief waar ik naar zocht en ga het zeker proberen! Ik ben sowieso fan van Webprint! Ik bestel daar altijd mijn foto’s en maakte hier ook mijn verhuis en kerstkaarten maar deze persoonlijke kaarten heb ik nog nooit gemaakt! Leuk!!

 25. Tamarah 10 januari 2013 / 22:26

  Wauw wat een leuk idee! Ik bestel mijn kaarten vaak bij kaartje2go.nl of greetz.nl maar ik vind het leuker om de kaarten zelf te schrijven en op te sturen! Dit is een mooi alternatief waar ik naar zocht en ga het zeker proberen! Ik ben sowieso fan van Webprint! Ik bestel daar altijd mijn foto’s en maakte hier ook mijn verhuis en kerstkaarten maar deze persoonlijke kaarten heb ik nog nooit gemaakt! Leuk!!

 26. Marjolein 11 januari 2013 / 10:50

  Superleuk! Leuk om te krijgen ook, toch weer eens wat anders dan de standaard kaartjes van de Bruna ofzo.
  Wist je dat de tekst van dat witte kaartje in het midden uit de bijbel komt?

 27. Roxanne 11 januari 2013 / 15:10

  Wat een leuk idee! 🙂 Ik verstuur ook graag kaartjes maar heb ze nooit zelf laten afdrukken. Ik zou wel graag een keer foto’s gaan maken die het waard zijn om een kaartje van te maken.

 28. Kim 14 januari 2013 / 18:47

  Jammer dat ik je blog nu pas lees. De actie is net voorbij! Misschien is postcrossing wel iets voor jou, dan kun je kaartjes sturen naar mensen over de hele wereld! En je krijgt ook kaartjes terug 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.